nouvenit Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Gluma a fost pentru ca ai scris exact ca intr-o reclama, filtre tratate cu ferofluid.... cand de fapt este vorba de tweeter care are ferofluid in intrefier. Fibra de sticla este rezistenta, dar trebuie inglobata intr-o masa de material plastic elastic, deci revenim la rila din burete... Se pare ca au un public tinta, iar pe la noi nu sunt agreate de toti; lasa si tu dreptul al parere. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Boxele astea CV suna mai bine decit multe boxe "audiofile" de mii de euro. Ferofluidul are 2 roluri, in tweeter, uniformizeaza cimpul magnetic intre intrefier si bobina, si ajuta la conductia termica a caldurii disipate de bobina, catre piesele polare si implicit sasiul tweeterului. Stati linistiti ca suspensia aia rosie, este mult mai rezistenta decit altele, dau ca un mic exemplu, UNITRELE... Am vrut sa imi cumpar modelul cu 2 difuri de 15 inch, insa pina sa ma hotarasc, s-au dat. La noi sint numai critici, si struguri acrii... Tipic Romanesc. Link spre comentariu
lavynyu Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 (editat) Boxele astea CV suna mai bine decit multe boxe "audiofile" de mii de euro. Ferofluidul are 2 roluri, in tweeter, uniformizeaza cimpul magnetic intre intrefier si bobina, si ajuta la conductia termica a caldurii disipate de bobina, catre piesele polare si implicit sasiul tweeterului. Stati linistiti ca suspensia aia rosie, este mult mai rezistenta decit altele, dau ca un mic exemplu, UNITRELE... Am vrut sa imi cumpar modelul cu 2 difuri de 15 inch, insa pina sa ma hotarasc, s-au dat. La noi sint numai critici, si struguri acrii... Tipic Romanesc. In sfarsit un raspuns demn de cunostinte nu de " copy/paste" gresit luat de altii cica filtre tratate ! Unitrele erau boxe bune dar asta era moartea lor suspensia ! Editat Decembrie 4, 2014 de lavynyu Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Am vrut sa imi cumpar modelul cu 2 difuri de 15 inch, insa pina sa ma hotarasc, s-au dat. Am un prieten care are doua boxe ca astea, pfffff sunt imense, e imposibil sa tii asemenea boxe in casa, au cate doua difuri de bas de 37cm Link spre comentariu
Dominicue Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 (editat) http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/ve-12f.html Dimensiune difuzor 1x 1/4 Treated Silver Mylar Tweeter with Ferro Fluid1 Cred ca mai degraba expresia de mai sus ar suna asa ; Tweeter din Mylar tratat cu argint si ferofluid. Apropo de google translate ai auzit ??? Editat Decembrie 4, 2014 de Dominicue Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 dj_bryz..Noi vorbim aici de un brand cu un nume mare Cv. Nu no name -Sanyo SX-1100 Habar n-ai ce vorbesti, intr-o masura colosala. Ai cea mai mica idee, ce MONSTRU al industriei a fost si inca mai este Sanyo? MONSTRU zic... citeste si tu cifrele din dreapta. Cred ca daca si-ar pune mintea, ar cumpara CW, pe maruntis... http://en.wikipedia.org/wiki/Sanyo Cat despre filmulet, multumesc, am inteles si eu cu adevarat despre ce vorbim. Si nu vreau sa fiu ipocrit, apreciez ce pot face CW, dar, pentru anumite gusturi. P.S. Am combina Sanyo, cumparata de tata in 1983, care, cu exceptia unei curele, functioneaza PERFECT si astazi. Am amplificator Sanyo, am un tuner Sanyo, care papa la micul dejun orice tuner de pe piata de astazi................................ in fine. Eu vreau sa ma retrag, si ei ma trag inapoi. @DjLeco; Cate boxe audiofile de mii de euro ai bagat in acelasi spatiu langa CW, ai audiat, si ai tras concluzia asta? Mai exact, despre ce boxe audiofile de mii de euro vorbim? Marca/model... hai sa zicem, de la 2000 in sus (ca ai spus mii). Care, concret... Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) @nomikos nu comentez contrele tale cu altii, eu te intreb scurt asa cum l-am intrebat si pe @dj_bryz ai avut boxe de la C.W. le-ai acultat, testat, comparat ??? N-am idee daca aceste boxe bat la cur alte boxe de mii de euro si sincer nici nu ma intereseaza, pe mine ma intereseaza daca aia avut ocazia sa asculti aceste boxe Nu mai incerca sa ne bagi pe gat faze ca ''ma retrag din discutie ca bla, bla bla... '' ce faci acum te dai lovit si pleci ? Am rugamintea sa nu mai caracterizezi un produs doar din poze indiferent care e ala, ia si incearca-l, testeaza-l, compara-l si apoi hai sa vorbim Editat Decembrie 5, 2014 de maxente Link spre comentariu
lavynyu Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Si eu sunt de parere ca cel mai inportant aspect este acela de a vedea boxele cum arata in realitate , de ale atinge (eu le ciocanesc incinta) si mai ales de a le asculta ! Altfel discutia ramnane doar in cadrul unei alte povesti de pe forum ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Nomikos, am fost la un amic care are o linie foarte scumpa, cam 20000+ Euro a dat pe amplif, 2 boxe, un cd player, luate din Germania noi noute pe comanda, acum vre-o 4 ani. N-am retinut numele exact, pentru ca nu sint pasionat de asa ceva. Cind oi mai ajunge pe la el (sta prin Balta Alba), o sa va fac niste poze. De auzit se auzea frumos, insa sunetul era sters, lipsit de dinamica (sper sa intelegi la ce ma refer), boxele aveau 2 difuzoare de 20cm la bass, 1 medie de 10 cm si tweeter cu matase si nu mai stiu ce, boxa fiind de 8 ohm, bass reflex, port pe fata. Cu tot cu 2 difuzoare de 20cm, basul suna sec (aici m-am referit la lipsa de dinamica), tot ce era sub 35-40Hz, difuzoarele "alergau un cutie degeaba", si sunet lipsa, desi boxele erau cotate 28Hz-32000Hz, culmea si bass reflex. Era un virf de spl pe la 48-55Hz, urechiometric, si cam atit... Am pus tot felul de cd-uri originale ale omului, chiar si piese duse de mine (selectie pe CD), repet tot ce era sub 35-40 Hz era LIPSA, difuzoare care alergau degeaba in cutie... Nu incepeti acum cu amplasamente de boxe, antifonari si alte alea, veti vedea un exemplu la mine in camera, totul pus AIUREA, si SUNA. Pai cred ca daca puneam saraciile mele de boxe, urite ca curu de baba, linga ale lui, le dadea clasa cu 3 gradatii in plus, cel putin la partea de bass si la finetea inaltelor. Deh bass compresie, 30cm, Fs 18Hz, tweeter ribbon (40kHz). Alegeti 1080p. https://www.youtube.com/watch?v=RginSFugWhM&feature=youtu.be Piesele folosite: Richard Marx Hazard bass version flac Bass Mekanik Boomchek 20Hz flac Bass Mekanik Boomchek 10Hz flac Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Vad ca ai boxe "Life", este o firma germana foarte buna de care putini au auzit, totusi difuzorul de bas nu mi se pare original. Gresesc? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Doar cutiile si mediile mai sint originale, bass-ul este ceva pioneer AUTO, fs 18Hz, si tweeterul un ribbon. Filtrele, eu. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Leco am vazut filmuletul cu aceleasi boxe ....cu testul de bas pe depeche mode acum mult timp intr-un alt topic si cobora bine. Oricum degeaba pui filmulet daca unii ascultatori nu au boxe sa coboare atat de jos..... or sa li se para ca nu suna nimic. Intrebarea mea este :Nu ai gaura intre 300hz-600hz? Adica acel pioneer urca mai sus de 300hz? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Este dat in pdf pina la 1 Khz, recomandat de taiat la 200Hz, eu am taiat pe la 250Hz, iar mediile pleaca de la 200Hz aproximativ pina pe la vre-o 7kHz. Ribbonul este pus de la 6 Khz in sus. Filtrele au fost facute URECHIOMETRIC cu generatorul AF, este esential sa imi placa MIE cum suna, pentru mine sint facute... Orice gaura ca si cocoasa se poate "lucra". Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) Cum se numeste softul ala din telefon cu care ai analizat SPL-ul ? Leco Deep House - NU Disco iti place ? Ia pune piesele aste pe boxe, poate iti plac Scuze de offtopic Editat Decembrie 5, 2014 de maxente Link spre comentariu
player4 Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) Tu razi de mine ce am scris despre ele? Afirmatia am luat-o de site-ul lor. Majoritatea din america folosesc firma CV numai aici se da cu pareri negative. Am ras exact de interpretarea (pt. ca traducere nu se poate numi) pe care ai dat-o specificatiilor scrise in limba engleza a acestor boxe. Cu privire la aspectul lor, personal nu ma deranjeaza si le-as incadra intr-o categorie comuna de design. Din ce am vazut, constructia incintelor pare destul de solida, deci vorbim si de ceva bine facut. De fapt, asta e unul dintre motivele pentru care am fost tentat sa-mi si achizitionez o pereche de CV , inca de pe vremea cand erau la preturi foarte bune pe neomax.. Din fericire, am ales sa ma implic in niste proiecte de boxe DIY (doua dintre ele le-am si prezentat pe acest site), lucru care mi-a adus mai multe satisfactii, insa si cheltuieli mult mai mari decat achizitionare unor boxe CV. Cu parere de rau, nu am ascultat niciun model de CV, insa nici nu am vazut pe niciun posesor al acestor boxe sa-si exprime niste pareri obiective, privitoare la folosirea lor cu diferite surse/amplificatoare, detalii (chiar si comparative) referitoare la sound-stage, spatialitate, raspuns in frecventa, liniaritate (la volum mic si mare), dinamica, timbru etc. Majoritatea celor carte au afirmat ca detin sau au ascultat boxe CV se rezuma doar la aprecieri de genul: "Suna bine"/ "Suna mai bine ca alea de jdemii de euro"/ "Au bass de-ti falfaie urechile" etc.. Editat Decembrie 5, 2014 de player4 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum