ohamoha Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 În lipsa semnalului acest receptor st? pe high. Ceea ce e normal. Dac? îi dau semnal, se duce pe low, dar o perioad? foarte scurt? de timp, apoi se duce din nou pe high f?r? s? îndep?rtez semnalul. C? s?-l pun din nou pe low trebuie s? îndep?rtez semnalul ?i s?-l pun din nou. Este normal s? func?ioneze a?a receptorul? M? a?tept?m s? fie pe low cât are semnal ?i pe high când nu mai are. Mul?umesc. Link spre comentariu
Mikrosha Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 615_DS.pdf Vezi diagrama interna pagina 4 si forma de unda ca sa tina LOW pagina 5. De asemenea purtatoarea este data in tabel in intervalul 30-40KHz. Explicatie: Telecomenzile transmit modulat in impulsuri, "purtatoarea" fiind de 30-38 KHz. LED-ul nu lucreaza normal, ci cu curent mai mare decat cel admisibil in functionare continua pentru a asigura receptia la distanta mai mare. Asta-i tipul de semnal pe care trebuie sa il receptioneze pentru a tine "LOW" la iesire. Dupa cum vezi structura interna este similara cu a unui radio MA simplu: circuit de intrare, amplificator, filtru trece banda, demodulator, si circuitul RAA. Aplicand doar IR nemodulat e similar cu a pune o baterie la antena unui radio pe medii Asa ca pentru SFH, LED-ul IR e ca si cum ar creste intensitatea luminii ambientale (offset). Ca sa generezi un semnal potrivit pentru a-l tine pe Low, ai putea sa faci un astabil cu 555 care sa comande LED-ul. Calculezi componentele pentru o frecventa in jur de 35KHz, si legi la iesire LED-ul IR. Spor! LE: Niste detalii http://www.scienceprog.com/ir-remote-co ... ontroller/ Link spre comentariu
ohamoha Postat August 29, 2009 Autor Partajează Postat August 29, 2009 Deja modulez semnalul cu un 555. L-am calculat s? scoat? 36Khz. Am s? încerc s? mai umblu la rezisten?e s? variez frecven?a. Dar din moment ce receptorul reac?ioneaz? la semnal cred c? totul e în ordine. În datasheet scrie c? se activeaz? la un burst de 6 impulsuri. Dac? impulsurile nu ar fi date corect nu cred c? ar merge. Dar receptorul detecteaz? prezen?a semnalului ?i trece pe low o perioad? foarte scurt? de timp. Link spre comentariu
ohamoha Postat August 30, 2009 Autor Partajează Postat August 30, 2009 Am reusit oarecum. Pe langa 555-ul care moduleaza semnalul la 36Khz am mai adaugat unul care il moduleaza pe primul la 4Khz. Astfel reusesc sa tin receptorul pe low.Intrebarea mea era daca e normal sa reactioneze asa receptorul. Sau fac eu vreo greseala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum