Ovidanie Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Acum ceva vreme Userul AndreidinSV intreba daca poate utiliza acest model de transformator pentru un incarcator de acumulatoare auto. Ideea lui era sa alimenteze transformatorul invers, adica secundarul de inalta tensiune sa devina primar. Numarul mare de spire din noul primar plus jugurile electromagnetice urmau sa limiteze curentul de incarcare. chiar a intrebat pe forum : "Citeam pe undeva pe acest forum ca transformatoarele din cuptoarele cu microunde sunt din constructie cu shunt magnetic pentru limitarea curentului debitat. Intrebarea mea este: Daca alimentez cu 230V pe infasurarea de inalta tensiune obtin pe fostul primat 17V alternativ. Dupa redresare pot conecta direct la incarcat o baterie auto? Shuntul magnetic va limita curentul de incarcare si inventia mea se va comporta ca un generator de curent constant? Infasurarea de inalta tensiune folosita ca primar nu are impedanta prea mare datorita numarului mare de spire?" viewtopic.php?f=29&t=18765&p=265126&hilit=transformator+microunde#p265126 viewtopic.php?f=41&t=89&p=270551#p270551 De curand am achizitionat un aparat cu ajutorul caruia pot testa sursele de tensiune/curent: http://i254.photobucket.com/albums/hh11 ... cLoad2.jpg asa ca am testat eu cum se comporta transformatoarele din cuptoarele ce microunde. Rezultatele le puteti vedea in tabel. Traian B spunea: ''Rezistenta secundarului de inalta tensiune este deja asa de mare incat chiar si numai ea insasi limiteaza puternic curentul/puterea din noul secundar (fostul primar) prin pierderile sale ohmice.'' si avea dreptate, eu as adauga ca limitarea se datoreaza in primul rand inductantei primarului apoi pierderilor ohmice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum