Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subtitrare in video

Vizitator Paul_inu

Postări Recomandate

Vizitator Paul_inu

Stiti un soft bun de a introduce subtitrare intr-un video? dar fara sa mai umble la format, compresie, fps, sunet si alea alea. daor sa introduca subtitrarea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

Nu, virtual dub recomprim? ?i pentru asta, trebuie ad?ugat filtrul Subtitler în lan?ul de procesare, trebuie ales compresorul ?i f?cut? recompresia cu o setare cît de cît asem?n?toare cu cea f?cut? ini?ial (dac? a fost f?cut? compresie în mai mult de un pas, slabe ?anse s? se poat? deduce set?rile doar din filmul rezultat).Ambiguitatea formul?rii problemei duce la ambiguitatea r?spunsului. Ceea ce vrei este ca PLAYER-ul s? suporte randarea în timp real, peste film, a subtitr?rii, preluînd-o dintr-un fi?ier cu o extensie cunoscut? (sub, srt, chiar ?i txt) dar care e în esen?? un fi?ier text chior, cu date de sincronizare formatate într-un anumit mod. ?i astfel de playere sînt o mul?ime, cele mai populare fiind Media Player Classic, BSPlayer, MicroDVD Player (l?sat de izbeli?te de mult? vreme, dar complet func?ional ?i fiind singurul care suport? toate facilit??ile posibile ale unei subtitr?ri în format .sub - nu e de mirare, de vreme ce e formatul nativ de subtitrare), mplayer (dezvoltat ini?ial pe Linux, dar portat ?i pe Windows ?i Mac ?i multe alte sisteme de operare mai pu?in r?spîndite, cu performan?e variabile func?ie de placa video folosit?). ?i playerele hardware, aparatele gen home cinema sau chiar DVD playerele modeste, care suport? standardul DivX, suport? randarea subtitr?rii din fi?iere .sub, .srt, .ssa ?i altele. Condi?ia la toate playerele este ca subtitrarea s? aib? aceea?i denumire de fi?ier cu fi?ierul con?inînd filmul, evident cu extensia corespunz?toare.O alt? solu?ie de a introduce subtitrarea într-un film este s? creezi un DVD din el, cu ajutorul unui program de authoring de DVD-uri. Eu am utilizat cu succes pentru a?a ceva DVDLab Pro. E foarte complex programul, dar set?rile implicite merg perfect ?i existen?a facilit??ilor ajut? în loc s? încurce. E mult mai bine s? PO?I face un lucru ?i s? nu ?tii c? se poate, decît s? vrei s? faci ceva ?i s? te love?ti de inflexibilitatea programului.R?spuns scurt: nu exist? posibilitatea de a introduce în informa?ia codat? ca imagine o subtitrare f?r? a trebui s? recomprimi imaginea. Exist? formate de fi?iere care con?in incluse ?i subtitr?rile (mkv-ul, de exemplu, permite asta), dar cel mai u?or este s? utilizezi un player care ?tie s? afi?eze subtitr?rile împreun? ?i deasupra filmului.

Link spre comentariu
Vizitator Paul_inu

va multumesc pentru raspuns.

problema era ca dvd playerul nu poate reda si subtitrarea. deacea era nevoie sa o introduc in fisierul .avi, adica in film, fara sa mai aiba pe langa el un fisier cu subtitrare.

din greseala cautand altceva am dat peste un tutorial cum se pune o subtitrare intr-un video.

acolo precizeaza programele acestea:

VirtualDub

VirtualDub Subtitler Filter

Subtitle WorkShop

DivXLand Media Subtitler

http://hazexp.googlepages.com/avisubtitle

Link spre comentariu

Condi?ia la toate playerele este ca subtitrarea s? aib? aceea?i denumire de fi?ier cu fi?ierul con?inînd filmul, evident cu extensia corespunz?toare.

asta e valabil la playerele hardware, ?i la playerele software mai vechi.la playerele software curente se poate înc?rca o subtitrare cu orice extensie, aflat? oriunde pe hdd...
Link spre comentariu

Condi?ia la toate playerele este ca subtitrarea s? aib? aceea?i denumire de fi?ier cu fi?ierul con?inînd filmul, evident cu extensia corespunz?toare.

asta e valabil la playerele hardware, ?i la playerele software mai vechi.la playerele software curente se poate înc?rca o subtitrare cu orice extensie, aflat? oriunde pe hdd...
Corect. Pe principiul ?sta f?ceam ?i eu cd-urile mele cu filme, pe vremuri, cu op?iuni multiple de limbaj: subtitrare în române?te, subtitrare în englez?, fiecare denumit? cu numele filmului PLUS ceva în genul " - RO" sau " - EN". Dezavantajul? De fiecare dat? cînd vroiam s? v?d filmul trebuia s? încarc MANUAL subtitrarea, ceea ce, atunci cînd vrei s? nu-?i pierzi "clientul" (a.k.a. so?ia pe care tocmai ai convins-o c? filmul propus e bun, chiar dac?-i SF ?i ea are o aversiune fa?? de a?a ceva din principiu, dar odat? ce începe s?-l vad? îi place :ciuda: ) este o mare încurc?tur?...A?a c? am adoptat linia minimei rezisten?e ?i maximei compatibilit??i: DVD Playerul meu ?tie s? încarce subtitrarea ?i dac? i-o zici de unde s-o ia, dar dac? e cu acela?i nume cu filmul, o ia din prima, a?a c? am vîrît filmul, am dat play ?i am început s? ron??i din popcorn. Simplu, nu?P.S. M-am gr?bit ?i am dat la repezeal? Trimite... @original poster, de ce nu faci atunci DVD din filmul t?u? A?a ai avea op?iunea s? vezi ?i filmul F?R? subtitrare... iar (re)compresia nu cred c? ar dura atît de mult, dat fiind c? DVD-ul are l??ime de band? mai mare decît un DivX am?rît. Iar subtitrarea ar fi pozi?ionat? într-un stream separat, ?i în plus ?i cu fontul pe care-l setezi de pe calculator (DVD playerul meu a trebuit flashuit ca s? aib? ni?te fonturi mai de doamne-ajut? ?i mai lizibile, complica?ie care se evit? în cazul unui DVD video).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări