bocxoa Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 sper sa nu fie total deplasata interventia mea, dar cel putin teoretic daca nu si practic la priza de prin `95 avem 230V, toate calculele sunt pentru 220V....posibil sa se obtina tensiuni mai mari in secundar. Numai Bine Link spre comentariu
zal Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Asta numai dac? s-au apucat cei de la Electrica s? schimbe trafo de cartier, ceeace nu prea s-a întîmplat, mai de grab? nu mai exist? industrie ?i consumul e mai mic, de acolo plusul de cî?iva vol?i, îns? fizic nu s-a modificat nimic. E posibil ca b?trînele trafo s? fi fost uitate pe 9,5kV sau 19kV, cum se puneau pe vremea lui Cea?c?, s? asigure tensiunea nominal? la consumatori.A, s-au importat ?i unele echipamente refuzate de Congo, f?r? s? se uite cineva la caracteristici, dar numai pe la regii, alea sînt ?i pe 240/400V ?i au mai copiat ni?te secretare de la minister din standarde str?ine f?r? s? gîndeasc? (m? ?i mir c? nu apare acum cu 60Hz la priz? România), îns? ?ara e tot pe 220/380V. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Te inseli, Zal, trafurile de cartier nu trebuiesc schimbate pt. a modifica tensiunea pe care o avem noi la priza, in primarul lor intra mai multi volti, deci e normal sa apara si in secundar mai mult. E drept, trafurile sunt un pic mai "stresate" termic, dar plusul de 10 V nu e un moft, ci o necesitate.Toata romanica e acum pe 230V la consumatorii casnici. Link spre comentariu
bocxoa Postat August 28, 2009 Autor Partajează Postat August 28, 2009 transformatoarele din statile de transformare, daca bine mai tin eu minte aveau "comutator de ploturi" pt reglajul tensiuni, se "sarea" peste cate o spira sau se adauga o spira , banuiesc ca surplusul de tensiune de aici vine, e doar o banuiala. eu cand am masurat ultima data tensiunea la priza aveam 228V Link spre comentariu
bolek Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Multe au ramas asa, insa acum mai contribuie un pic la bunastarea Renel (adica si la tensiunea de la priza) si faptul ca industria s-a mai faramat (consumator reactiv puternic inductiv) , si mai este compensata intr-o oarecare masura in ultimii ani si de ceva consumatori casnici (reactiv capacitiv). Ar trebui sa ne dea Electrica niste cadouri la toti cei cu smps-uri bagate in priza... Link spre comentariu
THOMAS Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Toate discutiile astea sunt:" DETALII PENTRU CONSTRUCTIA TRANSFORMATOARELOR DE IESIRE " ?????..... Link spre comentariu
Kosmin Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Toate discutiile astea sunt:" DETALII PENTRU CONSTRUCTIA TRANSFORMATOARELOR DE IESIRE " ?????..... A fost mutata discutia, asa ca pot vorbi in voie despre transformatoarele "de cartier" Link spre comentariu
feri.visky Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 "Surplusul" de tensiune a aparut datorita faptului ca industria nu mai consuma (desi "bubuie") si caderile de tensiune datorita ei, nu mai afecteaza consumul casnic... Chiar si asa tensiunea este in toleranta de -5% +10% (cred ca asa este... corectati-ma...). Link spre comentariu
Spitfire Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Ar trebui sa ne dea Electrica niste cadouri la toti cei cu smps-uri bagate in priza...Cat de curand, nici o grija. In curand se vor instala noile tipuri de contoare digitale cu afisare LCD si citire prin port IR, care vor contoriza si nr. de scurcircuite produse intr-o luna, defazaje(atat inductive cat si capacitive).Iar acestea din urma se vor trece pe factura, cei care au surse de calculator gen pocnitoare "400 W la 40 RON" se vor uita foarte urat la taxa aia care va aparea pe factura. Link spre comentariu
paul14 Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Pai ce conteaza daca am in priza 5 echipamente cu traf sau am 5 echipamente cu sursa smps? Pana la urma se plateste consumul... Sau ca am sursa pocnitoare...pai poate de aia am bani si nu-mi permit una mai buna..sa-mi dea ei alta care corespunde cerintelor impuse de ei. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 sursele-pocnitoare (sau oricare fara pfc) streseaza reteaua,au consumul aparent mai mare la fel si cu becurile "econimice" Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Si contoarele alea daca se vor pune, nu se instaleaza pentru ca-i deranjeaza disproportia dintre P activ/reactiv/delta, ci pt vreo "combinatie" cu furnizorul de echipament... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum