Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare vlliodor

chorchy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

17

• sonic11

14

• alex20alex

6

• Th3_uN1Qu3

6

Top autori în acest subiect

Mai trancotarule, n-am zis nimic de asta si in final sunt de acord cu tine daca stai sa citesti cu atentie.3 perechi de difuri nu mi se pare o gramada, iar ce m-am jucat cu boxele altora nu m-a costat.Treaba cu intorsul e clara dupa mine: niste teste fac cat o mie de grafice/pliante cu tehnologii si discutii.Nu-mi spune tu ca inainte sa asculti boxele lui Adi puteai sa spui din ce prezinta el pe site si prospectele producatorilor de difuzoare daca suna pe placul tau sau nu.Si da, am cam ajuns in situatia in care nu mai schimb nimic din simplu motiv ca am inteles cam ce pot dpdv al preferintelor mele si prea mult nu are rost sa insist, deci ...next!Tu mi-ai spus ca 8pw3-u si pa800-le le-am nimerit cat de cat dpdv al integrarii unul cu altuia, echilibru tonal, etc. Acu sper ca era o parere sincera si nu politeturi, ca de dinastea sincer n-am nevoie. Sau oare iti era frica ca te ingropam pe undeva prin Feleac? :speriatNomi, is alte dume pe aici, nu te stresa, glumim si noi. :rade:

3 perechi nu sunt o gramada,dar adunate de noi dau totusi o suma frumusica ,nu?eu sunt sincer ,dar fii si tu pe forum,chiar ai ajuns in situatia in care sa nu mai schimbi nimic? are rost sa detaliez?am avut ce compara la adi? ce preferinte ca si tu te-ai vaitat de numa numa si strambai din nas :rade: eu am fost sincer cu tine si ti-am spus ce era de spus,dar cu care din alea ai avea curaj sa te bagi la inaintare?e vreuna completa ca sunet?te bagasi pe topic special sa ma sabotezi si tu sau ce :rade:

Nu uita ca lucrezi acum la incinta cu difuri pro (cred ca nu foarte scumpe) si nu te aud sa spui: "E, asta e, incerc si eu sa scot mult din putin". Pare-se ca esti mandru, chiar si de alea... si atunci?

ce am lucrat si lucrez eu acuma nu are importanta ,o sa fie ultimul topic de acel gen pt ca nu se merita deranjul si timpul pierdutun lucru vreau sa-l clarific,NU incerc sa scot mult din putin,sunt satul de incercarea de a face din kkt bicidaca te uitai pe site-ul lor vedeai ca numai difurile adunate au un pret de raft de peste 600E,nu mai aduc in discutie celelalte materialeprobabil altii si-ar lua boxe facute la 800E (si ar scapa si de munca si gandire) numai materialele ca oricum tot cam aceeasi mancare de peste sunt toate ...e impozit pe prostie restul ce costa mai mult decat suma materialelor constituente.Probabil sunt sado in sinea mea si doar ma prefac ca vad si aud diferente...te rog nu ma mai baga in seama...macar o vreme
Link spre comentariu

eu sunt sincer ,dar fii si tu pe forum,chiar ai ajuns in situatia in care sa nu mai schimbi nimic? are rost sa detaliez?am avut ce compara la adi? ce preferinte ca si tu te-ai vaitat de numa numa si strambai din nas :rade: eu am fost sincer cu tine si ti-am spus ce era de spus,dar cu care din alea ai avea curaj sa te bagi la inaintare?e vreuna completa ca sunet?

Hai a treia oara sa fie cu noroc:Da, chiar nu mai schimb nimic la ele pt ca nu cred ca se mai poate face mare lucru. Tot la fel o sa sune, doar cu mici variatiuni.Poti sa faci sa aiba vorba lui vtp, un dosar tehnic beton, ca mare diferenta in sunet nu o sa fie, timbrul difuzorului tot acelasi ramane, deci asa le las.Ma refer la pa800 sau la 8pw3, nu la cazane.Da, le bag la inaintare cu alte proiecte facute tot cu aceleasi difuzoare. Pentru mine solutia gasita este ok, iar dpdv obiectiv nu poti sa spun ca suna rau.Clar n-am ce compara cu standflorurile cu ss-uri (alea mi-au placut cel mai mult).Stadiul in care am ajuns e aproape de cel final, dpmdv nu mai am ce modifica la ele. Daca vreau sa investesc timp si bani in boxe vor fi in alte difuzoare, astea asa raman.
Link spre comentariu

e cu noroc a treia oara,clar si concis acuma...poate mai inteleg si carcotasii de unde preturile alea pe 'aceeasi Marie cu alta palarie' si de ce pt unii placerea si senzatia oferita nu se valorifica(unii dau 500E pe o sticla de vin,si nu e facut din sangele personal..).Daca pot face ceva care se departeaza lejer de multime,CER,ca au pe CE. PUNCT. Sa faca si altii la fel sau mai bun in aceeasi directie si sa vedem daca o sa dea la juma de pret sa-i sape.O sa mai avem mult de asteptat...

Link spre comentariu

Am inteles ca ne-am lua cu totii, ca le apreciem, ca blabla...La modul obiectiv, ce-i fac frate astuia, de-i 20 milioane? Bun, am inteles ca-i minunat, dar?E cat o plasma?

Eu nu inteleg cum tu care te semnezi designer scoti din costul unui produs tocmai aceasta munca! Daca ai avea de proiectat fatada unei reprezentante si la care trebuie sa folosesti numai sticla si aluminiu si corpuri suspendate si amplasare de lumini ambientale etc cred ca ai avea alt pret decat sa desenezi niste ziduri de beton si niste termopane.Una este sa proiectezi un motor underhung avansat care sa sune bine si alta este sa imbini un actuator ca la yala de la scara. Cat material iti intra intr-un motor underhung fata de cele normale? Ce materiale iti intra? Uita-te la seria Illuminator daca tot vb de SS si vezi despre ce e vorba. Si multe inovatii nu sunt doar de marketing, sunt si pentru cei care raspunsul flat on-axis nu reprezinta simbolul unei boxe bune, pentru cei care un nivel de distorsiuni cat mai mic inseamna un pas inainte, pentru cei care un ansamblu mecano-acustic proiectat sa elimine cat mai mult efectele de breakup inseamna un pas inainte etc etc.Lasand la o parte SS ca stiu ca e o boala pe firma asta de cand profesionistii de duminica au intrat in criza si nu-si mai pot vinde produsele, hai sa ne uitam la varful de gama de la Lowther care se clasa undeva la 2000+ Euro perechea. Tot con, tot bobina tot magneti ce-i cu pretul asta? Ba mai mult mai si arata ca dracu si masoara si mai urat decat arata. Si totusi lumea cumpara, bine lumea fiind cea de pe tot globul. Dar daca vrei sa-i intelegi pe cei care sunt dispusi sa dea sume enorme pe sunetul care le place intreaba-te de exemplu daca tu pentru sunet ti-ai strica un perete in casa. Daca nu atunci e inutil.Daca ne uitam la incercarile chinezilor de a scoate produse hi-end vedem ca nici ei nu pot sa le scoata prea ieftin, vezi TangBand, Hi-Vi. De ce? Compara si diferenta intre nivelurile de salarizare.A? nu ne permitem. F bine traim in Romania toti stim care-s conditiile si prioritatile financiare. Lucram cu ce avem. Dar de aici si pana la a iesi si tipa ca aia mint ca marketing ca uite ce am facut eu cu o fractie din suma unui dif de-al lor mi se pare de prost gust dar tipic romanesc. Calitatea costa! Intotdeauna a costat si intotdeauna va costa!
Link spre comentariu

Eu nu vad nimic rau in a iesi in fata altor oameni sa le arati ce ai reusit sa faci cu bani mai putin. Cu atat mai mult cu cat lucrul facut de tine chiar arata bine si se descurca de minune. Eu unul incurajez chestiile de genul si mai ales imaginatia.

Imi pare rau dar nu despre asta am vorbit. Nu despre a face ceva cu bani putini era vorba! Bineinteles ca orice tentativa (nu neaparat reusita) de a face ceva e de laudat in zilele noastre. Problema e ca dupa ce banutii pleaca pe un proiect fara a avea un bagaj de cunostinte sau un produs ales fara o auditie in prealabil, incep sa asculte si isi dau seama ca nu e ceea ce vor. Apoi apar pe forumuri si incep ca oricum firmele mari isi pun adaos, ca firma x vinde ulei de sarpe, ca cei care cumpara Y sunt niste fraieri. Toate astea de fapt sunt o incercare de prost gust de a obtine o aprobare, de a se linisti ca ce are el suna bine totusi si nu a pierdut banii aia aiurea. Normal pe langa acest caz mai sunt si altii fiecare cu interesul lui.Oamenii pasionati intr-adevar nu o sa faca comparatii puerile intre difuzoare si masini sau case sau mai stiu eu ce. Si da asta e o atitudine tipic romaneasca. La noi a fi proprietar pe o casa reprezinta apogeul vietii unui om. La fel de bine putem compara si genti de femeie, ca tot a fost 8 martie, cu pretul unei masini. Ce relevanta are? Sunt straini care sunt dispusi sa plateasca un pret de 3 ori mai mare decat cel de lista pentru niste componente care nu se mai fabrica si care sa gasesc greu. Banii nu sunt o valoare, ei doar o masoara! Si-ar da masina la orice ora pentru sunetul care le place. Cum sunt considerati acei oameni la noi? Nebuni? Fraieri? Unsi din cap pana-n picioare in ulei de sarpe? Indoctrinati de texte de marketing? Noi insa stim exact mecanismele de piata, ce proces tehnologic de productie are firma X, am testat toate inovatiile descrise si am constatat ca whitepaper-ul respectiv e scris de cei de la marketing, ca la ei lucreaza numai pitici imprumutati de Mos Craciun si asa mai departe.
Link spre comentariu

@Yoshiro si unora care-i sustin parerile...

As vrea sa subliniez de la bun inceput, ca nu e un atac la persoana, ca iti respect cunostintele si cultura cu care sustii ceea ce spui, dar consider ca habar n-ai ce vorbesti...

Sustii cu atata inversunare o atitudine distructiva, o atitudine care face rau societatii umane... o sa ma explic imediat, daca ai rabdare sa citesti cu atentie pana la capat;

Pentru ca ai adus aminte de design, poate ca ar trebui sa-ti definesc si sa intelegi in mod real, ce inseamna designul. Designul nu inseamna a da forma, o forma unanim acceptata ca fiind una "frumoasa" sau nu, frumusetea fiind un concept abstract, in stransa legatura cu caracteristica individului in general, daca nu in special... deci subiectiv.

Designul in general, product & industrial design in special, inseamna a gasi rezolvarile problemelor de ordin estetic si ergo-functional.

Fiecare liniuta pe care o tragi pe hartie, trebuie obligatoriu sa fie sustinuta cu argumente foarte puternice (un bun exemplu este Nautilus, unde 99% din forma, este argument acustic).

Exista designeri foarte puternici ai lumii si ai momentului (Philippe Patrick Starck, e parintele lor dupa parerea mea http://en.wikipedia.org/wiki/Philippe_Starck http://www.starck.com/

), care si-au facut un scop in viata din a sustine si a transpune in realitate ACCESIBILITATEA PRIN DESIGN.

De ce? Pentru ca designul ar trebui sa apartina umanitatii, nu individului. Designul ar trebui sa caute, cum spuneam, rezolvarile la problemele reale ale umanitatii. Consumerismul, consumurile energetice, sustainable design (in primul rand, un produs a carui calitate ii permite sa devina "vintage", adica sa tina, sa nu consumam energii cu a construi inca odata, apoi folosind materiale de origine regenerabila, recuperate si recuperabile, etc.), chestiuni legate de forma, functiune, s.a.m.d.

Designerul, prin formarea lui profesionala, prin cultura si capacitatile profesionale, pe care si le cladeste in scoala si in timpul liber, nu incearca sa faca bani. Incearca sa ofere aceiasi calitate, prin liniile pe care le traseaza, prin cuvintele care-i ies pe gura, tuturor, fara exceptie. A face dinstinctie intre oameni, pe considerente financiare si a oferi in concordanta, selectiv, informatiile corecte, este o atitudine de om jegos si bolnav.

Acum, tu ai dreptate cand spui ca in realitate exista oameni care cer in cunostinta de cauza si oameni care ofera orbeste.

In mod automat, asta creeaza situatia a doua, in care, "due to lack of money" s-a nascut categoria opusa, categoria "prostului" si "ignorantului", pe care oricat ai incerca sa-l speli, n-ai sa-i scoti din sangele "imputit" de lipsuri, opiniile, ideile preconcepute, lipsa de informare, lipsa de educatie, etc.

Oricat ai incerca sa-i bagi "prostului" pe gat, solutiile corecte moral, estetic, functional, structural, principial, intotdeauna va avea o scuza: Nu pot, ca n-am cu ce... ca consecinta a faptului ca societatea asta mizerabila, i-a indesat pe gat stilul asta de viata.

Ca atare, s-a umplut planeta de jegosi, de profitori, de mizerie arhitecturala, de mizerie electronica, de mizerie automobilistica, de mizerie morala, s.a.m.d. Ca na, esti sarac, mananci c.c.t, esti bogat, poate mananci si tu ce trebuie... poate. Daca ai suficienta cultura, incat sa faci diferenta. Ca sunt si prosti cu bani... si saraci, cu miliardele.

A cere, inutil, in plus, pe lucruri care ar trebui sa fie firesti, a spune, asta e corect si te costa, fu....e-n gura sa te f..., versus, esti sarac, atunci eat shit, you stupid m.... f...., este o realitate bolnava, a unei societati plina de putregai. Si eu n-o sustin, mor, dar nu sustin asta...

Mie imi pare rau de oamenii care, din cauza unor conditii nefericite in care s-au nascut si au trait, nu pot gusta din calitatea vietii. Mi-e mila de ei sincer... imi vine sa plang. As vrea sa simta si saracul ala amarat, pielea de pe scaunul Mercedesului, dar nu poate. Societatea umana considera calitatea ca fiind un drept al celui cu bani, nu un drept al tuturor... Universul nu a facut diferente cand a creat conditiile perfecte de viata... nici intre rase, nici intre indivizi. Dar noi, cea mai proasta, mai nesemnificativa si mai distructiva bacterie din univers (Philippe Stark), suntem coiosi...

Iar asta cu: "Problema e ca dupa ce banutii pleaca pe un proiect fara a avea un bagaj de cunostinte sau un produs ales fara o auditie in prealabil, incep sa asculte si isi dau seama ca nu e ceea ce vor. Apoi apar pe forumuri si incep ca oricum firmele mari isi pun adaos, ca firma x vinde ulei de sarpe, ca cei care cumpara Y sunt niste fraieri. Toate astea de fapt sunt o incercare de prost gust de a obtine o aprobare, de a se linisti ca ce are el suna bine totusi si nu a pierdut banii aia aiurea. Normal pe langa acest caz mai sunt si altii fiecare cu interesul lui." Dumnezeule mare, What the fuck?????????????????? CEEEEEEEE???????????????? :85

Daca caterinca asta obosita, gen, mi-am luat eu boxe kinezesti de prost ce-am fost si acum imi pare rau si ma dau rotund pe acilea... imi este adresata... nu pot decat sa zambesc!

P.S. Asta este o reactie tipic romaneasca, domnule CBI? Pentru ca vreau sa-ti ofer dreptul de necontestat, la calitatea vietii?

Crede-ma, ca ce-am scris mai sus, e asa, dupa munca, obosit si fara coerenta... Stai sa ma prinzi odihnit...!

Link spre comentariu

dar presupun ca stii si tu definitia democratiei,da? ceva de genul...cine poate oase roade,cine nu,suge bomboane...ce ma doare pe mine de altii si de ce ar trebui sa le dau moka ceea ce eu sau altu am muncit si tras la greu pt a-l face,am pierdut timp bani si mi-am tocit coatele invatand?de ce ar trebui sa fim egali,sa fim egali la toate ,si la munca,nu numai la impartealaFiecare e liber sa-si faca un rost ,daca vrea.Nu sa astepte sa vina mura-n gura de la altii.Nu te leaga nimeni de un servici mizer sau de locul nasterii.Esti liber sa faci orice vrei.Daca unii conisdera ca munca lor valoareaza atata,si altii platesc pt ea in cunostinta de cauza,care e pb-ma? cerere-ofertain defintiv nu toti ne nastem doctori ingineri ..presedinti...milionari ...audiofilii..sau proiectanti(de boxa in cazul de fata)Deci nu vad de ce te ofuschezi asa?Vrei si nu-ti permiti? consideri ca e pretul incorect?Pune mana si fa-ti! sau resemneaza-te,nu astepta miloaga (asta da,e tipic romanesc!,daca ala nu munceste si are,eu de ce sa o fac?!)Nu iti baga nimeni mana in buzunar! daca nu esti de acord cu parerea mea sau a altora,nu trebuie sa duci munca de convingere sa ne-o schimbi.Este PAREREA mea si la fel cum eu ti-o repect pe a ta,asa ar fi corect si din partea taSi cu asta eu am incheiat polemica pe acest topic ca vad ca nu te lasi si deja devine obositor...discutiile astea nu aduc nimic contructiv

Link spre comentariu

oameni buni fara suparare dar cerd ca ar trebui sa ne mutam la sectiunea bodega pt ca am poluat topicul destul, in fond colegul nostru nu vroia sa stie decat daca respectivele difuri se merita a fi cumparate

Link spre comentariu

Cel mai mare retailer al planetei, cu profit net in anul fiscal 2009, de 2,5 miliarde de euro, din vanzari de 21,8 miliarde de euro, are ca filosofie de marketing, accesibilitatea prin design. In aceste conditii, oameni din absolut toate categoriile sociale, vin sa cumpere fericiti de acolo, pentru ca pot, pentru prima oara... fie si o mica chifteluta. Nu spun despre ce companie e vorba... cine stie, stie.

I rest my case!

Link spre comentariu

Stii ce e interesant, aici ma cert cu unii sustinand in oarecare masura difuzoarele scumpe gen SS in comparatie cu pocnitori chinezesti. Pe celalalt forum (audiofil.ro) ma cert cu altii care dau mii de euro pe cabluri si spun ca dupa 300 de ore s-a rodat cablul, sau altul care sustine ca a schimbat locul cablului de alimentare in stecher si s-a schimbat radical sunetul, sau altul care spune ca un cablul de alimentare influenteaza amprenta sonora a sistemului !!!! Iti dai seama cam care e treaba ??? Cu ce oameni avem de a face???? Si oamenii astia dau zeci chiar SUTE de MII de euro pe hi-fi si accesorii. Iar eu (si altii) aici ma zbat sa spun ca un difuzor - fi el SS sau altceva - bine facut care costa intre 50 si 250 euro bucata are performante net superioare unei pocnitori chinezesti care costa 2 euro\bucata si e facut pe vapor !!!!Daca vrei am sa pun si link-uri de pe celalalt forum ca sa te amuzi si tu - la fel cum am facut-o eu !!!!

Link spre comentariu

ce nu inteleg e de ce este el macinat atat de difurile alea supraevaluate atat timp cat exista diversifitate si optiuni alternative de a alege in fctie de resursele si pretentiile personale.Produsele de varf intodeauna au fost supraevaluate si au avut preturi pe masura tocmai in ideea ca nu sunt pt toti.ORice firma are si produse mai ieftine si intodeauan exista si concurenta cu o alta lista lungaaa de alegeridaca nu iti permiti sau pur si simplu nu vrei sa le bagi banul in buzunar din bun simt,nu te obliga nimeniexista concurenta destula si ai de unde sa alegi.Daca unii cosidera ca produsele lor sunt peste concurenta si cer mai mult decat face,daca se dovedeste a fi minciuna,vor inchide cotetzul cu siguranta si toata lumea va fi fericita.Sunt atatea boxe de zeci sau sute de mii de E care sunt echpate tot cu componente facute de mana omului,nu sunt aduse de pe alta planeta,dar yoshiro are dreptate,s-au adunat toti profesionistiii de duminca la un loc si latra de pe margine de plistiseala la o firma care nu le-a facut nimic,cand altii au preturi mult mai fantastice decat scanspeaknu numai in domeniul hi-fi se practica aceste manevre,si in domeniul pro e la fel si si acolo concurenta si publicul e mult mai selectiv.Nu inteleg de ce toate produsele de pe planeta trebuie sa fie accesibile tutoror daca fabricantii se multumesc si asa cu mai putin pe bani mai multi si o piata mai mica de desfacere.Nu toti au companii multinationale de miliarde si lucreaza si ei acolo intr-o 'baraca' ...oameni buni,scanspeak nu este singurul prodcator de difuzoare de pe planeta, sunt mii! ca tot nu intelegeti.Sunt alternative,nu va baga nimeni mana-n buzunar!Ca altenativa exista Usher ,care face produse f apropiate si la preturi ceva mai mici.Ce vreti mai mult? produse hiend la 30E??(ca de asta vorbim sper) sau vreti sa fie evaluate individual pt puterea de cumparare a cetateanului fiecarei zone geografice ?? pe ce lume traiti??...sau care este pbma de fapt,domnule nomikos?ce va roade atat de adanc? de ce faceti cazuri atat de personale de 'trimis la fisc'...daca tot retii asa de bine cifre,stii cu cat iese pe poarta fabricii un dif dinala facut pt o firma in regim OEM si cu cat ajunge pe raft pt un profesionist de duminca?de ce se intampla asta? ca nu e normal

Link spre comentariu

Frumos, era un cetatean pe youtube care incepe un interviu in franceza si apoi o da in limbajul de maidan. ASTA e romanul! nomikos idealismul asta copilaresc nu-l ajuta pe cel caruia tu ii plangi de mila ca nu are parte de calitate! NU mai fi roman sa plangi de mila! Apreciaza-ti munca aia de proiectant cum trebuie si vinde-o pe bani grei si in felul asta ajuti tara asta sa mai creasca putin si te asigur ca si cel langa care tu plangi va prospera! Sa vina danezul sa cumpere designul romanesc nu invers!Bine ca neamtul, japonezul si chinezul si care mai sunt isi vand munca. Noi o dam gratis si ascultam bluetech-uri si plangem de mila. Nici asta nu e o mentalitate romaneasca tragaciu? Legat de proiectare, timpul si munca are valoare, probabil nu pentru toti, dar pe langa aceste resurse exista si investitia financiara in echipamente, materiale prototipuri/machete, chirie spatiu, energia electrica, femeia care iti sterge praful de pe plansa de desen etc etc. Cum se recupereaza acesti bani? Ca nu vine nimeni sa dea cu bani in tine sa te joci tu cu pixul pe foaie. Din contra tot vin oameni sa-ti ia. Poate nu esti obisnuit la noi cu o firma ce se simte responsabila de plata beneficiilor catre angajati ca sunt cam rare. NU mai oferi tu drepturi, nomikos. Poate o sa ti se para un soc, dar nu gravitam in jurul tau. Tu fa-ti treaba cat mai responsabil si pune valoare pe ea. Vinde-o si tu scump ca astfel vei crea mediul in care toti vom putea sa ne vindem scump! Lasa drepturile, definitia frumusetii, pe Stark, pe Fresco, pe Scan Speak si trezeste-te la realitate.

Link spre comentariu

Frumos, era un cetatean pe youtube care incepe un interviu in franceza si apoi o da in limbajul de maidan. ASTA e romanul! :nebunrau:nu inteleg de ce crezi dumneta ca toti suntem dobitoci,inculti.....nu te supara dar nu poti atribui eticheta asta tuturor, or fi si din aceia dar nu poti generaliza ar fi bine sa-ti revizuesti atitudinea fata de concetateni tai pt ca si tu faci parte din ei fie ca vrei fie ca nu vrei :aut:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări