Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfh-5110

ohamoha

Postări Recomandate

În lipsa semnalului acest receptor st? pe high. Ceea ce e normal. Dac? îi dau semnal, se duce pe low, dar o perioad? foarte scurt? de timp, apoi se duce din nou pe high f?r? s? îndep?rtez semnalul. C? s?-l pun din nou pe low trebuie s? îndep?rtez semnalul ?i s?-l pun din nou. Este normal s? func?ioneze a?a receptorul? M? a?tept?m s? fie pe low cât are semnal ?i pe high când nu mai are. Mul?umesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ohamoha

3

• Mikrosha

1

Top autori în acest subiect

http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 615_DS.pdf

Vezi diagrama interna pagina 4 si forma de unda ca sa tina LOW pagina 5. De asemenea purtatoarea este data in tabel in intervalul 30-40KHz.

Explicatie:

Telecomenzile transmit modulat in impulsuri, "purtatoarea" fiind de 30-38 KHz. LED-ul nu lucreaza normal, ci cu curent mai mare decat cel admisibil in functionare continua pentru a asigura receptia la distanta mai mare. Asta-i tipul de semnal pe care trebuie sa il receptioneze pentru a tine "LOW" la iesire.

Dupa cum vezi structura interna este similara cu a unui radio MA simplu: circuit de intrare, amplificator, filtru trece banda, demodulator, si circuitul RAA. Aplicand doar IR nemodulat e similar cu a pune o baterie la antena unui radio pe medii :limb:

Asa ca pentru SFH, LED-ul IR e ca si cum ar creste intensitatea luminii ambientale (offset).

Ca sa generezi un semnal potrivit pentru a-l tine pe Low, ai putea sa faci un astabil cu 555 care sa comande LED-ul. Calculezi componentele pentru o frecventa in jur de 35KHz, si legi la iesire LED-ul IR.

Spor!

LE: Niste detalii http://www.scienceprog.com/ir-remote-co ... ontroller/

Link spre comentariu

Deja modulez semnalul cu un 555. L-am calculat s? scoat? 36Khz. Am s? încerc s? mai umblu la rezisten?e s? variez frecven?a. Dar din moment ce receptorul reac?ioneaz? la semnal cred c? totul e în ordine. În datasheet scrie c? se activeaz? la un burst de 6 impulsuri. Dac? impulsurile nu ar fi date corect nu cred c? ar merge. Dar receptorul detecteaz? prezen?a semnalului ?i trece pe low o perioad? foarte scurt? de timp.

Link spre comentariu

Am reusit oarecum. Pe langa 555-ul care moduleaza semnalul la 36Khz am mai adaugat unul care il moduleaza pe primul la 4Khz. Astfel reusesc sa tin receptorul pe low.Intrebarea mea era daca e normal sa reactioneze asa receptorul. Sau fac eu vreo greseala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări