Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic16f627a si programator willem

Vizitator blast84

Postări Recomandate

Vizitator blast84

salut ! am achizitionat in urma cu 6 luni un programator willem versiunea cablajului este 5.0c pt a programa un pic16f627a si un pic18f1220.am conectat programatorul la pc cu un cablu pe portul paralel de aprox 1 m,cumparat bineinteles,am alimentat cu 12 v programatorul si am putut programa si pic16f627a si pic18f1220 cu soft-ul pe care l-am primit,willem eprom pcb35 0.98d6,am incercat cu toate programele willem eprom de pe cd-ul pe care l-am primit in cutia cu programatorul(a fost achizitionat de pe okazii),pic16f627a a mers doar cu versiunea aceasta.dupa cateva luni si anume acum am avut probleme cu pic16f627a in montaj si am zis sa-l programez din nou.surpriza....nu se mai programeaza,sub nici o forma.am incercat pe 5 calc diferite cu xp sp2 ca program de operare,imi arata "error writing program area",nici nu apuca sa inceapa sa scrie,am incercat sa mai comut dip-switch-urile,jumperii pe acolo,nimic,am mai cumparat un pic nou,tot degeaba,am incercat icprog,winpic,alte soft-uri....dupa ce am vazut ca nu merge programat pic16f627a,am luat pic18f1220 pe care il programasem ulterior,l-am sters si l-am programat din nous i acesta a mers.unde sa fie problema?am observat si in poza pe care am atasat-o ca scrie ceva de ICSP.are vreo legatura?pic-ul l-am programat pe soclul programatorului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorofteius

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Versiunea asta are mufa de ICSP ? Daca are, incearca sa te legi direct la picioarele pic-ului. Si incearca un alt pic, sa stim, e de la pic sau de la programator.

Link spre comentariu
Vizitator simisv

Salut . Incearca sa folosesti PIC-ul cu alt tip de programator si eventual alt soft , asa vei putea fi sigur unde este problema , fie de la programator fie de la cip . Din experienta mea , adevarat nu foarte mare , stiu ce usor se poate strica un cip . La mine stiu sigur ca se arde cipul atunci cind pun degetul pe el si frige grav , sa intimplat de la tensiune prea mare din transformator , mufe seriale inversate si citeodata pare fara motiv . Bafta .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări