Reynolds Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 am un miez stator motor pe care as vrea sa-l fac aparat de suduranu am bobinat niciodata trafuri toroidalem-ar interesa cum se calculeaza si cam cat pot scoate din el Dext=30 cmh= 5 cmd= 6 cmiar adanciturile de la motor au 3cmva multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator atilibela Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 fa-i o poza sa-mi dau cu parerea si it-i dau atunci si formula ca nu e secret Link spre comentariu
Vizitator atilibela Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 am revizuit in fuga datele trimise si am vazut ca ce ai necesita strung mare sa poti sa face ceva util(dar unul de utilizare de domiciliu ca iasa ciudat ca un motor de avion antic)potrivit pt suduri cu 2,5 si mai putin de 3,25 fiindca nu ai spatiu pt bobine cu sirma groasa >prima faza trebuie adus miezul la urmatoarea cota D ext30Cm>Dint12Cm >Hinitial=Hfinal5Cm.>rezulta30-12=18>>18/2=9>>9X5=45 (folosibil) >dintii unde a fost bobinajul vechi nu sunt de folos ca nu ajuta la sectiune(fura numai spatiul destinat bobinelor)PENTRU CONTACT SUPLIMENTAR PUBLIC DATE DE CONTACT PT CEI CE AU NEVOIE>[email protected]>>>>>skype >0766465750>>0722503141>>>adevarul e ca nu pot frunzari zilnic forumul din lipsa de timp ca asa e in ziua de azi cu stima Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2009 deci treb intai sa prelucrez miezul la strung sa elimin dintii si abia apoi sa ma apuc de bobinat Link spre comentariu
Vizitator atilibela Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 da fiindca dintii faceau parte din cimpul motorului care lucra cu flux magnetic prin acei dinti(ancose) dar traful are nevoie de cimp circular prin restul materialului si acei dinti nu te ajuta cu nimic mai degraba te incurca>>>si mai departe poti sectina miezul ca sa poti monta bobinele gata facute separat ca merge mai bine cu bobinele sectionate pe linga faptul ca nu te chinui cu bobinatul Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2009 sa tai miezul pe jumatate? Link spre comentariu
Vizitator atilibela Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 dupa ce ai prelucrat-o la strung faci o taietura si faci 2 semilune ce montezi la loc (dupa ce introduci pe el bobinele)cu o brida de tabla cu suruburi strinse Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2009 dar daca umplu golurile care erau pt bobinajul motorului cu bucati de fier va faca campul electromagnetic? Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 am vazut la cineva mai demult cum aranja miezul unui stator :a desfacut toate tolele,le-a pus intercalate(adica o crestatura,deasupra un dinte...samd),apoi a prins tot pachetul de tole intr-o menghina si le-a sudat intre ele in 6 locuri....apoi izola miezul cu banda de bumbac,si bobina apoi pe el...omul facuse multe aparate de sudura pe miez de stator....si chiar ii ieseau... Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2009 cred ca e buna ideea ta astfel as putea scoate cat mai multi amperi din el Link spre comentariu
Vizitator atilibela Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 asta e o optiune dar gaurica din mijloc e foarte mica si nu vei avea loc sa introbagi bobinajul necesar decit intr-o maniera FFFFFinghesuita si daca suprapui secundarul si primarul unul peste altul vei avea deceptii ca va merge ca porcul beat Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Pai de ce sa le suprapuna?! Se imparte miezul in doua, cu cartoane sau placaj subtire sau textolit daca are, si jumate e primar , cealalta jumate secundar. Impartirea nu tre sa fie egala, ci se calculeaza functie de volumul ocupat de sarma. Apropos, calculeaza sa iti incapa sarma in gaura din mijloc.Poate totusi scapi fara sa il strunjesti, dar ma indoiesc. Sectiunea ta reala acum este h x (R-r-shantzurile) = 5x (15-3-3)= 45cmp Si nu se merita sa desfaca tolele sa le suprapuna , pentru ca sectiunea efectiva a tolei e cam tot aia.Plus ca nu o sa il mai stranga ca de fabrica niciodata,(nici nu are presa de cateva tone-forta, si nici tolele nu mai ies drepte dupa demontare) si o sa bazaie si o sa se incalzeasca etc. Link spre comentariu
Vizitator atilibela Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 problema lui e ca nu are loc destul> montatul se poate rezolva si cu sudura pe kantul tolelor si biz-ul se rezolva cu lac Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2009 pentru primar ce sarma trebuie sa folosesc si cate spire?iar pt secundar ?in ideea ca am sa-l prelucrez la strung Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 P=200sp , 2-3mm ; S=40-50sp , 5mm , pentru uz hobby cu pauze sau cu ventilator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum