Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga de lumini cu filtre active

Mindware

Postări Recomandate

O schema proiectata in intregime de mine....nu-i cine stie ce..dar...merge exact cum vreau eu...

Pacat ca nu merge pusa direct in masina.... :rade: ...tocmai am citit un topic pe tema asta....

Posted Image

Cam asa arata schema.

Filtre cu a741,redresare cu dublare de tensiune,afisare pe digiti(chiar nu aveam ce face cu ei).alimentare simetrica din nefericire(dar imediat se poate adapta si pe normala).

Singura chestie mai non originala a fost un site de pe care am invatat cum functioneaza filtrele active.

Valorile sunt o parte," din ochi",restul tatonate.

O varianta de cablaj ar fi asta...

Posted Image

Eu asta am folosit...dar nu am plantat partea de comanda becuri retea.... pentru ca nu stiu daca un optocuplor suporta singur comanda unui tiristor si pana nu aflu mai multe date.... nu ma risc.

Nu recomand nimanui sa planteze partea aceea inca,daca nu stie ce face.

Impedanta intrare....~10k.Culege semnal de pe amandoua canalele.

Cam asa arata o varianta intermediara de pana acum...

Posted Image

Nu e finisaj pro.Nu am avut cu ce sa dau gauri...si nici panarama aia de toner nu s-a lipit cum trebuie.Tehnica trebuie inca sa o stapanesc.

Mie unul ,imi place.E munca mea,din cap'sorul meu si merge excelent.

Prima varianta o facusem pe cablaj de test, cu aceleasi afisoare.Acum are doar 2 leduri puternice unul albastru si unul alb.

Dar,dupa filtre,am legat un vu-metru stereo cu 2x6 leduri de la un as2015 si acum am un nano-spectrum analizer :ras:

Acum e tarziu si trebuie sa ma culc.Promit ca revin cu detalii si un filmulet cu "analyzeru' ",imediat ce fac rost de tel care filmeaza.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• Mindware

2

• Jimmy

1

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

Bravo! Te-ai complicat putin, dar daca esti multumit de rezultat, e perfect. De ce nu folosesti triace, ca perturba mai putin reteaua? Merge si un canal de medii, sau chiar mai multe, daca tot sînt filtre active. Nu uita de preîncalzirea filamentelor la becuri. Am avut si eu pe vremuri o orga de lumini, facuta dintr-un semafor mare, cu becuri de 25W luminam toata casa.:dans:

Link spre comentariu

Mersi mult zal :da Chiar sunt mandru de ea..pentru ca in prima varianta de test,initial am legat offset-urile de la operationale la masa.... si nu a "zis nimic"..... pana 2 luni mai tarziu..cand am dat peste un articol,nu stiu p unde...in care ma vazut schema lu' nenea 741 si am realizat greseala.Am rupt cracii si a mersi perfect din prima :101 Cat despre triace....nu stiu...poate nostalgia... :rade: ...sau ... faptul ca nu aveam la indemana decat tiristoare... :sparge: Partea cu preincazitul pot sa o fac prin comanda portii? sau trebuie musai rezistor in paralel cu tiristorul?Oricum, partea de 220 e mai mult ...ca sa nu las placa goala :rade: Pe becuri o pun pe prima,babuta,orga 1.0,la care acum stau legate vu-metrele...dar inainte de asta....trebuie o carcasa...Mie nu mi s-au parut niciodata interesante mediile....prin simplul fapt ca stau mai tot timpul aprinse.....dar...poate..(desi nu cred,pentru ca nu am vu-metre destule si sunt scumpe pentru mine...),intr-o zi... voi face si un spectrum analyzer .Dar pana atunci ,sigur invat programare pe PIC-uri...si il fac digital....Multumesc mult pentru apreciere : )Numai bine!

Link spre comentariu

poti sa folosesti un optotriace pt a comanda tiristoarele de putere, ca in schema urmatoare. eventual mai tatonezi valoarea rez de 5k, in functie de curentul maxim suportat de optotriacul tau, si de curentul necesar amorsarii tiristorului.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări