Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor LCD Prestigio P391

dl_ursu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

8

• sesebe

6

• dan cod

3

• dl_ursu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Masor riplul pe el, in circuit desigur.

Asa ca nu ma intereseaza valoarea capacitatii sau ESR-ul ci cit de bine isi face treaba.

De asta nu-mi trebuie ESR-metru iar daca vreau sa stiu si ESR-ul il masor la servici cu scule super performante nu cu jucarii de astea micute.

Am verificat citeva "jucarii" de astea si nici una nu mi-a dat rezultate care sa se apropie de rezultatele de la o scula performanta. De asta eu nu am incredere in ele. Sint bune pt service unde nu-i foarte importanta valoarea exacta a ESR-ului si o eroare de 20-50% chiar nu conteaza (unele au chiar si eroare mai mare de 100%).

Uite citeva exemple de condesatoare masurate cu ceva mai performant:

post-178603-0-49976100-1436860542_thumb.pngpost-178603-0-28380800-1436860669_thumb.png

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Bine domnu' atunci arunca-l si gata....

Ps: sa stii ca sint si SMD-uri mici electrolitice, asa cum sint si ceramici folositi la filtrari si care mai si crapa in timp, masoara-i cu ESR-metrul ca sa vezi care sint stricati. Eu folosesc osciloscopul ca sa-i masor.

pai cum sal arunc si cu clientu ce fac il dau pe al meu eu cum mai lucrez fara monitor

pai de asta imi trebuie schema ca nu stiu ce valoare au cu eseru iam masurat si au 43mf fiecare are 6 pe ambele surse

o sa pun in paralel electrolitici si am sa vad cum se comporta dar nu azi ca nu am timp

Daca 1,8 si 3,3 scad acolo trebuie ,,sapat,,

pai da se cam incalzeste un ic si de asta cred ca scade tensiunile

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

problema rezolvata  :dans: schimbat cele doua stabilizatoare (surse) mici de pe placa digitala de 3,3v si 1,8v acum merge perfect lam lasat 24 de ore si nu mai face probleme

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări