Vizitator dan gherman Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 Stimati domni,Ma numesc Dan si as dori sa discutam o problema.Am cumparat o camera Sony DCR HC51 si sunt multumit de ea insa acel NIGHTSHOTal ei este foarte limitat (3m). Si m-am gandit sa concep eu o asa zisa lanterna dar cu led-uri de infrarosu. Zis si facut am procurat led-urile ,le-am montat in locul altor 14 led-uricare luminau in spectrul vizibil. De fapt am luat din comert o lanterna din aceea mica cu 14 led-uri si le-am inlocuit cu cele de IR. Ma asteptam sa lumineze si a si luminat circa 10 minute timp in care am putut face probe de filmari pe intuneric apoi a inceput sa se incalzeascasi treptat a ajuns sa scada luminozitatea chiar mai slab decat LED-ul de IR al camerei. Am facuttot soiul de probe dupa aceea si tot nimic tot iluminare slaba incomparabila cu cea de la led-ul ei.Am pus chiar si un singur led de IR in loc de 14 si tot slab se vede. Led-urile acestea ce le-amcumparat sunt led-uri normale de IR si le poti folosi chiar si la telecomenzi. Le-am masurat tensiunea de deschidere 1.983 Volti. Sunt destul de mari fata de led-ul camerei si tot nu reusesc sa obtince mi-am propus. Led-ul din camera la actionarea functiei NIGHTSHOT PLUS se aprinde in ROSUsi pare a fi ceva micut si patrat dar lumineaza mai tare decat toate astea ale mele la un loc.Atunci m-am gandit ca ar fi ceva mai special desi nu am vazut sa aiba vreo lupa sau ceva tehnic mai aparte. La 14 led-uri cate am montate ar fi trebuit sa fie o lumina foarte puternica in spectrul IR. Intradevar daca aprind lanterna cu ochiul liber nu poti vedea led-urile aprinse dar cu ,camerapusa pe NIGHTSHOT te orbeste insa eu vreau sa si lumineze in fata barem 10-15 metri insa spotul de IR este slab incat trebuie sa ma apropii cu camera cam la 30 cm-1 metru ca sa pot filma in INFRAROSU.Cum pun in functiune LED-UL ei este super un spot precis cam de 3 metri apare lejer de nu ai treba si nu scade in intensitate. Ce ar putea sa fie? Led-urile le-am legat in PARALEL asa cum au fost celelalte de lalanterna caci v-am zis ca doar le-am inlocuit cu led-uri de IR. Sunt si eu electronist si ma pricep la asa ceva dar probabil am omis ceva? eu stiu....? Ar fi trebuit sa semene doar cu o lanterna foarte puternica fata de ledul camerei tot in infrarosu si sa ma pot folosi de ea. Alimentarea lanternei se face la 4,5v tensiune zic eu suficienta ca sa aprinda 14 leduri si puse in paralel. I-am construit si un con reflectorizant ca si la lanternele obisnuite dar tot nu obtin acea luminozitate care ar trebui. Am pus chiar si led rosu cum are cameradar tot nimic-mai slab se vedea. Deci vedeti bine ca am incercat o gramada de posibilitati chiar si cu led rosu de tip SMD caci cel de la camera este micut si patrat dar tot nimic grozav nu am obtinut-trebuia sa iasa un proiectorcu led-uri IR in toata regula dar nimic. Lumina tot slaba ramanea. Aveti idee despre ce este vorba sau despre functionareaNIGHTSHOT-urilor ca ma mira situatia respectiva. Va trimit adresa mea de e-mail:[email protected] anticipat Dan Gherman.VA SALUT CU RESPECT. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 mai mult ca sigur rezistenta/rezistentele de limitare sint calculate gresit...daca ati avut lanterna cu leduri albe , acelea se aprind bine incepind cu 3,5v si pot merge perfect chiar si la 4,5 volti---fara rezistenta de limitare...pentru ledurile in ir , situatia se schimba si rezistenta e musai sa existe si dupa aia e musai sa fie bine calculata --- si ea ca valoare ohmica si ca putere...daca le-ati dat ledurilor in ir 4,5 volti , probabil ca o parte din ele ---daca nu cumva toate --- s-au pirlit deja ... Link spre comentariu
bogdan_ Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 salutdaca lanterna aia era cum am mai vazut si eu, atunci clar lipsea rezistenta de limitare. Pentru led-urile alea albe lipsa rezistentei nu era asa de mare problema, in schimb led-urile infra rost necesita cam 1.6-1.8V ca sa functioneze. Deci ar trebui legate altfel, cel mai bine ar trebui cate 2 in serie si apoi in serie cu o rezistenta de 56-68 ohmi. Apoi faci cate grupari din astea vrei si le alimentezi de la baterie. Poti pune si 3 leduri serie cu rezistenta de 33-39 ohmi alimentat de la 4 baterii(6V). Distanta la care functioneaza depinde de puterea led-urilor si de unghiul lor de emisie. un unghi mai mic face led-urile mai bune pentru distante mari, un unghi mare le face bune pentru distante mici. daca vrei sa filmezi si aproape si departe ai putea incerca combinatie intre cele doua.Mai exista si posibilitatea sa cumperi direct un iluminator IR folosit in sistemele de securitate, cu google gasesti diverse firme. Led-urile pe care le-ai folosit cum spuneai inainte sunt probabil bune de aruncat acum, ar fi bine sa iei altele.LE: led-urile din camera le vezi rosii pentru ca emit putin si in vizibil. in general lucrul asta nu e de dorit, dar pentru o camera de filmat nu ar fi o problema. Link spre comentariu
nicul Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 e clar ca iti trebuie alte leduri si o alimentare adecvata . cu ti s-a spus nu e importanta tensiunea ci curentul. ledurile albe din lanterne au o lupa inclusa in "dome" asa ca nu-si prea fac probleme cu focalizarea intr-o lanterna, se pune un reflector si gata. la infrarosu nu e sigur ca aveai cu lupa. la fel exista leduri de tip wide sau narrow, asa ca daca vrei o zon aprecisa si unuform iluminata cred ca-ti trebuie si optica. ceva simplu http://www.youtube.com/watch?v=7_5RSfLN ... re=related ceva mai complet: http://www.gizmology.net/infrared.htm Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 vezi sa nu ai filtru ir pe camera fotoeu am avut problema asta cu un webcam Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum