Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator kashtan

Vizitator dumy07

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iei frumos un aparat de masura si setezi aparatul pe masurat rezistente (ohmi), masori fiecare pereche de bobine si vezi care are rezistenta cea mai mare, aceea in mod normal ar trebui sa fie transformatorul. Depinde si ce putere are

Cum sa fie bobina cea mai mare transformatorul???? e aiurea exprimarea ta, poate primarul ai vrut sa zici.

Dar nici asa ca la kashtan erau mai multe infasurari in primar!

Mai practic ii cauta schema si se uita pe ea, ca pe traf sunt notate capetele bobinelor.

Uite arunca un ochi pe imaginea de mai jos.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator adimoisa1979

absolut incepator in eletronica.inteleg ca primarul trafului de kashtan este alimentat cu 220v, care scoate in secundar x volti,dar mai are si alte infasurari in primar care nu sunt de 220 v care scot si acelea alti x volti.interesant.si eu care credeam ca un transformator poate avea numai un primar si mai multi secunadari.dar vad ca nu este asa.poate avea mai multi primari si mai multi secundari.daca este gresit rationamentul sa ma corectati ca sa nu invat gresit.multumesc.totusi care este primarul de 220 v din traful de kashtan.nu imi dau seama din schema pentru ca nu am experienta

Link spre comentariu

Infasurarile sint conectate serie - paralel , sa mearga si la 127 V Ca si la 220V ... urmareste schema sau incearca sa o desenezi numai pentru o tensiune ... Daca nu mai ai conexiunile din fabrica , atentie la fazare , respecta exact cum sint legate bornele ... daca il conectezi la priza inseriaza un bec de 25-40 W cu unul din fire ... ar trebui sa nu lumineze la o legare corecta , dupa aceea masoara secundarele ... aparatul setat pe volti curent alternativ ... si eventual postezi ce ai obtinut .

Link spre comentariu

Salut,Modelul este TC-80-7.

Aici http://smps.h18.ru/transformator/ts-80.html spune că se alimentează pe 1 şi 1`.Din schema postată de Kosmin înţeleg că se alimentează pe 1 şi 3`.Eu aş înseria cu primarul presupus un bec de 230V/100-200W.Dacă iluminează slab, am nimerit-o! :)
Daca lumineaza becul de 100W sau mai mare , nu e bine ... ( vorba cuiva ... ) transformatorul nu e asa mare , si are curent de mers in gol mic ( miez de calitate ) , in opinia mea nu ar trebui sa lumineze deloc , iar becul sa fie mai micut , cum am scris mai sus ... greu sa sfatuiesti pe cineva care stie f. putin ... ne straduim si vorbim mai mult intre noi , userul cred ca a plecat la alte indeletniciri de week-end ...
Link spre comentariu
Vizitator adimoisa1979

am facut poza la transormator vreau sa fac o sursa sa alimentez o placa amplificator de kashtanam recuperat de pe kashtan diodele pentru punte redresoare si condensatorul de 2000 microfarazi 50 volti pentru filtrarea curentului

post-72244-139829543406_thumb.jpg

post-72244-139829543427_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator adimoisa1979

nu am multimetru care sa masoare condensatori dar am vazut pe yotube un american cum facea o verificare nu prea precisa.ar trebui sa incarc condensatorul de 2000 micro 50 v cu 50 v.masor cu multimetru in cat timp se descarca de exemplu de la 50v la 40v.apoi printr o formula se poate afla cat mai pote condensatorul.daca mai stiti formula va rog postati o ca nu mai gasesc tutorilul pe youtube

Link spre comentariu
Vizitator adimoisa1979

Iei frumos un aparat de masura si setezi aparatul pe masurat rezistente (ohmi), masori fiecare pereche de bobine si vezi care are rezistenta cea mai mare, aceea in mod normal ar trebui sa fie transformatorul. Depinde si ce putere are

exact asa am facut si l-am conectat la 220 vdar a inceput sa bazaie urat de tot. lumina de la lustra a scazut brusc si m-am speriat si l-am scos rapid de sub tensiune.ramane sa incerc sugestiile urmatoare de pe forum
Link spre comentariu

Primarul la aceste transformatoare este compus din mai multe infasurari dispuse pe ambele bobine. Se face acest lucru pentru simetrie si randament cat mai bun al transformatorului. Daca d-voastra ati alimentat la 220 V infasurarea cu cea mai mare rezistenta cred ca ati alimentat doar un sfert de primar. Incercati sa inseriati infasurarile dupa schema data de kozmin227 si sigur va functiona.Pentru primar sunt 4 infasurari : 1-2, 3-4, 1*-2*, 3*-4* . Acestea ar trebui sa aiba aproximativ aceesi rezistenta. Inseriaza-le dupa schema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări