Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare lumina, relee dupa sigurantele din contor

Vizitator mphlorin

Postări Recomandate

Vizitator mphlorin

salut,vreau sa adaug niste relee pentru comanda manuala a luminilor din casa.. vor avea rol de "intrerupatoare generale"acestea vor fi puse la tabloul contorului electric, pentru legaturile ce tin de iluminat (de prize nu ma leg)stiu ca pe un traseu nu se pun mai mult de 5-10 becuri, ma gandesc ca un releu de 15A ar fi suficient.tensiunea de alimentare a releelor ar fi de 5v, cam 200 mA, iar contactul sa fie inchis (doar cand actionez releul sa deschida)problema este ca nu gasesc asa ceva..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• viorel1964

1

• bocxoa

1

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Vizitator simisv

Salut . Eu zic sa folosesti doua relee in loc sa cauti ceva ce probabil nu ai sa gasesti pe la noi . Daca folosesti un releu cu bobina la 220v si contact la 10A care sa fie comandat de un releu de putere foarte mica 5Vdc sau 12Vdc rezolvi problema foarte elegant . Ai aici linkurile catre magazinul care le comercializeaza la niste preturi bune .

http://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=5579&category_id=121&keyword=releu

http://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=7590&category_id=121&keyword=releu

Bafta

:freaza:

Link spre comentariu

Si care ar fi motivul pentru care sa foloseasca un releu si inca unul ?Adica daca pune un releu care se alimenteaza la 5V si suporta 15A la 220V ce are? Uite, de exemplu la tme(adica aia cu bannerul de sus) poti gasi FTR-K1CK005W care suporta 16A la 250V, sarcina rezistiva. Gasesti astfel de relee pe la mai multe magazine bine dotate, trebuie doar sa cauti.

Link spre comentariu
Vizitator simisv

Bogdan , din partea mea este OK . Doar ca pentru mine era mai simplu sa pun un releu+soclu direct in panoul cu sigurante pe sina ( asta doar daca panoul este prevazut cu sina ) , iar de acolo sa plec cu doua fire de 2x0,5mm pina la panoul de comanda , fara fire lipite sau cablaj in panou . Era vorba doar de estetica atita tot , iar la pret diferenta este nesemnificativa , zic eu .

Link spre comentariu

mai bine montezi teleruptoare pe fiecare circuit de iluminat, sau poti pune un contactor cu patru poli si pui pe fiecare pol cate un circuit iar pe firul de alimentare al bobinei contactorului inseriezi un intrerupator, eventual o cheie de comanda, cu cheie( ca o iala) sa nu se joace lumea cu nervi tai, daca e nevoie de mai mult de patru circuite mai pui un contactor, acestea sunt cu montaj pe sina, deci se pot introduce in tablou.dupa catalogul legrand, pe asta i-l am acum in fata, ar fi nevoie de un "contactor de putere cu bobina la 230v" de 20A cod 04053 care suporta pe fiecare pol 23 de becuri de 100W sau 26 tuburi flurescente fara compensare locala de 36W fiecare iar cheie comanda cu cheie cod 23955, nu te lasa speriat de preturi sigur afli la alti producatori mai ieftin

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări