ctepeo Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 Cred c? mul?i de pe aici mai ?in minte bateriile alea p?tr??oase de 4,5 V (3R12). A existat vreodat? ?i varianta acumulator a acestei baterii? Link spre comentariu
Golem Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 Exista si acum pe piata un adaptor(o cutie de plastic 3R12 cu lamele) in care se introduc 4 acumulatori AA(1,2Vx4=4,8V). Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Da, se tin minte bateriile 3R12 si chiar se comercializeaza ( sunt VARTA in unele magazine ) Acumulatori nu am vazut .Au disparut insa bateriile 2R10 de 3 V care aveau 2 elemente pus cap in cap . Aveau diametrul egal cu elementul bateriei 3R12 dar mai scurte .S-au folosit la unele tipuri de lanterne si la unele tipuri de telefoane militare de campanie precum si in unele tipuri de multimetre analogice ( cate un element ). Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Bateriile late (3R12) sigur le stie toata lumea dar bateriile 2R10 le stie putina lume. Se gaseau pe vremuri de cumparat la magazinele de electrice. Eu le-am prins. Se mai fabrica: http://www.ec21.com/ec-market/2r10.html Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 se m/ai foloseau si la ap de mas made URSS se gasesc in Italia in mag ..bat Varta 5euro buc.. am luat una .am o lanterna militara retro cu o baterie Link spre comentariu
gcom61 Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Nu se numeau cumva pionier?Mai am si acum o lanterna militara care functiona cu asemenea baterie;poate trece un camion linistit peste ea-este din aluminiu masivp relucrata la strung. Link spre comentariu
gaby Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Ba da pionier se numeau, erau doua baterii inseriate intr-un carton, daca aveai nevoie doar de una le rupeai si te alegeai cu doua Link spre comentariu
one Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Nu am vazut niciodata acumulatori 3R12, desi bateriile se gasesc si acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum