Vizitator sorin2all Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Salut, am un transformator cu o multime de iesiri, vreo 3 X 6.3 V, 2 X 5V printre care si 2 X 300 V; e destul de maricel si este luat dintr o uzina. Problema este ca vreau sa adun toate tensiunile alea fara a le mai redresa si nu am nici o idee cum sa fac asta(in c.c. este simplu le leg in paralel daca vreau aceasi tensiune )...mai putin cele mari de de 300..de astea chiar nu am nevoie si nu vreau sa ma prajesc intr-un fel sau altul. Tre' sa fie ceva foarte simplu dar nu mi dau seama. Care puteti sa mi scrieti doua randuri despre conectarea surseleor de c.a. in serie si paralel v-as fi foarte recunoscator. Link spre comentariu
Laci Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Leaga "in serie" ca si cum ar fii o singura infasurare, de ex ai 2 infasurari b,c cu 2 borne fiecare: b1,b2; c1,c2 legi b2-c1 si masori intre b1-c2 trebuie sa ai tensiunea de b+c daca nu legi b2 cu c2(inseamna ca nu ai identificat bine bornele). De legat in paralel numai daca sunt 100% simetrice cea ce nu cred, poti sa-l testezi: legi b1-c1 si b2-c2 si masori curentul intre b2-c2 sau b1-c1 daca e sub 100mA atunci e ok daca nu atunci o sa ai pierderi aditionale. Mare atentia sa indentifici bornele corect, altfel faci un scurt circuit pe ambele infasurari. Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 si ce treaba are asta cu energia alternativa?trebuia sa postezi in topicul destinat transformatoarelor de la sectiunea de alimentatoare.viewforum.php?f=41 Link spre comentariu
Vizitator sorin2all Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 scz...am vazut ca am postat gresit.... un moderator nu poate sa mi mute postul?! Link spre comentariu
Vizitator sorin2all Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Leaga "in serie" ca si cum ar fii o singura infasurare, de ex ai 2 infasurari b,c cu 2 borne fiecare: b1,b2; c1,c2 legi b2-c1 si masori intre b1-c2 trebuie sa ai tensiunea de b+c daca nu legi b2 cu c2(inseamna ca nu ai identificat bine bornele). De legat in paralel numai daca sunt 100% simetrice cea ce nu cred, poti sa-l testezi: legi b1-c1 si b2-c2 si masori curentul intre b2-c2 sau b1-c1 daca e sub 100mA atunci e ok daca nu atunci o sa ai pierderi aditionale. Mare atentia sa indentifici bornele corect, altfel faci un scurt circuit pe ambele infasurari.le-am legat in serie cum ai zis tu, am masurat fiecare infasurare si am vazut ca nu comunica una cu alta, deci a fost imposibil sa fac un scurt. numai ca am aceeasi tensiune si nu mi explic de ce Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 secundarele tale de 6.3V si de 5V sunt separate? ar trebui sa ai 6 fire pt cele 3 secundare de 6.3V si 4 fire pt cele 2 secundare de 5V. Link spre comentariu
Vizitator sorin2all Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 secundarele tale de 6.3V si de 5V sunt separate? ar trebui sa ai 6 fire pt cele 3 secundare de 6.3V si 4 fire pt cele 2 secundare de 5V.Da. fix asa sunt... am rezolvat problema... le legasem eu prost si probabil se anulau intre ele Multumesc frumos baieti Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 am s?-l mut acum...btw, traful ?la... tensiunea de 300 de vol?i ?i cele de 6,3 vol?i m? fac s? m? gândesc la ceva amplificator pe l?mpi, sau mai degrab? la "ceva" cu l?mpi... anodica ?i filamentele...?i mi se pare interesant c? Laci nu s-a interesat dac? e cumva de vânzare. sau un alt l?mpar de pe forum!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Mirific titlu,data viitoare pune-l tu mai calumea te rog Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum