Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem Genius 5.1 5000 final carbonizat

Vizitator andim2u

Postări Recomandate

Care ar fi motivul ptr care am ~175v tensiune de alimentare pe tda7294? :nebunrau:

cam mult, sigur aia atat ?masoara tensiune in secundarul trafoului si vezi cat de tare se incalzeste, probabil ai spire in scurrt dar ma mir ca nu a cedat si transformatorul.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MCDragoos

4

• Stefan

4

• djlove

2

• sorinpavel

2

Top autori în acest subiect

varifica toate piesele de pe traseul de alimentare, incepand de la redresarea si filtrarea din trafo.pune o rezistenta (~1k) in locul pinilor unde era alimentat integratul si vazi la cat scade tensiunea.

Link spre comentariu

Dar poate nu foloseste aparatul de masura corect, sau nu functioneaza bine acel aparat de masura.In primul rand ar trebui sa ai tensiune contiunua pe tda, nu alternativa cum ai spus tu.Dupa cum a mai spus cineva mai sus, atunci cand a pus acea rezistenta de 1k la tensiunea aia mare sigur facea bum, la fel si condensatorii de pe placa.Eu tind sa cred in continuare ca nu masori corect sau aparatul de masura nu este bun.Bogdan

Link spre comentariu

Cred ca masori cu masa din primar. La tens asta se "lua" dupa tine (adica te musca). off topic ce are frate ca daca ssriu mai repede apar smiley sau alte balarii? si la voi la fel?

Link spre comentariu

In cazul asta e pocnit traful.

FI SIGUR CA DACA PUNEA O REZISTENTA DE 1K la tensiunea aia pusca rezistenta .....
La 27W cat ar fi nu pocnea imediat, dar nici nu mirosea frumos... Ai dreptate. Poate aparatul de masura are nevoie de o baterie noua, unul din aparatele mele (culmea, ala mai scump :rade:) afiseaza tensiuni din ce in ce mai mari pe masura ce se descarca bateria.
Link spre comentariu
Vizitator andim2u

in primul rand multumesc tuturor pentru feedback si suport.Am refacut masuratorile... intradevar curentul care ajunge pe final e curent alternativ. O alternativa viabila de schimbare a transformatoruui care ar fi? De rebobinat nu ma pricep si nici nu cunosc pe nimeni care sa se bage in asa ceva.

Link spre comentariu

in primul rand multumesc tuturor pentru feedback si suport.Am refacut masuratorile... intradevar curentul care ajunge pe final e curent alternativ. O alternativa viabila de schimbare a transformatoruui care ar fi? De rebobinat nu ma pricep si nici nu cunosc pe nimeni care sa se bage in asa ceva.

clar diode din redresare sunt sarma ! schimbat tot din redresare, preferabil si porcaria aia de trafo si condensatoarele.
Link spre comentariu

Cel mai bine ar fi sa faci traful pe comanda, poti face acest lucru aici pe forum, la dj dog sau la petra-toroid, recomand sa recalculezi detaliile trafului in functie de ce se cere in schema.Ionut M.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator LicaPop

În primul rând vă salut şi spun că sunt bucuros să fiu membru activ pe foruml acesta!Am şi eu un 5.1 5000 şi de la un trăznet acelaşi final de care vorbeaţi aici s-a făcut scrum împreună cu diodele redresoare şi 3 condensatori care au explodat(cel puţin atât am descoperit până acum). Aş fi foarte recunoscător dacă are cineva shema electrică a acestui circuit deoarece nu am găsit pe internet ceea ce doresc! Mulţumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator skillz_tz

Am aceeasi problema ca si tine, am schimbat de 2 ori tda, am verificat toate piesele arse si imi functioneaza maxim 20 min in parametri normali, dupa care incepe sa iasa fum, de unde as putea lua o alta placa ? Uh ce ai rezolvat ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări