Yoshiro Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 E de la sine inteles ca nu toti au aceasta mentalitate si nu in aceeasi masura. Dar intotdeauna un grup preia caracteristicile majoritatii. Daca tu nu ai aceste tresaturi nu vad de ce te simti ofensat.Nu-ti mai raspund ca intram in politica acusi dar remarca aia era o impunsatura catre limbajul colorat chiar si cu cenzura ineficienta a colegului. Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 departe de mine gandul de a provaca polemici, dar zic ca nu e cazul sa ne catalogam ca o natie de do.... peste tot in lume sunt tot felul de caractere de oameni si toate natiile au prosti lor revenind la noi romani, sti bine ca avem si oameni capabili dar de multe ori nui vedem,apreciem,sustinem. principala problema este ca nu gandim ca niste patrioti si gandim individual, fiecare in propia-i lume, nu formam un tot unitar ca alti care sunt in stare sa-ti de-a in cap daca ai adus ofense la adresa natiei lor este pacat sa ne injosim singuri iar despre prosti(nu fac referire la nimeni din acest topic) si ei sunt tot ai nostri si trebue mediati catre intelepciune in aceste topicuri ar fi trebuit sa legam discutii costructive, sa ne complectam, invatam, ajutam uni pe alti nu sa ne ofensam, injuram sau sa ne luam la misto haide sa uitam de mentalitatea asta si sa punem piciorul in prag ca altfel ne mai trebue 100 de ani sa iesim din situatia asta Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 haide sa uitam de mentalitatea asta si sa punem piciorul in prag ca altfel ne mai trebuie 100 de ani de ascultat blue tech'uri sa iesim din situatia astaAsa parca intra mai bine in topic. Daca tot a devenit o discutie generala despre difuzoare hai sa arunc si eu cateva vorbe. In primul rand am fost anul trecut la danzup (sau a fost acu 2 ani? nu mai tin minte), unde a fost prezent si hpavictor. Niste oameni care intr'adevar stiu sa construiasca echipamente audio si sa faca un amplificator DIY care sa si arate nu numai sa functioneze ca unul comercial. Am ascultat niste amplificatoare pe lampi pe boxe Triangle de 1000 euro, si intr'adevar, se simtea diferenta chiar si intre 2 CD-playere. Pe inregistrari de calitate, asta e un factor foarte important. Intors acasa insa nu mi s'a parut ca m'am intors in "epoca de piatra" intre Tesla si DIY cu chinezarii. In primul rand pentru auditie de calitate trebuie CAMERA, iar aici eu am un mare minus confirmat cu TrueRTA si un microfon calibrat. Ori daca n'ai camera degeaba iei boxe... asa ca am ales sa imbunatatesc pe cat pot ceea ce am, sa aplic niste tratamente acustice in camera pe viitor, si de abia dupa aia sa schimb boxele (daca mai e cazul, ca Tesla astea o sa tina mult si bine). Am un subwoofer de 8" Mobile Authority (cica USA... 99% china) intr'o cutie idiot de mare, mai exact incorporat intr'un birou. Multi s'au mirat. Inca nu am amplificare corespunzatoare si nici egalizor parametric pentru el. Are group delay foarte mare la frecventa de acord de 20Hz. Insa face treaba si reda intr'adevar pana la acei 20Hz? Cu siguranta. Si din moment ce acel group delay este la o frecventa pe care o ating mult mai des filmele decat muzica, nu deranjeaza absolut deloc. Singura chestie care mai trebuie facuta - mai multe ranforsari ale incintei. Sunt multumit de calitatea sunetului in momentul de fata? Nu tocmai. Pot totusi pe aceste boxe sa fac diferenta intre o inregistrare buna si o inregistrare proasta, si sa ma ocup cat de cat de productii "de apartament" ale unor nume pe care cu putin noroc le veti auzi in media in 2-3 ani? Da. Fac ceva pentru a imbunatati pe cat posibil calitatea? Da. Am calibrat sistemul de boxe pe cat posibil cu TrueRTA? Da. Fasaie satelitii (sunt asezati foarte aproape de pozitia de ascultare)? Fac alta amplificare cu nivel de zgomot mai redus. Nu am destul bas? Fac un amplificator mai mare. Am gauri in spectrul de frecventa? Fac un equalizer... si mai tarziu niste tratamente acustice in camera. Intai munca, dupa aia comentariile. Este important sa incercam sa scoatem tot posibilul din ceea ce ne putem permite sa cumparam, inainte sa ne aruncam la niste scule mai scumpe. Un amplificator care sa asigure si calitate si putere suficienta si un equalizer cu multe benzi sau un DSP impreuna cu un microfon de referinta pentru calibrarea lor vor putea lucra pe ORICE boxe din lume si vor scoate totul din acele boxe. Si intotdeauna, CAMERA de auditie va avea cea mai mare influenta. Nu dau exemple ca puteti incerca pe pielea voastra. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Bravo Th3_uN1Qu3, ti s-a schimbat discursul in bine. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Am discurs, acum mai trebuie doar sa intru intr'un partid. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Am discurs, acum mai trebuie doar sa intru intr'un partid. da-i inainte ca avem nevoie de schimbari ! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Nu mi'am propus sa intru vreodata in politica, dar poate in vreo 5-10 ani, cine stie. Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Domnule Th3_uN1Qu3 nu inteleg de ce a-ti citat din postul meu, sa inteleg ca nu i-mi dati dreptate, sau trebue sa fi notoriu pe acest forum sa ai dreptate si daca invocati ca a fost off topic uitativa cu atentie ca mai tot topicul e plin de discuti off In legatura cu restul postului dv va dau dreptate dar pt o auditie perfecta mai intervin si alte probleme care eu unul consider ca sar ajunge mult prea departe in cautarea hi-fi-ului Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Am facut o completare la ce ati zis, unde scrie ca nu va dau dreptate? Am facut o gluma.Cat despre "hi-fi", fiind implicat oarecum si in productii, eu cred urmatoarea treaba: Atat timp cat formezi niste conditii asemanatoare cu studioul in care s'a inregistrat muzica (un raspuns in frecventa cat mai corect, reducerea efectelor camerei, etc) eu cred ca este indeajuns. Pentru restul exista evenimente live.Mi se par absurde declaratiile unora care sunt impotriva amplificatoarelor operationale sau recomanda cine stie ce nebunii, din moment ce in studioul de inregistrare totul trece prin 4-5 operationale de nivelul NE5532, NJM2082, un convertor A/D, etc. Ca sa nu intram in compresoare si limitere, care folosite gresit fac praf sunetul. Atat timp cat nu e 4558 sau 741, un amplificator operational are o influenta infima asupra sunetului. Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 scuze am inteles prost cat despre asta:Mi se par absurde declaratiile unora care sunt impotriva amplificatoarelor operationale sau recomanda cine stie ce nebunii, din moment ce in studioul de inregistrare totul trece prin 4-5 operationale de nivelul NE5532, NJM2082, un convertor A/D, etc. Ca sa nu intram in compresoare si limitere, care folosite gresit fac praf sunetul. Atat timp cat nu e 4558 sau 741, un amplificator operational are o influenta infima asupra sunetului. aviz carcotasilor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum