Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor cu legarea unui traf

Vizitator sorin2all

Postări Recomandate

Vizitator sorin2all

Salut, am un transformator cu o multime de iesiri, vreo 3 X 6.3 V, 2 X 5V printre care si 2 X 300 V; e destul de maricel si este luat dintr o uzina. Problema este ca vreau sa adun toate tensiunile alea fara a le mai redresa si nu am nici o idee cum sa fac asta(in c.c. este simplu le leg in paralel daca vreau aceasi tensiune )...mai putin cele mari de de 300..de astea chiar nu am nevoie :d si nu vreau sa ma prajesc intr-un fel sau altul. Tre' sa fie ceva foarte simplu dar nu mi dau seama. Care puteti sa mi scrieti doua randuri despre conectarea surseleor de c.a. in serie si paralel v-as fi foarte recunoscator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Leaga "in serie" ca si cum ar fii o singura infasurare, de ex ai 2 infasurari b,c cu 2 borne fiecare: b1,b2; c1,c2 legi b2-c1 si masori intre b1-c2 trebuie sa ai tensiunea de b+c daca nu legi b2 cu c2(inseamna ca nu ai identificat bine bornele). De legat in paralel numai daca sunt 100% simetrice cea ce nu cred, poti sa-l testezi: legi b1-c1 si b2-c2 si masori curentul intre b2-c2 sau b1-c1 daca e sub 100mA atunci e ok daca nu atunci o sa ai pierderi aditionale. Mare atentia sa indentifici bornele corect, altfel faci un scurt circuit pe ambele infasurari.

Link spre comentariu
Vizitator sorin2all

Leaga "in serie" ca si cum ar fii o singura infasurare, de ex ai 2 infasurari b,c cu 2 borne fiecare: b1,b2; c1,c2 legi b2-c1 si masori intre b1-c2 trebuie sa ai tensiunea de b+c daca nu legi b2 cu c2(inseamna ca nu ai identificat bine bornele). De legat in paralel numai daca sunt 100% simetrice cea ce nu cred, poti sa-l testezi: legi b1-c1 si b2-c2 si masori curentul intre b2-c2 sau b1-c1 daca e sub 100mA atunci e ok daca nu atunci o sa ai pierderi aditionale. Mare atentia sa indentifici bornele corect, altfel faci un scurt circuit pe ambele infasurari.

le-am legat in serie cum ai zis tu, am masurat fiecare infasurare si am vazut ca nu comunica una cu alta, deci a fost imposibil sa fac un scurt. numai ca am aceeasi tensiune si nu mi explic de ce
Link spre comentariu
Vizitator sorin2all

secundarele tale de 6.3V si de 5V sunt separate? ar trebui sa ai 6 fire pt cele 3 secundare de 6.3V si 4 fire pt cele 2 secundare de 5V.

Da. fix asa sunt... am rezolvat problema... le legasem eu prost si probabil se anulau intre ele :d Multumesc frumos baieti :)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am s?-l mut acum...btw, traful ?la... tensiunea de 300 de vol?i ?i cele de 6,3 vol?i m? fac s? m? gândesc la ceva amplificator pe l?mpi, sau mai degrab? la "ceva" cu l?mpi... anodica ?i filamentele...?i mi se pare interesant c? Laci nu s-a interesat dac? e cumva de vânzare. sau un alt l?mpar de pe forum!! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări