Vizitator tudy123 Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 As vrea sa va dau si eu ceva de gandit ... Am un circular pentru taiat PAL si anume asta : si as vrea ca la ghidajul paralel sa ii fac reglajul electronic . Ma refer la acest ghidaj : Problema este ca avansul ar trebui ( cred ) facut cu un servomotor , nu cred ca un MPP este suficient de puternic , mai ales ca o sa fie destul de plid de praf aproape tot timpu . In cazul asta cred ca trebuie sa fie un alt tip de citire a distantei parcurse , sau poate merge si la servomotor ?? . Nu as avea nici cea mai mica problema cu realizarea partii mecanice , dar la partea electronica as vrea daca ar sti cineva sa ma ajute cat de cat . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 1, 2009 Administratori Partajează Postat Septembrie 1, 2009 cred ca e usor de implementat, un driver, un motor pas cu pas, 2 fulii si o curea... si un sistem cu PLC sau un microcontroler cu afisor unde sa-ti afiseze cat se misca Link spre comentariu
Vizitator tudy123 Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Dar oare merge motor pas cu pas ? E destul de puternic ? Findca dupa cum ziceam trebuie sa functioneze in foarte mult praf si sa nu se blocheze tot timpu . Daca ar merge intr-adever ar fi destul de simplu , mai putin partea de comanada pe care nu prea stiu cum ar trebui sa o fac mai ales ca trebuie sa imi si afiseze ce cota are tot timpu . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 1, 2009 Administratori Partajează Postat Septembrie 1, 2009 motoarele pas cu pas sunt de multe puterio alta varianta ar fi un driver si un servomotor fara perii dar alea sunt exagerat de scumpe orice pui trebuie sa ai controlul asupra miscarilor facute de motor ca sa se poata pozitiona unde ai nevoie Link spre comentariu
Vizitator tudy123 Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Am intales , deci merge un motor pas cu pas mai puternic , dar cum il controlez ??? Chestia este ca am nevoie de o modalitate de control cara sa nu implice un calculator ... nu prea stiu cum sa zic dar sa fie doar un panou , cu un afisaj digital pe care sa imi arate cota la care e pozitionat ( in milimetri ) si o mica tastatura numerica da la cere sa ii introduc cota la cere vreau sa se mute . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 2, 2009 Administratori Partajează Postat Septembrie 2, 2009 da, controlerul ala e buba indiferent ca faci cu servomotoare sau cu motoare pas cu pas.Eu am vorbit mai demult cu unu sa-mi faca o jmecherie de aia dar cand sa il intreb de sanatate ce a facut si ce nu nu mai reusesc sa dau de el... Aia se poate face cu un microcontroler deci pe mine ma depaseste Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 cred ca eu am facut asa ceva download/file.php?id=3053rezolutia miscarii este 0.01mm Link spre comentariu
Vizitator tudy123 Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 cred ca eu am facut asa ceva download/file.php?id=3053rezolutia miscarii este 0.01mmDin poza arata interesant , ai putea sa imi descrii mai in detaliu ?? Eventual si o schema pentru proiect ??? Cu toata ca cel mai bun lucru ar fi daca ai putea sa imi faci tu acel controlar , contra cost bineintales . Mersi !!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum