Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator kashtan

Vizitator dumy07

Postări Recomandate

Vizitator adimoisa1979

gataam alimentat cu 220v curent alternativ la bornele 1 si 3si mi-a iesit la bornele 5 si 6 35 volti curent alternativmai am multe de invatat despre cum sa leg amplificatorul de kashtan ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator adimoisa1979

Aici http://smps.h18.ru/transformator/ts-80.html spune că se alimentează pe 1 şi 1`.

Din schema postată de Kosmin înţeleg că se alimentează pe 1 şi 3`.

Eu aş înseria cu primarul presupus un bec de 230V/100-200W.Dacă iluminează slab, am nimerit-o! :)

nu se potriveste cu schema data de mirciulic nimika

se potriveste cu schema data de kosmin.oare sa fie vreo greseala de-a rusilor?

post-72244-139829544259_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu este nici o greseala.Exista doua tipuri de traf TC-80-7. Unul cu doar doua infasurari pt primar si altul cu patru.In linkul rusesc este desenat cel cu doua, DAR sub tabel este facuta o specificare:"Выпускались трансформаторы ТС-80-7 с первичной обмоткой, аналогичной трансформатору ТС-40-1. Включение в сеть и нумерация выводов первички совпадает. При этом у вторичных обмоток II и II' отсутствуют выводы 3 и 3' (они уже входят в состав первичной обмотки) и имеются только 5-6 и 5'-6', остальные вторичные обмотки без изменений"care suna cam asa in romaneste (cu ajutorul lui google translate):"Transformatoare fabricate TC-80-7 cu înfășurarea primară, similare cu transformator TC-40-1. Includerea în rețea și numerotarea concluziile principale ale aceluiași. Astfel, la înfășurările secundare II și II "nu sunt 3 pini si 3" (acestea sunt deja parte din primar) și există doar 5-6 și 5'-6 ', înfășurările secundare celelalte fără modificări"traducere cam idioata (scuzati expresia), dar se intalege totusi, ca pinii 3 si 3" nu fac parte din infasurarea secundara II, deoarece fac deja parte din primar. La trafo TC-40-1, la care face trimitere rusul, se vede ca are primarul exact ca la trafo dvs. Fiind traf demontat din Kashtan este normal sa se alimenteze asa cum spune schema aparatului. Din tabelul rusului se vad si secundarele ce tensiune si curent au. Secundarul 5-6 respectiv 5'-6' au 30.5V la 1A fiecare si la Kashtan sunt legate in paralel pt marirea curentului la 2A. Se poate vedea f bine si fazarea corecta a celor doua bobine. Cei 35V masurati de dvs este tensiune in gol (fara sarcina). Tot din schema de Kashtan se mai vede ca infasurarile 7-8, 7'-8' si 9-10 sunt legate in serie pt a obtine tensiunea de 28.4V, iar ultima infasurare secundara 9'-10' este utilizata separat cu ce 6V ai ei. In mod normal as spune ca diferenta de tensiune dintre tensiunea in gol 35V si cea in sarcina 30.5V este prea mare si denota pierderi mari in traf, DAR valorile date de rus sunt pt alimentarea trafo la 220V, pe cand acum la retea avem mai mult. Teoretic ar trebui sa avem 230V, dar variaza destul de mult in functie de diversi factori. Proba cea mai buna se face cu o sarcina pasiva pe secundar care sa absoarba 2A (curentul indicat de rus pt acest traf)(presupunand ca trafo este deja legat in paralel cu cele doua secundare 5-6, 6'-6') si diferenta de tensiune intre gol/sarcina nu ar trebui sa fie mai mare de 10%. Avand in vedere ca trafo are miez/tole 'C', diferenta dupa parerea mea ar trebui sa fie undeva la max. 5-7%.

Link spre comentariu
Vizitator adimoisa1979
:aplauze am rezolvat.am creat sursa de alimentare din condenstaori si diodeam facut legaturile si surpiza...merge!numai ca se aude cam distorsionat.acum ce poate fi mai ieftin sa ma apuc sa schimb toti condensatorii electrolitici sau sa cumpar un kit de 2*10 wati?multumesc tuturor pentru ajutor.o seara buna!
Link spre comentariu
Vizitator costeldelay

Daca esti pasionat de electronica, te-as sfatui sa-ti creezi tu un amplif,vad ca te descurci nu e chiar greu. A, si era sa uit , si eu sunt de pe langa VASLUI. Te pot ajuta cu cate ceva :freaza:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salut. Stiu ca este cam vechi topicul dar am nevoie de un sfat legat de inlocuirea partii electronice din kashtan. Am masurat trafo, are 31Vca (in gol) intre pinii 5 si 6 si am gasit numai kit-uri care se alimenteaza la tensiune simetrica. Sau daca pot face o modificare sa scap de partea de preu ca am un comutator 3:1 acolo care imi face figuri (mono1, mono2, stereo) , partea de amplificare finala merge bine, doar ca uneori ramane fara semnal din cauza respectivului comutator. Am incercat sa repar comutatorul, dar n-am reusit. Partea mecanica a magnetofonului nu mai exista...

Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Majoritatea integratelor de pe piaţă care suportă o tensiune în jur de 40Vcc se pot alimenta şi simplu, există la fiecare pdf-uri de producător şi o mulţime de scheme pe net.

LM3886, TDA2050... etc. Atenţie că trafo e anemic, nu suportă decît cel mult un amplif mono de 30-40W.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc pentru raspuns! Probabil voi face ceva simplu cu TDA2050, nu vreau putere, doar sa am sunet pe un pc pe care il folosesc mai rar...

... dacă asta te doare, de ce nu faci un amplif simplu cu tda2822m, alimentat din usb-ul calculatorului???mai ales că vrei să-l foloseşti la un pc rar folosit...

Link spre comentariu

Sunt deschis la variante, dar intr-un fel sau altul as vrea sa folosesc si trafo respectiv. Pentru mine cea mai buna varianta ar fi sa pastraz pe langa trafo si puntea redresoare doar modulele cu amplificarea finala, automat sa inlocuiesc condensatorii rusesti pentru filtrare cu altii noi. O sa fac un topic separat la incepatori.

Link spre comentariu

Sunt deschis la variante, dar intr-un fel sau altul as vrea sa folosesc si trafo respectiv. Pentru mine cea mai buna varianta ar fi sa pastraz pe langa trafo si puntea redresoare doar modulele cu amplificarea finala, automat sa inlocuiesc condensatorii rusesti pentru filtrare cu altii noi. O sa fac un topic separat la incepatori.

dacă asta vrei, nu mai bine faci o staţie mai "serioasă" cu traful ăla?pentru ascultat muzică la pc un TDA2822m corect făcut şi alimentat din usb e prea de-ajuns, şi asta o spune un hipoacuzic! :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări