andy_barosanu Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Salutari! Pentru depanarea amplficatorului din dotare mai am nevoie de doua diode Matsushita/Panasonic MA27W-A pe care nu reusesc sa le gasesc nicaieri. Caracteristicile diodei le puteti gasi aici: http://www.datasheetarchive.com/pdf-dat ... 0-6873.pdf Schema etajului final in care sunt prezente este aceasta, diodele afectate fiind D315 si D327: De restul pieselor defecte am reusit sa fac rost (cu greu) in variantele originale dar acestea nu reusesc sa le gasesc. Ce pot pune in locul lor tinanad cont de schema, datasheet si fara a compromite calitatea sunetului? De asemenea, in locul tranzistorului Q327, care era 2SD661A, am pus un 2SC2021LN, pe care l-am gasit a-i fi echivalent intr-un vechi catalog japonez de echivalente. 2SD661A iarasi nu am gasit pe nicaieri si de aceea am facut aceasta substitutie. Am facut o alegere buna, tinand cont din nou de amplasarea lui in schema si de performantele sonice ale amplficatorului? Multumesc anticipat, Andy. Link spre comentariu
zal Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Asta e schem? din aia tîmpit? de la Technics, în clasa A. SU-V606, sau 707?În modelele mai mici, diodele alea erau duble, de 1,2V c?dere de tensiune pe ele, puneam 2 x 1N4148 în serie.2SD661 erau cu gr?mada în video mai vechi, puteai s? pui ?i altceva care are Ic 200mA, nu neap?rat în capsula aia. Nu-l v?d în schem? ca s? ?tiu ce face el, nu pare s? fie prin partea de audio.Dac? era dup? mine, simplificam schema ?i r?mînea ampliful curat în clas? AB, nu m? mai complicam cu diode ?i polariz?ri dubioase, dar e numai o p?rere. Link spre comentariu
andy_barosanu Postat August 27, 2009 Autor Partajează Postat August 27, 2009 Da, este un amplif Technics dar nu din cele enumerate, este "new class A" cu microcontrolerul responsabil de bias si toate cele. 2SD661A este Q327, prezent in schema putin mai jos de sageata rosie din partea stanga.Multumesc,Andy. Link spre comentariu
zal Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Da, p?i ?i alea enumerate de mine au ''Computer drive'' ?i ''New Class A'', schema fiind asem?n?toare, am zis c? alea trebuie s? fie. Link spre comentariu
andy_barosanu Postat Septembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Nu mai aveti vreunul defect in care sa fie vreo dioda dinasta? Nu prea as vrea sa pun 1N4148 in serie... am vazut ca sunt destul de diferite conform datasheet-ului. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 F? o poz? uneia dintre ele, m? intereseaz? culoarea inelelor, ca s? ?tiu ce s? caut, poate g?sesc.Dac? ar fi al meu, l-a? ''b?rbieri'' de partea aia c? mai mult încurc? ?i nu aduce nimic sunetului. Link spre comentariu
andy_barosanu Postat Septembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Am aparatul foto descarcat, voi pune cat de curand o poza. Nu mi-a dat prin cap de la inceput... Am facut o poza cu un webcam dar nu se observa mai nimic... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 E verde sau albastru? ?i înc? o întrebare: D321,323... sînt de sticl?, mai mari, ca EFD108, dar cu 2 inele negre? Link spre comentariu
andy_barosanu Postat Septembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Am facut poza. Dunga este albastra iar D321 & D323 sunt diode cu germaniu, cu un singur inel negru. Din fericire, pe acestea din urma le-am gasit . In poza aveti sus MA27W-A si jos OA90 (D321, 324 etc.) Link spre comentariu
BF37 Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 andy_barosanu scuze ca ma bag si eu in subiectul tau , dar aceeasi problema o am si eu cu un SU-V707 , toate diodele MA27W-A si OA90 sant arse , la fel si driverii si finalii , si mai am inca de masurat sectiunea dupa finali......In locul diodelor MA27W-A , voi folosi 2 diode inseriate 1N4148 , dar in acelasi timp si lipite una de cealalta ( am inteles ca trebuie sa aiba aceeasi temperatura de functionare ) , iar in locul celor cu germaniu , inca nu situ , mai caut, trebuie sa fie > sau = cu 10V , 300mA..... Nu stiu cat te costa pe tine reparatia , dar la mine ( cel putin din primele calcule ) trece de 65 lei , iar finali m-am hotarat sa pun 2CS5200 si 2SA1943 , iar driver perechea MJE15031 / MJE15030 ( sper ca e ok ! ) Bafta la reparatii ! Link spre comentariu
andy_barosanu Postat Ianuarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Salut! Diode OA90 am eu . Iti pot da cateva daca vrei. Sa imi spui si mie daca si cum merge cu 1N4148. Voi astepta totusi pana gasesc MA27W-A. Am zis sa caut amplifuri defecte ce contin aceste diode dar nu am mai avut timp sa ma ocup de acest lucru. Reparatia m-a costat foarte mult, am sarit de 200ron, din cauza ca am cautat (si am gasit cu greu) numai componentele originale. Tin foarte mult la acest amp si nu vreau sa ii stric sunetul sau sa il ciobanesc. Mi-au mai ramas doar cele doua MA27 de inlocuit. Link spre comentariu
BF37 Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Mersi de ajutor ! Chiar ma scutesti de multe cautari si batai de cap. I-ti trimit MP cu adresa si binenteles , cat ma costa?Referitor la reparatie , am sa ma apuc de el peste 2 saptamani ( cand i-au salariul ) Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Iata caracteristicile respectivei diode. O inlocuiesti cu doua diode cu siliciu, inseriate. Link spre comentariu
andy_barosanu Postat Februarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2010 Mersi de ajutor ! Chiar ma scutesti de multe cautari si batai de cap. I-ti trimit MP cu adresa si binenteles , cat ma costa?Referitor la reparatie , am sa ma apuc de el peste 2 saptamani ( cand i-au salariul )Salutari! Am avut un drum la posta si am pus diodele. Nu te costa nimic dar ai grija sa nu le arzi pt ca mai am putine. :bere: Link spre comentariu
BF37 Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Multumesc frumos ! Am primit diodele si sant toate ok, am sa le montez in seara asta , dar nu am inca restul pieselor, de-abea sambata ajung pe la magazin si tot atunci ma voi ocupa de el . Daca nu ai montat inca ,cate doua diode 1n4148 , am sa te anunt sambata sera dupa ce-i dau drumul la al meu.Numai bine ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum