Vizitator jonnyBAD Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 salutare!!!Am si eu o problema cu 1 subwoofer si ma intrebam daca m-ati putea ajuta cu niste raspunsuri!1.Subwooferul este Magnat 800w RMS 4 ohm.2.problema ar fi urmatoarea:-subwooferul nu este ars dar cand dau volumul pe la 20-30 incepe sa gajaiesi sa se incinga statia foarte rau!-membrana nu este ripta sau dezlipita(am verificat)-se aude 1 zgomot ciudat de parca "ar avea pietre in buzunare si ar alerga"-nu stiu ce sa ii fac.....va rog mi-ati putea da cateva raspunsuri as fi recunoscator!-trebuie rebobinat? Link spre comentariu
tranzistor Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Masoara-l si vezi daca mai are 4ohm,iar daca misti cu mana membrana se aude vrun zgomot?daca apesi uniform nu ar trebuii... Link spre comentariu
Vizitator jonnyBAD Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 De masurat nu am cu ce sa il masor...dar cand apas uniform pe membrana se aud niste sarme care se freaca intre ele....sa fie lita de la bobina? Link spre comentariu
Vizitator tr1ppo Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 cel mai probabil ti a sarit lita de pe bobina iar acu iti face scurt de asta ti se incalzeste amplificatorul Link spre comentariu
lucione_cip Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Salut, din cate stiu eu nu ar trebui as frece deluc sarma. Amplificatorul l-ai probat la alt difuzor? Fa rost de un aparat de masurat si masoara, sa ai 4 ohm recte 8 ohm. Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 recone kit sau rebobinare ,se poate ca s-a desprins sarma de pe bobina(dar in cazul asta si la puterea lui nu vad cum de nu s-a rupt) sau mai posibil ca din cauza unei lovituri sau altaceva sa se fi descentrat bobina si se atinge de elementele fixe ale difuzorului (intrefier)si scurtcircuiteaza mai multe spire, astfel modificanduse impedanta in una mai mica si produce efectele descrise de tine Link spre comentariu
BF37 Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 E cum a descris " GooD of BaSS " , o parte din bobina s-a desprins de pe suport si a cazut inauntru => deci trebuie neaparat desfacut si rebobinat ( preferabil cu propria-i sarma , daca nu e prea deteriorata ) . Bafta ! Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 nici nu se mai pune problema cu propria sarma pt ca dupa cum spune el da se incalyeste amlifu at sigut atinge bobina undeva in intrefier si asta inseamna ca s-a dus stratul de izolatie al bobinei , plus ca in cazul in care nu s-a dus si raman restuti de lac(cel de bobinaj) este putin probabil sa mai pui spira langa spira si sa iti mai iasa bobina de aceeasi lungime . Cauta recone kit pt diful tau sau du-l la un mester. Dar nu incerca cumva sa il desfaci tu ca mai rau faci si.... ,apoi nu mai poti face nimic din difuzor ,eventual sa ii foloseasca cineva magnetul sau/si sasiul pt altul identic. Tin minte ca odata am cautat de am pocnit un magnet pt un dif la care era spart si....,nici pana azi n-am gasit Link spre comentariu
Vizitator jonnyBAD Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Va multumesc pentru raspunsuri...am sa tin cont de sfaturile voastre si il voi duce la 1 mester...stie careva prin Bucuresti vreun mester bun?multumesc anticipat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum