Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce imi trebuie sa pun sistemul logitech x530 in masina?

Vizitator cristea09

Postări Recomandate

Vizitator admac

Daca nu ma-'nsel sistemu' asta poate functiona si la 10-18v simplu (nu diferential). Finalii sunt STA540=TDA7377=AUTO ! Insa nu stiu cum e facuta preamplificarea & filtrele, dar cred ca sunt alimentate tot din acea tensiune. Am desfacut odata asa ceva si parca traf-ul se "tinea" in doua fire , de circuit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

3

• StefanAndrei

3

• Dj_Dog

2

• lucione_cip

2

Top autori în acest subiect

Eu folosesc pentru alimentarea electronicelor "la iarba verde" un UPS de calculator luat din piata de vechituri fara acumulator . Merge perfect, a fost folosit si pt alimentarea unui TV si nu am remarcat distorsiuni.

Link spre comentariu
Vizitator cristea09

admac ai cumva schema la acest sistem sau o schema de amplificatoare?As vrea sa si eu niste scheme de amplificatoare care sa scoata intre 50 si 100w reali pusi intr-un subwoofer.Referitor la x530 pot sa il conectez la bateria auto daca merge zici ca functioneaza intre 10 si 18v?Nu ma pra pricep la tehnica:D

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vezi un TDA7396, integratul costa 20 ron si e in stare sa scoata 60W pe 2 ohmi. Alimentare direct la 12v. :da Tocmai am terminat de reparat un tub de bass de 8" echipat cu asa ceva, integratul nu avea nimic, erau defecte tranzistorul + diodele care faceau comanda de standby. Jucaria suna chiar decent pentru marimea ei, iar in Peugeot'ul 206 al posesorului e mai mult decat suficient.

Link spre comentariu
Vizitator cristea09

Care sunt riscurile daca am o amplificare pe 4 ohmi si difuzoru are 6 ohmi?Se aude mai incet sau in timp se poate arde ceva integrate?Sau ar trebui ceva intre amplificare si difuzor,un filtru ma gandesc sa faca si chestia asta cu ohmi?

Link spre comentariu
Vizitator cristea09

Nu stiu daca e bine sa intreb aici daca nu deschid alt topic.Am un subwoofer de casa iar amplificarea are ca finali un TDA7377 si 3 finali D2030A.Am facut proba si iesirea difuzorului din subwoofer nu functioneaza,iar satelitii doar cei de la front.Rear si center nu merg.La proba am observat ca se incalzeste putin radiatoru doar in dreptu finalului TDA7377,dar la ceilalti deloc.Daca ii caut schema si pun aparatu pe GND si Vcc+ sa vad daca e continuitate pot afla daca e ars?

Link spre comentariu
Vizitator andrei_chiorean

Cel mai simplu lucru de fcut e sa scoateti de tot transformatorul acela, dar sa il masurati in secundar si sa folositi un stabilizator de tensiune daca e vorbea de tensiunea de pana la 12V. daca necesita tensiune mai mare folositi un adaptor pentru laptopuri modificat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu prea ma pricep asa bine la elctronica,asa ca te rog sa fi putin mai explicit si cu rabdare:D

Trecand peste faptu ca pierd garantia, [...] Dar as vrea sa il pot folosi si pt casa cand e nevoie.

Mersi mult de ajutor

cel mai bine e s? l?sa?i logitechul unde i-e locul, adic? în cas?, ?i pentru auto se cump?r? frumos un sistem fabricat pentru a?a ceva!!!

dac? î?i arde de cheltuieli inutile, feel free!!!

my 2 (euro)cents!!!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

am 2 sisteme logitech x540 si x 530 si la x540 sa ars transformatoru nu stie nimeni la cati volti era ?stiu ca finali aia lucreaza intre 12v si 18v ......si din cate am vazut cand iam demontat au aceasi statie de amplificare in ei e posibil sa fie aceasi tensiune de alimentare ? maine o sa masor transformatoru de la x530 ca sa vad ce traf cumpar ptr celalat dar vreau sa fiu sigur ca sunt la fel ca amplificare ,stie cineva ?

Link spre comentariu

Eu discut de x530. Amperii nu-i poti masura fara sarcina. Insa estimez puterea transformatorului pe la 80W, adica vreo 7A. Daca tin eu bine minte, puntea redresoare foloseste diode de 3A.Desigur, daca tu faci rost de un transformator care sa permita 10A e mai bine, dar ar trebui sa schimbi si diodele de redresare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

transormatoru are 14,4 v si 4A si la x530 ....am masurat la x530 ptr ca mi sa ars la x540 trafu si amandoua au aceeasi finali si scot 70w deci

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări