nouvenit Postat Octombrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Revin in acest topic pentru ca nu stiu unde sa postez altundeva.Dupa ce am analizat spatiul in care locuiesc (o camera de camin) faptul ca mai am colegi de camera si ca anul asta termin facultatea a rezultat faptul ca proiectul initial era nerealist si atunci din cauza ca nu voi avea timp suficient sa fac eu totul si din motive de spatiu: pt ca nu voi putea beneficia de o pozitie corecta pentru auditii hi-fi , mi-a venit o idee pentru spatiu si timp restrans.Mam gandit sa cumpar o pereche de casti de calitate, sa incerc sa obtin niste free sampling de pcm2707 si poate pcm794 de la texas instruments si sa fac un amplificator pentru casti cu lampi. Avand in vedere ca ascult muzica de la calculator(am descoperit totusi loosles flac) vreau sa va rog sa imi recomandati o pereche de casti care sa fie cam la calitatea acestui lant audio (totusi bugetul limitat pt casti, cred ca 300ron), poate aveti ceva si va place cum se aude, sau a-ti auzit ceva si v-a impresionat, daca sunt argumente dupa teste sunt binevenite.Cred ca vreau ceva cat mai liniar, poate nu cu un bas exagerat, doar prezent si daca e in partitura, medii detaliate, si inalte la locul lor( pt ca se pare ca nu le prea aud), initial vroiam inchise pentru izolare fonica de exterior, dar am citit ca cele deschise redau mediile mai corect si ca au un sunet mai de calitate.Ca muzica imi place jazz, clasica, blues, si doar cand vreau sa petrec impreuna cu neuronii mei ceva dance si muzica comerciala, uneori si roc daca sunt indispus.Am cautat cu gogu si am ajuns la Sennheiser HD555 , am gasit un magazin in Romania care comercializeaza, si ceva review-uri pe net, in unul se zicea ca suna bine, iar in celalalt ca ar mai fi loc de imbunatatire, eu nu am unde sa le ascult si nici nu am ascultat casti mai scumpe de 30ron deci vreu sa imi educ auzul, si voi avea nevoie sa fie relaxante, adica nu prea violente cu bas sau alte tipete pe medii.Ca amplificator am gasit pe lumeatuburilor unul, dar sa vad cum reusesc sa fac rost de DAC pantru ca nu sunt la facultate de profil tehnic.Multumesc si scuze daca e offtopic. Link spre comentariu
AlpHso Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Am avut niste casti Sennheiser si pot sa zic ca sunetul este echilibrat si destul de natural.De la ele sa nu te astepti la un bas din ala nebun si nici nici la inalte stridente care sa-ti dea dureri de cap. Sunetul este unul cald si linistitor iar detaliile sunetului sunt bine redate, au o extensie foarte buna pe frecventele joasa. Totusi daca cauti ceva care sa-ti bubuie capul, nu sunt cele mai recomandate, sunt facute pt un anumit tip de persoane, nu pt cei ce vor multi dB. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 iti recomand cu caldura o placa de sunet audiotrak prodigy hd2,se detaseaza lejer la calitatea semanalului fata de ceilalti chiar si la pret dublu.Culmea duce si casti destul de bine,desi are iesirea pe cate 2 jrc 4580 in paralelPt a face ceva serios din acele integrate iti trbeuie experienta si piese de calitate,altfel o sa te chinui pana-l realizezi si rezultatele or sa fie cel mult mediocre.Eu am avut implementare de firma cu asa ceva,gen edirol ,behringer si la cat costa am fost putin cam dezamagit.Semanalul este cam lesinat si mic ca nivel ,iti trebuie neaprat un buffer ,acel convertor I-V,aliemnatre externa la tensiune mai mare decat cea a usb-ului si filtrare bune pe alimentarePt casti cauta ceva la sh neaprat pt ca in bugetul existent nu prea ai ce sa iei de calitate.Iti recomand ceva de la akg ,beyerdynamic, audiotehnica,seriile hi-fi(nu de dj sau portabile).De ce? pt ca senn are un timbru inchis,cu media colorata si 'dupa perdea'.Daca zici ca nu mai auzi prea bine zona de inalte,senn nu este ce cauti.AI impresia ca nu auzi tot ce ar trebui si de urechi infundate.De la ei merita doar 595 ,la maxim 3,5mil la sh,sub astea cam au tendinta sa sune amestecat,inchis si cu bas neclar pe muzica rapida.555 e printr ele.Sunetul se rafineaza la seria superioara,dar tot 'dupa perdea' e.In schimb din acest motiv nu sunt obositoare si par a suna 'natural',si chiar suna,dar rezolutia,transparenta sau detaliul nu sunt chiar prezenteExtensie in joase adevarata ca la boxe nu prea au decat cele inchise ,scumpe,mari,asa ca nu te amagi.Chiar si 595,580 au joase la limita.Grado sunt cam scumpe din cauza zoneleor de fabricatie,si prima serie trebuie ascultata ,suna cam prea pe inalte ,care sunt si putin stridente si joasele sunt,dar nu coboara prea bineCele care suna f bine pe medii inalte in general au joasele f curate,aerisite si neaccentuate,dand impresie de bas 'usurel'.Cele inchise in schimb nu au curatenia si spatialitatea celor deschise,si doar cele f scumpe se apropie. Link spre comentariu
nouvenit Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Am pus si eu ochii pe aceasta placa audio, dar din pacate nu se mai gaseste decat la sh, si rar.Incercam sa ma feresc de chestii sh, parca nu am incredere in modul cum au fost utilizate, cum au fost intretinute, dar daca numai asa reusesc sa iau ceva de calitate audio, voi apela si la sh.Cat despre implementarile integratelor de care ziceam ma voi folosi de experienta celor de pe forum care au facut ceea ce vreu eu sa fac si le-au iesit, e adevarat la partea cu piesele de calitate, dar daca reusesc sa primesc pcm-urile sample restul nu mai e asa de scump, si chiar daca nu iese ceva super, va fi multumitor, daca nu de ex acum este la vanzare o pereche de casti si un dac care ar fi o varianta buna zic eu, pacat ca nu mi le permit acum, si s-ar merita amplificatorul acela pe lampi pt casti? sau de ex sa raman doar la o placa de sunet daca ma decid pentru ea? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum