pusttiu Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 am o mica dilema, poate la unii o sa para stupizenie dar pe mine ma roade. pot face rost de un catometru rusesc, ns modelul inca dar o sa il postez. problema mea e urmatoarea : pot masura lampile la care nu se mai vede scrisul ? pot afla cu ajutorul catometrului ce fel de lampa este? sa zicem ca pot afla filamentul (prin masurare si vizibil ) dar cum aflu ce fel de lampa este? intreb acest lucru pentru ca am acasa 2 saci de lampi la care nu se mai vede scrisul si nu vreau sa investesc 200euro intr-un catometru fara sa-0mi scot banii.. dupa ochi am identificat unele lampi , dar exista tipuri de lampi identice la aspect si totusi difera la interior (ma refer la ech81,84 el84, el83 etc ef80,89 ) unele firme aceasi lampa o au diferit dpdv constructiv....ms anticipat. cum aflu ce catometru este postez. Link spre comentariu
Kosmin Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 E cumva vreun L3-3 sau IL14 ? :dans:Se poate afla doar daca acel catometru masoara panta, spre ex lampile care zici ca seamana la fel sa spunem e188cc si e189cc una e cu panta variabila si vezi diferenta cu masurarea pantei tubului...Cat despre tub trebuie sa casti bine ochii sa vezi cum sunt conexiunile in interior sa nu faci vreun scurt ca nu toate catometrele rusesti au protectie pe ele :rade:Despre tensiunea de filament pleci si tu cu 5v pana cand vezi ca se aprinde cat de cat ok filamentul, de altfel si cu tensiunea de negativare o lasi cat mai mare si o scazi cat sa nu omori acul instrumentului apoi incepi sa te joci cu ea din reglaj fin.Daca ai multe lampi rusesti in sacii aia cu catometrul rusesc s-ar putea sa o scoti la capat dar daca sacii aia sunt cu lampi europene zic mai bine sa cauti un catometru european pt ca tu ai nevoie de cartele/carte cu tuburile ce vrei sa le identifici, de ex catometrele Elpo poloneze aveau in carte date pt tuburi americane, europene si rusesti. Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Daca nu stii tu ce lampa e , n-o sa-ti spuna catometrul . Link spre comentariu
blue Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Cu un capacimetru pe scala 0-10pF poti identifica destul de bine (dupa datele de catalog) anumiti electrozi, apoi vizualizari comparative intre tuburi cunoscute si...spor la lucru ! Link spre comentariu
Kosmin Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Daca nu stii tu ce lampa e , n-o sa-ti spuna catometrul .Omu a zis ca la unele le stie dupa forma si nu e sigur iar altele s-ar putea sa semene intre ele cum e 6p14p cu 6p43p sau 6p15p or 6p18p etc, eu asa am inteles de la el;Asa daca nu stii absolut nimic despre ea cu siguranta catometrul nu o sa zica ce lampa e :rade:E buna si ideea lui blue macar pt identificarea electrozilor. Link spre comentariu
pusttiu Postat August 27, 2009 Autor Partajează Postat August 27, 2009 inca nu am gasit poza si numele catometrului. dupa cum am zis mai sus ma gadeam ca exista o metoda cum sa deosebesti lampile asemanatoare ca si constructie. pina acum practicam metoda inlocuirii in aparate a lampilor asemanatoare... insa el84 6p14p 6p15p 6p43p sunt la fel la pini si suna la fel nu stii care ce este... e88cc ecc88 6n23p iar sunt la fel si seamana f mult cu pcc188 189 :( Link spre comentariu
pusttiu Postat August 29, 2009 Autor Partajează Postat August 29, 2009 catometrul este LL3 rusesc, dar nu il mai cumpar. nu are rost sa investesc atatia bani cind lampile ce le masor nu fac nici macar 100euro. in plus catometrul este pe lampi si nu am nici cartele :( Link spre comentariu
Kosmin Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 catometrul este LL3 rusesc, dar nu il mai cumpar.nu are rost sa investesc atatia bani cind lampile ce le masor nu fac nici macar 100euro.in plus catometrul este pe lampi si nu am nici cartele :(Voiai sa zici L3-3,Vezi ca avea Jogis pe site cartelele scanate sau o parte din ele, majoritatea catometrelor au fost pe lampi, cele aparute mai tarziu au fost hibride iar ultimele modele au trecut numai pe semiconductoareOricum la banii aia si eu cred ca nu merita luat... Link spre comentariu
pusttiu Postat Ianuarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 astept acum catometrul rusesc L1-3 poate ma ajuta cineva cu niste detalii de masurare.... cartele am carat de pe site de la jogis.... o sa incerc sa le printez zilele astea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 In nici un caz nu vei putea determina exact tipul oricarui tub, dar situatia s-ar simplifica in cazul in care ai sti exact dinainte destinatia tuburilor pe care le ai sau familia acestora (tuburi de consumer radio-TV, de uz profesional, etc), sau producatorul lor (ex-URRS sau vest) ceea ce ti-ar simplifica mult cautarile.La multe tuburi poti sa vezi prin balon exact ce tip de tub este (trioda sau pentoda), inclusiv conexiunile electrozilor la pini (in special la cele miniatura din sticla, cum ar fi cele noval), dar chiar si asa vei avea muuult de munca si tot nu vei putea fi absolut sigur pe "deductie".Exemplul de mai sus cu E188CC si E189CC este elocvent in legatura cu problemele ce pot apare: mai exista si PCC189, iar un E189CC usor uzat poate fi adus in parametri normali pentru emisia catodica crescand la >7V tensiunea de filament si deci poate fi confundat cu un PCC189 ;-) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum