danzup Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 2 zile am bibilit la surs?, s? o modific dup? gustul meu (izola?ie sporit? la partea alimentat? de la re?ea ?i la ie?irea de Uanodic?, schimbarea pozi?iei unor piese... etc). Am f?cut ?i prob?, numai cu tensiunea de filamente ?i dou? EL12.Super !Auzi , tu ai fost rus in alta viata ?:)Sunt cateva modificari care si noi le-am facut asemanator in versiunea 2 de sursa . Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Super !Auzi , tu ai fost rus in alta viata ? :)Sunt cateva modificari care si noi le-am facut asemanator in versiunea 2 de sursa . Mai degraba neamt, am vazut o replica o pagina mai in urma... Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Mai degraba computer ca stie prea multe si le stie si bine........ Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Super !Auzi , tu ai fost rus in alta viata ?:)Sunt cateva modificari care si noi le-am facut asemanator in versiunea 2 de sursa .Nu am ideie cu rusnacul, dar probabil c? sînt unele reguli general valabile, de bun sim? ptr orice situa?ie.M? bucur c? avem idei comune, asta îmi confirm? juste?ea modific?rilor. Nu par s? fie definitive, radiatorul ?la frumu?el de Cu trebuie schimbat cu unul mai mare, cu 15W consumul filamentelor ?ine bine temperatura mo?ilor, dar ?i cu consumul preconizat ptr anodic?, vreo 50W, sigur nu va ?ine. Sursa folosit? de tine la ampliful cu 6P3S nu se înc?lze?te? Ar trebui s? fie comparabile ca consum. Siguran?a am pus-o de 2A pîn? la urm?.Am sortat o diod? zener de 5,6V cu care tensiunea pe ie?irea de filamente în gol e de +6,52V ?i cu 2,4A consum e +6,35V. Propor?ional Uanodic? e de +279V.A? schimba dioda dubl? de la redresarea de filamente cu una de 45A, ceva Mospec dintr-o surs? mai veche Astec, sper s? ?in? la frecven??. Eventual îi pun perle de ferit? pe intr?ri. Apropo, se aud unele ?iuituri, am urechea sensibil?. Beleaua mea e c? tensiunea anodic? urc? la +340...350V în gol, numai cu consumul de pe filamente, am pus o rez de 56k/3W pe ie?ire dar nu face fa?? ?i nu scade tensiunea. Deci pîn? la intrarea in regimul de func?ionare a l?mpilor, va fi Uanodic? mai mare decît cea recomandat?, maxim +300V. Sper s? mai scad? dup? aceea. Am s? mai încerc mîine cu o rez de sarcin? mai mare. Cum se poate remedia asta, c? n-a? vrea s? stric l?mpile scumpe de la Viorel... ?O curiozitate care s-ar putea s? intereseze: dup? izolarea sporit? a mo?ilor prin frezarea cablajului în jurul insuli?elor, a crescut tensiunea anodic? cu 1%, de la +276V la +279V stabil (f?r? consum pe filamente), verificat permanent cu 3 aparate de m?sur?. Asta legat de capacitatea parazit? a cablajului. Ce p?rere ai? Link spre comentariu
danzup Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 Super !Auzi , tu ai fost rus in alta viata ?:)Sunt cateva modificari care si noi le-am facut asemanator in versiunea 2 de sursa .Nu am ideie cu rusnacul, dar probabil c? sînt unele reguli general valabile, de bun sim? ptr orice situa?ie.M? bucur c? avem idei comune, asta îmi confirm? juste?ea modific?rilor. Nu par s? fie definitive, radiatorul ?la frumu?el de Cu trebuie schimbat cu unul mai mare, cu 15W consumul filamentelor ?ine bine temperatura mo?ilor, dar ?i cu consumul preconizat ptr anodic?, vreo 50W, sigur nu va ?ine. Sursa folosit? de tine la ampliful cu 6P3S nu se înc?lze?te? Ar trebui s? fie comparabile ca consum. Siguran?a am pus-o de 2A pîn? la urm?.Am sortat o diod? zener de 5,6V cu care tensiunea pe ie?irea de filamente în gol e de +6,52V ?i cu 2,4A consum e +6,35V. Propor?ional Uanodic? e de +279V.A? schimba dioda dubl? de la redresarea de filamente cu una de 45A, ceva Mospec dintr-o surs? mai veche Astec, sper s? ?in? la frecven??. Eventual îi pun perle de ferit? pe intr?ri. Apropo, se aud unele ?iuituri, am urechea sensibil?. Beleaua mea e c? tensiunea anodic? urc? la +340...350V în gol, numai cu consumul de pe filamente, am pus o rez de 56k/3W pe ie?ire dar nu face fa?? ?i nu scade tensiunea. Deci pîn? la intrarea in regimul de func?ionare a l?mpilor, va fi Uanodic? mai mare decît cea recomandat?, maxim +300V. Sper s? mai scad? dup? aceea. Am s? mai încerc mîine cu o rez de sarcin? mai mare. Cum se poate remedia asta, c? n-a? vrea s? stric l?mpile scumpe de la Viorel... ?O curiozitate care s-ar putea s? intereseze: dup? izolarea sporit? a mo?ilor prin frezarea cablajului în jurul insuli?elor, a crescut tensiunea anodic? cu 1%, de la +276V la +279V stabil (f?r? consum pe filamente), verificat permanent cu 3 aparate de m?sur?. Asta legat de capacitatea parazit? a cablajului. Ce p?rere ai? Poti pune si 2 zennere de 2V7 si zi-mi cum merge cu sarcina si pe anodica si pe filamente .Daca e nevoie desfac traful si mai scot din spirele de pe anodica !Oricum un rezistor de 56K sau macar unul de 100K trebuie sa ramana permanent .Nu am inteles bine : la ce nu face fata sursa la consumul pe anodica ?Daca se aud tiuituri mai putem verifica regimul de functionare si apela la snubere sau decuplari suplimentare .Cel mai bine sa-l vedem in sarcina !Sursa de la 6P3S sta pe la 45 .. 55 de grade Celsius pemanent ceea ce este recomandat ! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 M? refeream strict la radiator. Cu 2 zenere de 2,7V înseriate (5,4V) scade tens de filamente la +6V în gol, reglajul e foarte fin aici.Am s? încerc o ?mecherie ?i dac? func?ioneaz? pun aici modificarea. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Am încercat o chestie cam simplist?, adic? s? fac o surs? separat? de +6,3V folosit? ca referin??, îns? nu mai am control deloc asupra celorlalte. cea de +6,3V scade sub +4V în sarcin?, anodica în acest timp st? tot la +350V. Momentan o las deoparte. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 salutaricum merge lucrul?ce alimentare adoptati? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 salutaricum merge lucrul?ce alimentare adoptati?hai fratilor mai faceti si voi ceva!!!e mare plictiseala pe la lampi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 in curind?!?!?!?!?!?!?!?!?! Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Nu stiu cum facem, dar cand ajungem aproape de mal renuntam la... predicat... adica nu mai vrem sa continuam... vezi si subiectul cu GU50... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Domnule trebuie sa aveti rabdare...creatia devine complicata in faza practica ! NU ? Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Cum merge sursa? Se mai aud tziuituri in amplificator? Vreau sa vad si eu schema de la sursa, numai daca nu e secret! Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Cum merge sursa? Se mai aud tziuituri in amplificator? Vreau sa vad si eu schema de la sursa, numai daca nu e secret!Nu se aud tiuituri in amplif .Schema este cea de la threadul de alimentatoare dar modificata in secundar pentru tuburi :viewtopic.php?f=41&t=34816Am deja 3 amplificatoare cu sursa asta in functiune , ultimul este la threadul cu 6P3S al meu :http://i45.tinypic.com/24mz3gg.jpgamplifurile ( cel putin 2 dintre ele la greu ,de cel putin un an de zile !) au tot fost audiate la mine acasa de foarte multi de pe elforum din bucuresti si nu se aude nici o perturbatie ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum