Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2n3055=100w?!

GigiZ

Postări Recomandate

Vizitator Radu1984

Salut,

In legatura cu montajul de la Elma pot sa va spun ca l-am cumparat acum cativa ani de la ei si merge si acum statia aia (este la un prieten).

As vrea sa te intreb :!: valentine146 cu finalii MJ 15003/MJ 15004 ce prefinali crezi ca ar merge bine (MJE15034/MJE15035 in loc de BD681/BD682) ?

Daca fac rost de ei o sa incerc sa vad cum suna. MJE-uri ii am. In schema originala zici ca erau montati complementar, adica cu emitorul spre borna de iesire printr-un rezistor ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GigiZ

13

• aghora17

3

• csl1131

3

• ghettoman

2

Top autori în acest subiect

Vizitator valentine146

in locul lui t 11 pune mj 15004, leaga baza acestuia in emitorul tr. anterior, caruia ii scoti dioda si lasi rezistenta de alimentare pe emitor respectiv legat in mediana., lasa acei prefinali ca sunt buni sau poti folosi tip 31/32

Link spre comentariu

Deci e buna schema...da....?!!!! dupa psrerea voastra .Am sa o alimentez la +/-45v :d Daca mai aveti ceva de zis in legatura cu aceasta schema nu va abtineti :lol: CAt despre schema de 400w mai draga o am si eu si am observat asemanarile si modificarile prefinalilor asa ca iti sugerez sa o analizez si tu bine ca totusi mai are aia ceva in plus ....(acu nu o am in fata si nu stiu ce am mai vazut eu...) Bafta si tie la modificarea amplificatorului :lol:

Link spre comentariu
Vizitator Radu1984

Daca o sa o alimentezi la tensiunea aia si folosesti 2n3442 sa ii pui pe un radiator cu rezistenta termica f. mica eventual sa folosesti un cooler pt. ca se incalzesc f. tare, nu poti sa asculti la 50W toata noaptea ca ajung in 100 grade si risti sa se arda. Bafta la constructie, daca vrei ceva detalii sa imi spui, eventual cablajul sa ti-l arat.. A si R15 - R18 sa le pui de 1W ca se incalzesc cam tare la 0.5W. Tin minte ca am incercat sa inlocuiesc finalii cu 2n3773, dar se aredau (cred din cauza ca erau contrafacuti).

Link spre comentariu
Vizitator hombrero

renunta la prima schema si foloseste QUAD-ul scuipa lejer suta de watti,distorsiuni mici,merge ok,facuta,testata(a mers intr-o discoteca in Neptun din1992-1996 forjata bine),documentatie garla,cu 2n3773

Link spre comentariu

multzam fain si sa stii ca nu m-as supara daca ai pune cablajul pe aici sau poate mi-l trimiti prin mail :d

[email protected]

CAt despre quad poate pe la anul am sa incerc sa fac unul Acum chiar am prea multe proiecte pe cap si evident prea putin timp

Link spre comentariu

Am cumparat finalii....2n3442 pt un canal SI am mai cumparat 2n3772 4buc .pe care le voi folosi in jur de +/- 45 sau 50 ...Ce parere aveti despre 2n3442 si 2n3772 (ca astia ii am si nu mai cumpar altii) SI CE AR TREBUI schimbat pe schema ca sa functioneze fara probleme :roll: :wink: PS Finalii sunt romanesti :d

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

din ce stiam eu 2n3772 se pot alimenta si la +/- 60V... cel putzin asha am citit p`aici (pe net :shock: )oricum ca sa mearga 2n3772 intr`o schema care era initzial cu un echivalent care nu duce atata in tensiune tre` in principiu sa schimbi tot restul pieselor astefel incat sa nu`tzi pushte cand le alimentezi!

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

2SA1694 ar fi mai performant decat 2N3055?

2N3055 are Uce mai mica, dar are Pd si Ic mai mari decit 2SA1694. SOA tranzistorului 2SA1694 este cam mica. Atentie! 2N3055 este NPN iar 2SA1694 este PNP.
Link spre comentariu

Daca schema este aceeasi, de ce crezi ca se va auzi altfel? Eu as prefera capsula TO3 - disipa mult mai bine caldura decit orice alt tip de capsula.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări