Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema subwoofer!

Vizitator jonnyBAD

Postări Recomandate

Vizitator jonnyBAD

salutare!!!Am si eu o problema cu 1 subwoofer si ma intrebam daca m-ati putea ajuta cu niste raspunsuri!1.Subwooferul este Magnat 800w RMS 4 ohm.2.problema ar fi urmatoarea:-subwooferul nu este ars dar cand dau volumul pe la 20-30 incepe sa gajaiesi sa se incinga statia foarte rau!-membrana nu este ripta sau dezlipita(am verificat)-se aude 1 zgomot ciudat de parca "ar avea pietre in buzunare si ar alerga"-nu stiu ce sa ii fac.....va rog mi-ati putea da cateva raspunsuri as fi recunoscator!-trebuie rebobinat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GooD of BaSS

2

• tranzistor

1

• BF37

1

• lucione_cip

1

Top autori în acest subiect

Salut, din cate stiu eu nu ar trebui as frece deluc sarma. Amplificatorul l-ai probat la alt difuzor? Fa rost de un aparat de masurat si masoara, sa ai 4 ohm recte 8 ohm.

Link spre comentariu

recone kit sau rebobinare ,se poate ca s-a desprins sarma de pe bobina(dar in cazul asta si la puterea lui nu vad cum de nu s-a rupt) sau mai posibil ca din cauza unei lovituri sau altaceva sa se fi descentrat bobina si se atinge de elementele fixe ale difuzorului (intrefier)si scurtcircuiteaza mai multe spire, astfel modificanduse impedanta in una mai mica si produce efectele descrise de tine

Link spre comentariu

E cum a descris " GooD of BaSS " , o parte din bobina s-a desprins de pe suport si a cazut inauntru => deci trebuie neaparat desfacut si rebobinat ( preferabil cu propria-i sarma , daca nu e prea deteriorata ) . Bafta !

Link spre comentariu

nici nu se mai pune problema cu propria sarma pt ca dupa cum spune el da se incalyeste amlifu at sigut atinge bobina undeva in intrefier si asta inseamna ca s-a dus stratul de izolatie al bobinei , plus ca in cazul in care nu s-a dus si raman restuti de lac(cel de bobinaj) este putin probabil sa mai pui spira langa spira si sa iti mai iasa bobina de aceeasi lungime . Cauta recone kit pt diful tau sau du-l la un mester. Dar nu incerca cumva sa il desfaci tu ca mai rau faci si.... :mort ,apoi nu mai poti face nimic din difuzor ,eventual sa ii foloseasca cineva magnetul sau/si sasiul pt altul identic. Tin minte ca odata am cautat de am pocnit un magnet pt un dif la care era spart si....,nici pana azi n-am gasit

Link spre comentariu
Vizitator jonnyBAD

Va multumesc pentru raspunsuri...am sa tin cont de sfaturile voastre si il voi duce la 1 mester...stie careva prin Bucuresti vreun mester bun?multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări