Vizitator Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Proaspat intors di vacanta si cu chef de treaba... am inceput ieri si azi l-am terminat...acest preu phono ce e echipat cu 2 tuburi 12ax7 selectionate ... Ca particularitate am folosit pt alim. 2 trafo din comert 1 de 230/6 la 5w si al2 lea 230/9 de 2w cu primul alimentez filamentele...bineinteles in CC si tot cu cei 6v pilotez al2 lea folosind ca primar infasurarea de 9v iar in iesirea acestuia am obtinit cca 140v ca care dupa redresare si filtrare...cu 3 cond. alimentez cu +100v tuburile pt eliminarea brumului si o buna filtrare am insistat mai mult cu filtre si pe reteaua de 230v....pt cine doreste am sa public si schema foarte simpla de altfel si care in cazul meu a functionat din prima f bine ,de fapt la acest gen de montaj se urmareste obtinerea unui raport semnal/zgomot cit mai bun dat fiind amplificarea f mare (la 1000hz cu 4mV la intrare am obtinut 760mV iar la 100hz ......2,6v) Link spre comentariu
lorik199 Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 frumos luctrat, dar schema din pacate nu se vede, este mult prea micaP.S de la ce vine "MM" ? Link spre comentariu
ioannis Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 gabriele foarte frumos lucrat!!!! inca o data felicitari!!!! daca nu ma insel, schema este asta: MM=Moving Magnet MC=Moving coil Link spre comentariu
Vizitator Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 gabriele foarte frumos lucrat!!!! inca o data felicitari!!!! daca nu ma insel, schema este asta: MM=Moving Magnet MC=Moving coil ............................................................................Multumesc pt aprecieri da asta e schema ,e vorba de o doza magnetica ,inpendanta joasa nivel de semnal mic adica doAR CITIVA MILIVOLTI si alimentarea e simpla ca in schema originala numai ca am marit f mut capacitatile adica de la citiva zeci de micro la 4700 microf....... si fil. in cc Link spre comentariu
zal Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 MM - moving magnetMC - moving coilDoze magnetice ptr pick-up cu construc?ii diferite, impedan?e diferite (33, 47 sau 56k prima ?i 100 Ohmi a doua) ?i nivele de semnal diferite. Mai multe ?tie Gogu. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 As fi curios daca a incercat cineva sa faca un preamplificator cu tub pt MC, unde nivelul semnalului e pe la 150 microvolti! Oare s-ar putea scapa de brum? Gabrielle, inca o data toata stima si din partea mea. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 As fi curios daca a incercat cineva sa faca un preamplificator cu tub pt MC, unde nivelul semnalului e pe la 150 microvolti! Oare s-ar putea scapa de brum? Gabrielle, inca o data toata stima si din partea mea.Multam Florine.....pt MC se mai pune la intrare un mic trafo dar de f buna calitate si ecranat cu raport 1:10 sau chiar mai mult.... Link spre comentariu
md_2910 Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 De unde ai luat tuburi 12AX7 si trafurile acelea ca sunt super.Te felicit si eu pentru realizare ,arata superb Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 De unde ai luat tuburi 12AX7 si trafurile acelea ca sunt super.Te felicit si eu pentru realizare ,arata superb Merci,trafo le gasesti la orice magazin de comp.electronice cum am spus ,cel mare are in secundar 6v si puterea de 5w deci ar da cca 0,8A iar cel mic are 2x9v pe iesire ...si 2w si sunt cu pini pt circuit imprimat,tuburile sunt "Svetlana" iar capacele le-am vopsit eu...cu vopsea metalizata Din fericire pt mine ieri sa amorezat cineva de el asa ca acum va trebui sa mai imi fac altul Link spre comentariu
bogdan69 Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Arata excelent. Mi-ar placea si mie unul asa. La ce pret imi faci unul?Poti sa-mi raspunzi aici sau pe privat. Chiar sunt interesat. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Gabrielle, cum ai utilizat tuburile: fiecare canal cu tubul lui, sau jumatate din fiecare tub pentru un canal? Sunt foarte curios asupra acestui aspect, parerile fiind impartite. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Gabrielle, cum ai utilizat tuburile: fiecare canal cu tubul lui, sau jumatate din fiecare tub pentru un canal? Sunt foarte curios asupra acestui aspect, parerile fiind impartite.Ma asteptam la intrebarea asta :drac: cum am mai spus am cumparat tuburile selectionate cu aceleasi caracteristici cca 4 euro in+ si fiecare tub gestioneaza un canal...tocmai pt evitarea conbinari si aparitiei interferentelor si o separare optima a canalelor avind in vedere sensibilitatea, sigur pt variante economice se pot folosi cu succes chiar tuburile nos rusesti 6n3p (am vazut pe preuri phono made in china)....adica sa aiba ecranul intre triode pe pinul 9.........dar mie numi plac pt ca au un gain mai mic :cry: Link spre comentariu
blue Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Felicitari Gabriele, lucrarea este frumoasa si realizata foarte practic ! Corectia se realizeaza prin bucla de reactie , o metoda prin care raportul S/N este mai bun decat la corectia pasiva, dar cu THD mai mare. In general diafonia care ar putea aparea prin utilizarea ambelor triode din tub este mai mare de 70dB ,valoare complet nesemnificativa raportata la diafonia dozei de circa 20-22 dB ,deci se pot utiliza linistit sectiunile de triode dintr-un tub pt cele doua canale. In alta ordine de idei tubul rusesc 6N2P este aprox asemanator cu tuburile folosite de tine, castigul de tensiune fiind de circa 100, 6N3P este echivalent cu cu ECC81 parca ! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Cel putin la pini nu este echivalent ecc81 cu 6n3p totusi rusul are simetrie mai buna la ....montaj separa sectiunile frumos si trece ecranul chiar pe axa tubului daca montam mai multe in linie(tub conceput pt hf/uus de tv si radio nicidecum audio) dar merge si asa.....cu raportul s/z sigur modelul dozei si pretul dicteaza calitatea............ Link spre comentariu
blue Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Parca tuburile rusesti au fenomenul de microfonie mai redus, vorbesc de triode, fiindca pentodelede tip 6j1P din care am mai multe, sant foarte sensibile, cu toate ca legate ca si triode sant foarte liniare si un corector RIAA cu acest tub a sunat extraordinar de bine. Spune-mi te rog, ai cumva datele unui transformator MM, am 2 transformatoare de semnal 600/600 ohm cu miez permaloy folosite in telecomunicatii prin anii 60 si ma bate gandul sa le folosesc pt ridicarea nivelelor de semnal mic... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum