mișa Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 In afara de argumentul lui blue ar mai fi si faptul ca acest amplificator este pentru auditii ocazionale. Nu imi imaginez ca cineva va folosi in mod curent un amplif cu EL12 si EF12! In cazul asta, sursa in comutatie (prea performanta pentru aceasta aplicatie) va ajunge dupa ceva timp sa fie scoasa de pe acest amplif si montata in alt proiect unde probabil va fi folosita mai mult si la capacitatea ei. Eu propun folosirea unei lampi redresoare sau in cel mai defavorabil caz un redresor cu seleniu. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 cam slaba miscarea!credeam ca va avea alt impact propunerea mea Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 cam slaba miscarea!credeam ca va avea alt impact propunerea meaalo,alo!nu mai scrie nimeni pe aici?cum decurge proiectul?trafurile de iesire sunt la mine,cind le luati??? Link spre comentariu
fcon Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Culmea este ca-i prima data cand dau de subiectul/postul acesta! N-am apucat sa citesc decat primul si ultimul mesaj, insa pot sa spun ca, de cand am ascultat "ladoiul", mi-am propus sa incerc si eu aceste lampi. Din pacate, inca nu le-am putut procura; am o promisiune, insa nu destul de serioasa, dar nici graba nu este, nu-i asa? Ideea de a compara amplificatoare din aceeasi clasa este excelenta; sa nu uitam ca ea a inceput cu amplificatoarele cu EL84/6P14, in urma cu mai bine de 6 luni si ma bucur ca sunt sanse sa continue si cu EL12. Si-acum off-topicul: saptamana viitoare, daca reuseste tata_lu'_transformatoarele (Dj_Dog) sa-mi termine trafurile, voi incepe asamblarea amplificatorului SE cu 6N13, lampa cu care spunea si Vio ca va face ceva, nu? Cand va veni timpul, vom putea face si comparatia intre amplificatoarele cu acesta lampa (poate incearca si Dan ceva...), ceea ce abia astept... Pana atunci voi urmari cu interes evolutia si finalizarea acestui proiect. Inca o data, nu ma pot abtine: bravo, Vio! (asta-i pentru ceilalti forumisti: lui Vio nu-i place sa fie laudat! ) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Culmea este ca-i prima data cand dau de subiectul/postul acesta! N-am apucat sa citesc decat primul si ultimul mesaj, insa pot sa spun ca, de cand am ascultat "ladoiul", mi-am propus sa incerc si eu aceste lampi. Din pacate, inca nu le-am putut procura; am o promisiune, insa nu destul de serioasa, dar nici graba nu este, nu-i asa? Ideea de a compara amplificatoare din aceeasi clasa este excelenta; sa nu uitam ca ea a inceput cu amplificatoarele cu EL84/6P14, in urma cu mai bine de 6 luni si ma bucur ca sunt sanse sa continue si cu EL12. Si-acum off-topicul: saptamana viitoare, daca reuseste tata_lu'_transformatoarele (Dj_Dog) sa-mi termine trafurile, voi incepe asamblarea amplificatorului SE cu 6N13, lampa cu care spunea si Vio ca va face ceva, nu? Cand va veni timpul, vom putea face si comparatia intre amplificatoarele cu acesta lampa (poate incearca si Dan ceva...), ceea ce abia astept... Pana atunci voi urmari cu interes evolutia si finalizarea acestui proiect. Inca o data, nu ma pot abtine: bravo, Vio! (asta-i pentru ceilalti forumisti: lui Vio nu-i place sa fie laudat! ) astept si eu cu nerabdare sa vad ampliful cu el12am trafurile pentru 6H13C,de o saptamina,nu am timp sa merg mai departe sunt ocupat cu ceva mult mai greucean! Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 ?i eu a?tept sursa de la Dan, dup? aia vin s? iau trafurile. Link spre comentariu
fcon Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 ?i eu a?tept sursa de la Dan, dup? aia vin s? iau trafurile. Da' nu maine, ca il tin eu ocupat pe Dan! Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Aha, uite cine m? saboteaz?! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 salutaricum merge treaba la amplificatoram lampile ,urmeaza soclurile Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Atunci s? trec s? le iau, poate mîine pe sear?. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Am luat l?mpile de la viobio ?i am ansamblat trafurile de ie?ire bobinate de djDog. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 E mai bine sa folositi o varianta clasica tr.retea+tub redresor.Sursa in comutatie produce multe interferente care nu se aud dar incarca inutil amplificatorul (pe langa semnalul audio o sa fie amplificata si radiatia sursei in comutatie,zeci de khz,deci amplificatorul o sa lucreze in regim continuu).Lampa redresoare trebuie sa aiba alimentare la filament separata de celelalte lampi iar firele cu care se face alimentarea trebuiesc torsadate.In anumite cazuri se mai poate face si o echilibrare cu un potentiometru de 100ohmi fata de masa pe alimentarea de filamente pentru eliminarea brumului.Parerea mea! Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Exact a?a a folosit viobio în ampliful lui, ideia era s? existe ?i o variant? constructiv? diferit?, modificarea aliment?rii e cea mai la îndemîn?. Cum Danzup a realizat un amplif clas? A cu 6P3S alimentat cu surs? în comuta?ie ?i a avut succes cu el, e cazul s? încerc?m ?i asta, dac? voi avea suspiciuni în privin?a sursei, o voi înlocui cu una clasic?, traf ?i redresare cu lamp? sau semiconductori. Ampliful va fi limitat în frecven?? la un anume prag, deci nu e o problem? frecven?a de lucru a sursei, mai ales c? va fi ecranat?. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 baieti au ajuns soclurile! hai .la treaba! Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Dupa cate se vede, altii pot upload-a mai mult de 800X600. M-am tot intrebat, care sa fie diferenta? Pana la urma, am inteles, cei care zic "ca sunt mesteri", mai au pana la a fi "electronisti"! Foarte interesant!PS, Oare ce-o fi cu cei "noi in bransa"? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum