ahegyes Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Cred ca CBI avea dreptate. NU are rost sa ne certam aiurea. Si CBI - mai avea odata drepate. Daca e asa de simplu de facut un difuzor SS de ce nu s-a gasit nimeni sa le faca la 10 euro bucata???? Aploi legat de vulcanizare - una e sa vulcanizezi un cauciuc de masina si alta e sa vulcanizezi o membrana de difuzor - unde precizia e cruciala. Nu, o boxa de 15.000 euro nu suna de 100 de ori mai bine decat o boxa de 150euro, dar in schimb face altceva: Unde boxa de 15.000 canta aia de 150 face doar galagie. Asta e diferenta !!!! Daca vrei sa asculti galagie e foarte buna aia de 150 euro. Asta e. Fiecare face ce crede ca e mai bine pentru el. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 pai am intuit bine ca asa o sa se intample ca nu e prima data...nomikos vede lucrurile doar din perspectiva sadar trebuie sa incerce sa inteleaga ca este o piata mai mica,exclusivista,adresata unei unui alt tip de consumatori,care stiu pe ce dau banul si ce vor si nu isi rup de la gura painea ca sa obtina acel lucru(alora cu bani garla chiar crezi ca le mai pasa ca altii mor de foame cand ei dau bani pe masini bijuterii si fel de fel de accesorii INUTILE,piete de miliarde de dolari,nu le pasa la politicieni care ar trebui sa ne conduca...)nu sunt produse de larg consum si asta costa.Daca nu meritau banii INCHIDEAU COTETZUL de mult,precum chinezii astia care vand boxe finite la pretul unui singur dif dala cu pret exorbitant.Daca eu as avea un milion de dolari,cu siguranta nu mi-as lua dacia logan sau as mai sta inchis intre 4 pereti la bloc...Daca 200E e mult(si e pt muritorii de rand ca e nivelul de trai mic la noi) atunci 1000E cum ti se pare pt un supravox,PHY,lowter si multi altii?? ala ce are in el de banii aia???Piata cere si se ofera.Chiar daca nu suna de 100 de ori mai bine.Dar in cazul de fata comparatia chiar e deplasata... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Cred ca CBI avea dreptate. NU are rost sa ne certam aiurea. Si CBI - mai avea odata drepate. Daca e asa de simplu de facut un difuzor SS de ce nu s-a gasit nimeni sa le faca la 10 euro bucata???? Aploi legat de vulcanizare - una e sa vulcanizezi un cauciuc de masina si alta e sa vulcanizezi o membrana de difuzor - unde precizia e cruciala. Nu, o boxa de 15.000 euro nu suna de 100 de ori mai bine decat o boxa de 150euro, dar in schimb face altceva: Unde boxa de 15.000 canta aia de 150 face doar galagie. Asta e diferenta !!!! Daca vrei sa asculti galagie e foarte buna aia de 150 euro. Asta e. Fiecare face ce crede ca e mai bine pentru el. In nici un caz nu ne certam, doar ne expunem parerile...La tehnologia disponibila umanitatii (am lansat telescopul Hubble in anii 1990), precizia necesara executiei unui difuzor este fas. Si o masina de facut cutii de cola, lucreaza cu foarte mare precizie si totusi face cateva zeci de mii pe ora. De ce le dau scumpe? Pentru ca merge smecheria... daca smecheria merge, merge! Rolls Royce-ul, tarfele si casele pe Riviera, costa... Crede-ma, si boxele mele Tesla scot muzica si stii cat costa... de acord sa intelegem diferentele si sa le respectam, dar sa nu exageram. Cu 150 000 euro, vad pe viu cele mai mari orchestre ale planetei, timp de 5 ani, si-mi raman bani si de o pereche de BeoLab5, care chiar scot muzica, crede-ma... Cu 150.000 de euro, vad toata planeta in splendoarea sa........................... Pana la 20 000 eur/pereche, discutam. Peste, n-as da, nici daca m-as spala cu bani. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 intretinerea iluziilor costain general comisionul unui dealer de echipamente audio extice este de aproximativ 40-50%trebuie cumva stimulat sa convinga clientul Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Am avut si eu o pereche de S80 le-am dat dupa 2-3 saptamani nu mai stiu exact. Nici de galagie nu sunt bune. Mi s-au parut lenese. Media aia care in poze vrea sa para cu phase plug nu are decat un dust cap cu forma de phase plug... Ca si finisaj sunt ok la pretul lor. Ca sunet insa sunt optiuni mult mai bune la piata SH. Si in cazul de fata, faptul ca sunt noi nu stiu cu ce ar incanta pe cineva...Cat despre comparatia cu SS hai sa nu fim romani! La un produs nu platesti doar procesul tehnologic de fabricatie sau materialele folosite (putem sa ne oprim aici la criterii de comparatii si tot nu avem cum sa le pun in acelasi cartier) platesti si orele de R&D. Si sa nu avem iluzia ca un inginer din scandinavia castiga cat unu' aici. In RO se obisnuieste sa se plateasca munca la ora si nu creierul dar hai macar sa aspiram si noi la ceva mai evoluat... oricare ar fi planul pe care se manifesta aceasta evolutie. Cat despre marketing, exista in orice, chiar si pe forum dupa cum se vede, asa ca asta nu e un argument. Daca brandul isi pune valoarea in costul produsului si e acceptat de piata inseamna ca isi merita banii. Nu cred ca un producator isi face un renume din produse nereusite. Link spre comentariu
alex20alex Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Am avut si eu o pereche de S80 le-am dat dupa 2-3 saptamani nu mai stiu exact. Nici de galagie nu sunt bune. Mi s-au parut lenese. Media aia care in poze vrea sa para cu phase plug nu are decat un dust cap cu forma de phase plug... .Vorba unui coleg de forum..."daca ai cumparat dacia si ai pretenti de BMW!". Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Domnilor nu iau partea nici unui producator de difuzoare dar din pretu unui dif de marca 80% sunt taxe si comisioane si apoi platim brendu de ne gaseste draci Nomikos avea deptate si difurile de marca si difurile chinezesti au cam 90% aceasi reteta si pt 10%platim de ne spetim cu rezultate care pt un om obijnuit sunt nesemnificative Eu am acasa 3 prechi de boxe (coloane) una sony alta pioneer si inca una akaicare sunt cele mai ieftine dintre toate si pe care le-am luat de tavaleala si vreau sa spun ca se pi...a pe sony de la distanta iar cu pioneer-u se lupta cot la cotMulti asa zisi audiofil vad in pret calitatea asa ca daca boxele blue tech costau 1000 euro si erau facute in alta tara de cat china erau boxe de calitate pt multi snobi Link spre comentariu
CBI Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Domnilor nu iau partea nici unui producator de difuzoare dar din pretu unui dif de marca 80% sunt taxe si comisioane si apoi platim brendu de ne gaseste draci Nomikos avea deptate si difurile de marca si difurile chinezesti au cam 90% aceasi reteta si pt 10% domnle cum le stii tu pe toate .poti sa detaliezi mai mult de-atat? (..si cu retetele alea chinezesti ). Eu unul m-as duce la poarta chinezului daca as stii ca iau produsele cu 10% din pretul de raft...sau mai primesc si aceeasi 'reteta' la 1/10 din pret Multi asa zisi audiofil vad in pret calitatea asa ca daca boxele blue tech costau 1000 euro si erau facute in alta tara de cat china erau boxe de calitate pt multi snobi nici in cele mai umede vise asa ceva nu se va intampladragi colegi,va rog daca se poate sa evitam astfel de discutii sterile suntem destui care am cumparat si difuri in zona de sau mai scumpe de 100E si va asigur ca nu a fost nimeni snob atata timp cat a mai recurs si a doua si a treia oara la o astfel de achizitie,ba chiar a mai ridicat stafeta cand veti ajunge sa va treaca prin mana suficient de multe gunoaie si suf lucruri de calitate ridicata cat sa va formati o parere proprie atunci poate veti deschide si ochii mai larg.Se vede din comparatiile aberante cu lucrurile pe care le detineti ca inca nu aveti o experinta prea mare in acesta directie maine poimaine ajungem sa comparam pe astfel de pareri fara suport si un dif chinezesc 'profesional' de 1 milion cu un dif cu adevart pro de 200e ca doar amandoua au cam aceeasi constitutie...uni deja o fac ,tot asa bazandu-se pe 'vasta lor experinta' cu lucruri ieftine si din auzite de la alti specilisti la fel de 'cunoscatori' Probabil multi daca a-ti asculta un sistem complet cu difuri deastea 'exorbitante' v-ar cadea falca,dar cand strugurii sunt acrii...raman vorbele mie chiar imi vine sa rad de unele afirmatii dar prefer sa tin pt mine comentariile,incercati sa procedati la fel daca nu aveti ceva util de zis ...fiecare cu obisnuita si cu 'coloanele' lui...dar nu toti suntem snobi si adunam cu greu banutzii pt a avea acel ceva pt ca nu toti ne multumim cu mediocritatea si rezultatele sunt mai mult decat semnificative pt cel care stie la ce sa se uite pt carcotasi,da,se poate asculta scarztaiala si la un dif de radio bagat intr-o cutie de pantofi,dar aia nu este inalta fidelitate! daca nu toti pot sa tine pasul cu tehnica si evolutia,nu vad rostul in a incerca sa-i trageti in jos si pe restul.Unii pot obs dif intre un blutek akai sau sony de carfour si un sonus faber,chiar si din privite.Numai sa aduci vorba de acele gunoaie de duzina in preajma unor obiecte cu adevarat lucrate si studiate denota probleme grave de gandire logica(chiar S80-urile alea se vede de la o posta ca sunt o replica proasta dupa B&W,neavand macar bunul simt sa vina cu ceva propriu,cum de altfel fac mai toti copiatorii astia cu ochi oblici amatori de chilipiruri) Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Domnilor nu iau partea nici unui producator de difuzoare dar din pretu unui dif de marca 80% sunt taxe si comisioane si apoi platim brendu de ne gaseste draci Nomikos avea deptate si difurile de marca si difurile chinezesti au cam 90% aceasi reteta si pt 10% domnle cum le stii tu pe toate .poti sa detaliezi mai mult de-atat? (..si cu retetele alea chinezesti ). Eu unul m-as duce la poarta chinezului daca as stii ca iau produsele cu 10% din pretul de raft...sau mai primesc si aceeasi 'reteta' la 1/10 din pret Multi asa zisi audiofil vad in pret calitatea asa ca daca boxele blue tech costau 1000 euro si erau facute in alta tara de cat china erau boxe de calitate pt multi snobi nici in cele mai umede vise asa ceva nu se va intampla dragi colegi,va rog daca se poate sa evitam astfel de discutii sterile suntem destui care am cumparat si difuri in zona de sau mai scumpe de 100E si va asigur ca nu a fost nimeni snob atata timp cat a mai recurs si a doua si a treia oara la o astfel de achizitie,ba chiar a mai ridicat stafeta cand veti ajunge sa va treaca prin mana suficient de multe gunoaie si suf lucruri de calitate ridicata cat sa va formati o parere proprie atunci poate veti deschide si ochii mai larg.Se vede din comparatiile aberante cu lucrurile pe care le detineti ca inca nu aveti o experinta prea mare in acesta directie maine poimaine ajungem sa comparam pe astfel de pareri fara suport si un dif chinezesc 'profesional' de 1 milion cu un dif cu adevart pro de 200e ca doar amandoua au cam aceeasi constitutie...uni deja o fac ,tot asa bazandu-se pe 'vasta lor experinta' cu lucruri ieftine si din auzite de la alti specilisti la fel de 'cunoscatori' Probabil multi daca a-ti asculta un sistem complet cu difuri deastea 'exorbitante' v-ar cadea falca,dar cand strugurii sunt acrii...raman vorbele mie chiar imi vine sa rad de unele afirmatii dar prefer sa tin pt mine comentariile,incercati sa procedati la fel daca nu aveti ceva util de zis ...fiecare cu obisnuita si cu 'coloanele' lui...dar nu toti suntem snobi si adunam cu greu banutzii pt a avea acel ceva pt ca nu toti ne multumim cu mediocritatea si rezultatele sunt mai mult decat semnificative pt cel care stie la ce sa se uite pt carcotasi,da,se poate asculta scarztaiala si la un dif de radio bagat intr-o cutie de pantofi,dar aia nu este inalta fidelitate! daca nu toti pot sa tine pasul cu tehnica si evolutia,nu vad rostul in a incerca sa-i trageti in jos si pe restul.Unii pot obs dif intre un blutek akai sau sony de carfour si un sonus faber,chiar si din privite.Numai sa aduci vorba de acele gunoaie de duzina in preajma unor obiecte cu adevarat lucrate si studiate denota probleme grave de gandire logica(chiar S80-urile alea se vede de la o posta ca sunt o replica proasta dupa B&W,neavand macar bunul simt sa vina cu ceva propriu,cum de altfel fac mai toti copiatorii astia cu ochi oblici amatori de chilipiruri) vai da de unde le sti dumneata pe toate si de unde sti dumneata ca mam oprit la acele trei marci de boxe, am lucrat cu destule marci de difuzoare dintre cate CIARE italia, tonsil, monacor, jbl paudio si altele comparatia a fost facuta pe niste incinte care erau apropiate ca topologie, ca putere, ca pret dar dv cum va place sa va da-ti in barci ati venit cu remarci acide la adresa mea daca citeati mai cu atentie a-ti fi vazut ca nu se facea referire la cunoscatori din domeniu si se face referire la cei care cumpara produse la preturi cat mai mari avand falsa inpresieca sunt si de calitate superioara daca dumneavoastra credeti ca sunteti singuru om de pe paneta care construeste boxe,inteleg si raspunsul dat pe viitor va-s ruga sa va masurati cuvintele la adresa mea pt ca stiu sa fiu si foarte acid Link spre comentariu
CBI Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 daca citeati mai cu atentie a-ti fi vazut ca nu se facea referire la cunoscatori din domeniu si se face referire la cei care cumpara produse la preturi cat mai mari avand falsa inpresieca sunt si de calitate superioaraeu zic sa va recititi si dvs postul(singurul pe acest topic), pt ca de pe margine se intelege cu totul altceva decat ati avut in intentiesi daca ati mai si lucrat cu difurile pe care le precizati si tot mai sustineti ca au 90% reteta de fabricatie ca cele chinezesti de duzina,atunci se prea poate sa fi fost putin acidtoate boxele aduse in discutie sunt echipate cu cele mai ordinare componente si in opinia mea trebuie sa fii f batut in cap(ma refer la persoana care manevreaza astfel de echipamente) sa nu vezi diferenta de calitate fata de un dif/boxa de brand.Daca exista si audiofili dastia falsi cu urechi de tabla si fara pic de cunostinte,poate ar trebui retrogradati la un alt grad Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 mare deptate aveti despre respectivele boxe aduse in discutie de mine, da sunt ordinare dar sunt boxe cumparate de mine cand eram pustan si au valuare sentimentala cat despre cei 10% ramasi din discutie, acei 10% sunt sufetul si scipirea unor oaneni mult mai capabili de cat noi si tot acei 10% este cea ce lipseste unei chinezari sa te bage in transa si sa-ti ridice paru pe tine eu unul sunt profund mahnit ca la noi se baga pe gat super preturi la aceste difuri de marca lasand un gust amar multora care vor ceva de calitate construesc boxe la comanda si sunt asaltat de cereri de a realiza incinte acustice cu tot felul de pocnitori pt ca vremurile sunt asa cum sunt, asta este oful meu sper ca acum sa inteles bine ce am vrut sa spun si daca cineva sa simtit atins in vreun fel i-mi cer scuze, nu asta a fost intentia acum am vazut unde sa produs confuzia Eu am acasa 3 prechi de boxe (coloane) una sony alta pioneer si inca una akai care sunt cele mai ieftine dintre toate si pe care le-am luat de tavaleala si vreau sa spun ca cele akai se pi...a pe sony de la distanta iar cu pioneer-u se lupta cot la cot Link spre comentariu
CBI Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 imi cer si eu scuze daca m-a luat putin valul,dar de pe pagina antorioara discutiile dpmdv devenisera f bizare,se ajunsese sa comparam produse ieftine facute de umplutura pt un tip anume de consumatori cu produse de calitate doar pe baza faptului ca toate au aceeasi componenta la suprafata(sasiu bobina magnet si con)cand ati venit si dvs cu reteta aia m-am gandit ca vreti sa sustineti in continuare aceste 'campanie' anormalasincer nu inteleg exact la ce va referiti cand spuneti ca acei 10% ramasi fac diferenta intre o chinezarie si un produs calitativ pt ca in opinia mea toata constituenta acelei componente este altfel gandita si construita de la 0 ,avand o proiectare in spate nu doar asamblare asa la norma fara control al calitatii,tolerante etc cu cele mai ordinare materiale si facute sa ia ochii cat mai bine la suprafata(pe principiul afara-i vopsit gardul,inuntru...) in ideea ca pt un necunoscator tot 'cam la fel arata', .Am incercat sa excludem si valorile sentimentale pt ca discutia se referea doar la performante cuantificabile(constructive ,tehnice si sonice).Primele 2 sunt la pamant ,iar ultima se pare ca este discutabila in fctie de cine evalueazaNici eu nu am sustinut aceast campanie de promovare a componentelor la preturi nerealiste ,dar nu sunt de acord cu compararea unor lucruri asa de diferite dtpdv(si o pereche de adidasi chinesti de 10$ arata tot la fel ca unii de 100$ de brand,dif e ca unii se imput si ramai descult in strada dupa cateva zile si ceilalti faci sport cu ei si ii arunci ca te plictisesti de ei).Am fost de acord cu faptul ca un dif de 200E poate sa nu fie cu mult mai bun ca unul de 100E sau diferentele sunt mai mult de nuanta(gusturi) ,dar nicodata nu o sa primesti mai mult decat platesti! (adica sa dai 20E si sa primesti apoximativ acelasi lucru ca cel de 10 ori mai mult).Deja cand vorbim de bine de gunoaiele ce echipeaza produsele de larg consum (raportat la nivelul la care s-a ajuns in prezent in acest domeniu) se observa si nivelul(sau lipsa) de cunostinte la care maj populatiei a decazut si din cauz anivelului de trai,ajungand sa se multumeasca cu gunoaiele altora decat sa gandeasca si sa incerce sa faca si altceva.Noi suntem de vina ca ii acceptam cu gunoaiele lor in magazine,ei doar profita de prostie si saracie Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 voi da un singur exemplu: membrana si ca tip cea mai raspandita adica cea din fibre de celuloza la un dif fake si la un dif de marca ia este aproximativ la fel vizual vorbind si adica cei 90% de aici incalo intervin cei 10% adica masa m, profilul ei, rigiditatea, alegerea tipului de celuloza,lungimea fibrelor, rezistenta mecanica si multe alte lucruri de care la un dif facke nu prea se tine cont cea ce conteaza la un dif fake este sa arate lafel cu originalulaceste chesti sunt valabile si pt restu-l de componente al difuzorului Link spre comentariu
CBI Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 da,aici sunt de acorddupa cum am spus,la suprafata lucrurile trebuie sa-si mentina aparentadin pacate chiar si aceste difuri fake tot nu ajung sa echipeze produsele sony akai BTeck si restul de acest gen pt ca inca sunt scumpe pt a fi incluse acolo.Orice produs de acest foloseste cele mai ordinare materiale,magneti de abia se lipesc piuletele pe ei,sasiu de tabla de se indoaie cu mana ,membrane de plastic colorat ca bradul de craciun si suspensii tari ca lemnul(cauciuc de vulcanizare).De aici si performantele tehnice in pom (proiectare mai deloc)Eu nu cred ca e nimeni fraier sa bage materiale de calitate intr-un ansablu si sa nu studieze putin ce va putea obtine ca produs finitDaca defacem boxele alea de 650 de ron exact asta o sa gasim,si multe alte surpize pe la filtre si manopera tamplariei.Si "calitatea" asta se mentine chiar si la preturi ceva mai ridicate ,din pacate :cry: ,pt ca conteaza doar profitul Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Eu am acasa 3 prechi de boxe (coloane) una sony alta pioneer si inca una akai care sunt cele mai ieftine dintre toate si pe care le-am luat de tavaleala si vreau sa spun ca cele akai se pi...a pe sony de la distanta iar cu pioneer-u se lupta cot la cot Si Romania ii sufla in ceafa Germaniei......................mai are putin si o ajunge din urma ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum