amp Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 salut! .as dori sa realizez un ampermetru cu icl7107 pentru o sursa variabila dubla. problema este ca nu am gasit nici o schema cu intrarea flotanta doar unele care au legat pinul 30 la masa. aici este un montaj aproape identic cu acesta si realiza prin scoaterea rezistentei de 1m si introducerea celei de 0.1. dar aceste sunt cu intrarea la masa si nu pot sa le folosesc deoarece vreau sa le alimentez din acelasi secundar al transformatorului si vreau sa masoare tensunile de pe ramurile sursei. deci nu as putea modifica montajul asta in acelasi mod? multumesc. Link spre comentariu
teoilca Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 am incercat si eu recent sa fac modificare asta dar am renuntat. eu am avut o sursa de pc modificata in care am vrut sa introduc ampermetrul. am bobinat 3 spire pe choper + redresat si filtrat si am alimentat voltmetrul. daca nu ai sursa in comutatie, pune in cutie un traf mic pt alimentare si si rezolvat problema studiaza datasheetul integratului si notele de aplicatie http://www.intersil.com/data/fn/fn3082.pdf Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Eu as alimenta voltmetrul (in cazul in speta se va masura tot o tensiune ce apare pe un rezistor, proportionala cu curentul prin acel rezistor, cf cu legea lui Ohm - a nu se confunda cu a lui omu' -...), deci l-as alimenta dintr-o sursa separata ("flotanta", adica un alt trafo (mic) sau chiar o alta infasurare, cu redresare, filtrare si stabilizare proprie, incat sa-l pot conecta cum vrea muschii mei (printr-o comutare relativ simpla se poate masura atat curent cat si tensiune)Unii se zgarcesc si ar alimenta tot din redresorul de forta, dar pentru mine, PERSONAL, asa as face!Toate cele bune! Link spre comentariu
glide Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 un coleg de pe forum a expus deja modul de conectare......el a folosit un releu.....dar eu cred ca a complicat treaba cu acel releu....cu un comutator se poae rezolva elegant problema.....urmeaza sa folosesc si eu schema aceasta deoarece am facut un voltmetru cu atmega8 si vreau sa-l folosesc si pe post de ampermetru intr-o sursa de 0-30V.......sper sa reusesc cu divizorul format din cele 2 rezistente.....in schema asta e vb de un voltmetru de 200mV iar eu la atmega am 2.56V..........deci de aproape 10 ori mai mult......daca inlocuiesc rezistenta de 1M cu una de 100k merge? nu prea le am eu cu electronica dar logic asa ar fi.....si ar mai fi ceva, rezistenta de 0.01 nu o in schimba am una de 0.1 10W.....se schimba ceva?poate ma lamureste cineva.....mai jos schema de conectare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum