Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare vlliodor

chorchy

Postări Recomandate

Voi vreti sa dati 500-600lei pe o pereche de boxe si sa mai sune si bine ,sa sune bine trebuie sa bagi mana in buzunar mai adanc!

Rectific: "Voi vreti sa dati 500-600lei pe o pereche de boxe, sa urle suficient pt un eveniment outdoor, si sa mai sune si bine." Asa cred ca e mai aproape de adevar. :da
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

17

• sonic11

14

• alex20alex

6

• Th3_uN1Qu3

6

Top autori în acest subiect

Vizitator Billy

Redeschidem topicul. Am de vreo 2 ani o pereche de boxe Vlliodor si o statie tot Vlliodor de 2*115W( http://www.okazii.ro/catalog/52683475/s ... -boxe.html ) de care sunt mai mult decat multumit. Chiar daca sunt niste chinezarii, se aud mai mult decat acceptabil. Am dus pana acum cu ele 11 petreceri(media de persoane 60) cu succes plus ca in fiecare weekend cand am timp si chef de muzica tare, dau in ele pana imi vibreaza geamurile din casa si-mi bat vecinii in teava. Sincer, pe banii care am dat pe ele isi fac treaba cu brio, ca nu se compara cu alte boxe de firma este alta poveste...dar si costul pe masura. Intr-un cuvant: ieftin si bun, singurul neajuns la ele ar fi partea de inalte dar cred ca daca i se pun 2 drivere mai bunicele si 2 filtre ok chiar ies niste boxe mai mult decat acceptabile la un pret accesibil.

PS: :da merg la fel de bine ca in prima zi, carcotasii ii rog sa se abtina :bataie

Link spre comentariu

Sincer sa fiu sunt mult mai slabe de cat blue tech si pretu este la fel, nu mai vorbesc de amplificari pe care scrie multe sute de w Am doi vecini care au astfel de {scule} si care sau abonat la cumparat tw

Link spre comentariu

Apropos de BlueTech si de boxe ieftine, da' bune.

Blue Tech S 80, le-am luat cu 550 ron/perechea.

Posted Image

Eu le folosesc la petreceri diverse. Ca sa va faceti o parere, calca in picioare Sony SS-F6000... mai mult decat atat, as fi dispus sa le pun la lupta, contra altora, pana la de cel putin 2 ori pretul lor... sunt asa, de impact. Pe un amplificator foarte bun, iti misca ochii in cap, la 60-70w... Au filtre de ordinul 1 (2 bobine, 2 condensatoare), au incinta separata pentru medie/inalta si sunt biamplificabile. Eu am pus toate joasele inseriate pe un TDA 7294 punte, alimentat in +35V 400w, cu filtru activ de subwoofer pe intrare si rezultatul a fost fenomenal.

Daca aveti un buget mic, vi le recomand cu caldura. Pentru 650 ron/pereche (acum atat sunt), chiar sunt o afacere.

Link spre comentariu

dpmdv nu prea sunt nici o afacere (poate pt vanzator), am desfacut si testat o pereche si concluzia mea de la prima atingere a fost ca primesti ce platesti,kkt frumos impachetat

pretul e f f ok pt niste boxe NOI cu finisajul ala(de la departare chiar imi plac si mie),dar trecand peste aspect , performantele lasa f mult de dorit

la 650 ron se gasesc pe piata sh boxe adevarate pt cine vrea sa asculte si calitate.Daca le inspectezi mai bine,nici sa le iei pt cutiile gata facute sa le echipezi cu alte difuri nu sunt chiar o alegere inspirata.

Trebuie sa te gandesti ca in ele sunt componente chinezesti de cativa $ si lucrate la norma,pretul ala rezulta in urma intermediarilor si diverselor costuri si taxe.Dpmdv sunt faine pe post de decor dar nu se incadreaza in clasa hi-fi decat estetic.La fel si sony alea,rap. pret/performata este si mai mic deoarece platesti si o sigla in plus in banii aia

Link spre comentariu

La 650 ron/pereche noi, nu ai voie sa ai pretenti de mai mult(sunt altele mai de "kkt" la bani astia) ..... ! Calitatea costa! :limb:

la 650 ron se gasesc pe piata sh boxe adevarate pt cine vrea sa asculte si calitate.

Eu nu as cumpara boxe SH ... nu sti cu ce a dat si cum a dat in ele si prin cate maini sunt trecute acele boxe , mai dai si tu de doua ori in ele si vezi ca se lasa cu stricaciuni . Mai bine ma chinui putin si le iau noi cu garantie !
Link spre comentariu

dpmdv nu prea sunt nici o afacere (poate pt vanzator), am desfacut si testat o pereche si concluzia mea de la prima atingere a fost ca primesti ce platesti,kkt frumos impachetat

pretul e f f ok pt niste boxe NOI cu finisajul ala(de la departare chiar imi plac si mie),dar trecand peste aspect , performantele lasa f mult de dorit

la 650 ron se gasesc pe piata sh boxe adevarate pt cine vrea sa asculte si calitate.Daca le inspectezi mai bine,nici sa le iei pt cutiile gata facute sa le echipezi cu alte difuri nu sunt chiar o alegere inspirata.

Trebuie sa te gandesti ca in ele sunt componente chinezesti de cativa $ si lucrate la norma,pretul ala rezulta in urma intermediarilor si diverselor costuri si taxe.Dpmdv sunt faine pe post de decor dar nu se incadreaza in clasa hi-fi decat estetic.La fel si sony alea,rap. pret/performata este si mai mic deoarece platesti si o sigla in plus in banii aia

Sunt luate de terfeleala. Nu avea sens sa iau vintage-uri, ca sa le scot in curte la soare, cand ma duc la ai mei sa ma relaxez...

Au sustinut cu brio muuulte petreceri in aer liber sau indoors (cu amplificator capabil).

Nu inteleg de ce consideri ca sunt slabe ca performante? Cantitativ sau calitativ? Calitativ sunt de acord, evident, dar le-as incadra totusi intr-o categorie cu performante acceptabile cel putin... Cantitativ, hai sa nu exageram si sa nu picam in plasa comparatiilor gen, Ferrari vs. BMW... e penal. Ambele sunt penale, dar asta e o alta discutie. Nu poti spune ca boxele nu sunt puternice...

Hai sa privim lucrurile obiectiv, sunt multi useri aici care ar ramane socati in fata performantelor lor... si poate nici nu-s foarte norocosi financiar. Pentru unii e mai greu si trebuie sa aiba si ei dreptul la lucruri decente.

Sunt oameni care le pot cumpara, doar daca renunta la tigari pentru 2 luni... Nu? Just like that...

Link spre comentariu

Hmmmmm..... eu nu vreau sa iau partea nimanui, dar, hai sa facem o mica socoteala.Este evident ca boxele sunt chinezesti - facute la norma. Drept urmare cel putin 60% din pret reprezinta taxe, costuri de transport, profit, etc.... Prin urmare pretul la importator trebuie sa fie undeva la 220lei\pereche.In 220 lei avem 8 difuzoare si o cutie frumos finisata. Sa presupunem ca jumate din pret intra in cutii - jumate in difuzoare. Prin urmare avem 8 difuzoare la 110lei. Rezulta astfel un pret mediu de aprox. 13 lei\difuzor. Hmmmm......oare ce poate un difuzor de 13 lei???? Dar o cutie frumos finisata de 55lei????? Daca ar fi sa faci cutia din MDF nici MDF-ul nu iese din 55lei\cutie. :nebunrau:

Link spre comentariu

Sincer putin imi pasa care sunt costurile de fabricatie...cand vreau sa cumpar o pereche de boxe ma uit in primul rand la bugetul avut disponibil , in functie de acest buget caut un produs calitate/pret cat mai bun! :somn:

Link spre comentariu

rap pret/calitate este diferit la fiecare utilizator in fctie de experienta

pt cineva care a ascultat numai la sisteme de pc sau lazi cu difuzoare poate exista acest raport in aceste conditii

pt cei care au putine pretentii ,acest rap nu exista! poti sa intelegi asta? ce calitate poate avea cand sunt echipate cu cele mai ordinare componente?

eu as prefera o pereche de rft-uri la 2 mil second hand cu care nu ma fac auzit prea bine la vecini decat cutiile alea pe post de decor si produs sunete si vibratii

daca te gandesti la celalalt raport,pret/cantitate,DA ,atunci se poate discuta de un raport...si sunt de acord ca primesti f multe la banii aia (dar cantitatea ≠ calitate)

rezumand,la unii le pasa de ce le intra pe canalul urechii ! (chiar si cand asculta stiri mono la radio romania abonament)

Link spre comentariu

Cam acum un an a venit la mine un amic cu ultima lui achizitie in materie de boxe, ceva eltax - 3 cai. 2x20 cm pe bas + medie + inalta. Ceva de genul asta, daca nu chiar astea:

Posted Image

Le-a adus pt ca nu ii placea cum suna si s-a gandit ca eu pot sa il ajut ca sa le tunam. Le-am dat drumu, le-am ascultat. Nu comentez ce am auzit. Apoi am legat una din boxele mele DIY (17cm midbas + TW). Diferenta a fost enorma. Chiar si amicul meu s-a mirat. Stia ca trebuie sa fie diferente - dar nici chiar asa. Erau totusi comparate o boxa pe 3 cai cu 2x20cm pe bas cu o alta boxa pe 2 cai cu un singur bas de 17cm. Nici nu stiu cum sa exprim in cuvinte diferenta. eltax-ul nu avea nimic. Basul era chinuit - aproape absent. Se simteau doar ceva vibratii in camera si in canapea. Un bookshelf calumea cu difuri de 13cm pe midbas au bas mai mult si mai calumea. Medii si inalte sterse, enervante. Concluzia a fost ca nici macar nu merita sa incercam un tuning pt. ca era evident ca e in zadar. Probabil si boxele din discutia de mai sus nu sunt departe de eltax.

Link spre comentariu

@CBI

La ultima petrecere data cu ele, oamenii au baut atat de tare, incat s-au urcat pe mese... asta se intampla in aer liber.

La penultima petrecere, am baut personal 12 shot-uri de tequila, intr-o singura ora... si dupa asta, s-au intamplat si altele, despre care nu vreau sa detaliez...

Tu chiar ai impresia ca intr-un astfel de moment, i se rupe cuiva de curba de raspuns, la 30grd off axis?

Si asta ca sa sutin un punct de vedere. Parerea mea ramane aceiasi, cred ca exagerezi. Boxele astea suna mai mult decat rezonabil... din toate punctele de vedere.

Si am mai ascultat si eu un Opera Callas, un Sonus Faber............

@ahegyes

Costurile de productie ale unui Iphone (intelegeti complexitatea uriasa), sunt de ~120 eur.

Costurile de productie ale unui automobil de familie, in toata complexitatea lui, se ridica la un aproximativ 2000 eur.

Intamplarea face sa fi lucrat pentru un mare producator de mobilier din afara si am vazut, in afara de fabrica lor de acolo, alte 10 din Europa si Romania. Pot sa-ti spun ca, atunci cand sunt prelucrate subansamblele de mobilier, sunt taiate simultan, straturi de 30 foi de pal/mdf, in cateva zeci de secunde. Masina aia de 50mp, taie kilometri de pal intr-o zi. O fabrica mare (care e mult mai mica decat altele), poate produce 450 000 de bucatarii/an. Intr-o bucatarie medie intra 4 foi, sa zicem. O foaie are 5.69 mp, pal. Asta inseamna 10 milioane de metri patrati de pal/an. Acest pal/mdf, este obtinut intr-o fabrica care proceseaza MUNTI de materie prima, plimbata dintr-un loc in altul cu buldozere uriase. Preturile pe care le vedeti voi in magazine de materiale, sunt furt ordinar. Iti garantez ca la iesirea de pe linie, o placa de mdf costa de 10 ori mai putin, cel putin.

Costurile de productie ale unui difuzor Blue Tech, nu difera foarte mult de costurile de productie ale unui difuzor Scan Speak Revelator. Ca timpi de productie si cantitati de materiale, sunt aproximativ acelasi drac. Putem dubla pretul/bucata, doar ca si diferente de compozitie a materialelor, de detaliere de executie si ceva ore in plus petrecute pentru dezvoltarea produsului. Dar, ordinarii de la Scan Speak, le vand cu 350 euro bucata, pentru ca balariile audiofile merg la public.

Pentru un producator cu o uriasa experienta in domeniu, a face un difuzor bun, este frectie la piciorul de lemn al mortului.

Totul, absolut totul, este facut pentru BANI!

Boxele alea Blue Tech, sunt facute cu pal de 16. Sa presupunem ca intra 2 perechi pe foaie. O foaie bruta de pal de 16, la poarta fabricii e 15 ron. Folia mai costa si ea 5. Aracet, costuri asociate productiei... Cu mare indulgenta, pe linie de productie, la N bucati obtinute pe om/ora, cutiile alea sunt 30 roni/bucata, cel muuult.

Eu stiu diferentele intre rahat si calitate, dar in acelasi timp, realitatea e alta decat aia pe care o vedem noi pe eticheta...

Pot sa turui pana maine aici, credeti-ma... dar............

Intre timp a scris ahegyes. Mananca ficatii la eltaxul ala, ti-o garantez.

Link spre comentariu

Costurile de productie ale unui difuzor Blue Tech, nu difera foarte mult de costurile de productie ale unui difuzor Scan Speak Revelator. Ca timpi de productie si cantitati de materiale, sunt aproximativ acelasi drac. Putem dubla pretul/bucata, doar ca si diferente de compozitie a materialelor, de detaliere de executie si ceva ore in plus petrecute pentru dezvoltarea produsului. Dar, ordinarii de la Scan Speak, le vand cu 350 euro bucata, pentru ca balariile audiofile merg la public.

nomikos,la frazele de mai sus nu sunt de acord cu tine din f multe pdv,dar nu am cheful necesar sa elaborez.TE intreb doar atat,daca e asa de simplu precum spui,de ce nu scoate blutec difuri la 1/10 din pretu ss?? de ce nu scoate BT difuri BUNE,nu plastice colorate puse la ghici intr-un sasiu ?

Pentru un producator cu o uriasa experienta in domeniu, a face un difuzor bun, este frectie la piciorul de lemn al mortului.Totul, absolut totul, este facut pentru BANI!

realitatea o stii se pare si tudin pacate BT nu sunt interesati sa angajeze astfel de oameni pt ca acestia costa,controlul calitatii costa .Sunt sigur ca ai vazut diferentele dintre un ying ciung si un scanspeak,atata ca lucratura continut nu mai vorbesc tehnic si acustic si dpmdv inafara de forma si continut,nu-si indeplinesc functia! Un dif bun nu se face din prima din ce materiale gasesti la indemana mai ieftine ,cum fac chinezii .Faptul ca un ss nu-si merita pretul de 200E este altceva,dar in toata activitatea mea inca nu am gasit un dif chinezesc care sa poata macar fi adus in vorba pe langasi dpmdv este de ajuns.Ofera ceva in plus,mult peste ce ofera concurenta si asta imi e de ajunsSi faptul ca v-ati petrecut ca 'porcii' :rade: pe sunetul lor nu are nici o legatura cu ce am incercat eu sa zic si ai facut o legatura irelevanta la ce ziceam.Daca zici ca suna nu rezonabil,ci mai mult decat rezonabil ,comparat cu ce ai scris,imi pare rau,dar nu suntem deloc pe aceesi lungime de unda,de aceea nici nu am sa dezbat mai mult acest aspect.Avem notiuni si experiente diferite despre acest subiect si inafara unei polemici nu o sa rezolvam prea multe.Probabil meseria te-a invatat sa privesti orice problema mai mult dpdv economic si vezi lucururile altfel decat ceilalti
Link spre comentariu

Eeeeeee, oare asa o fi?????? Eu nu zic ca pretul uni SS revelator la 250euro nu 350 cat ai spus tu e pretul corect. Dar nici nu poti compara materialele si munca din SS cu blue -tech.Hai sa facem o comparatie intre cele 2:- in primul rand SS are sasiu turnat in timp ce blueT are un sasiu de tabla- la magnet nu e mare diferenta, dar probabil SS are magnet mai mare si de calitate mai buna- motorul - partea de intrefier - la SS e studiat si lucrat la tot felul de amanunte. Forma Pole-pece-ului e foarte importanta - ca sa dau doar un exemplu. Sunt convins ca la BlueT nu se iau in considerare amanunte de genul asta.- bobina - materialul din care e facut suportul bobinei e si el important. La SS se foloseste Al sau Kapton, sau un sandwitch de AL\Kapton. Cei de la BlueT pun in cel mai bun caz Al daca nu pun chiar un plastic ordinar.- Membrana - materialul din care e facuta membrana precum si forma membranei e foarte importanta. SS foloseste diverse materiale composite si forme indelung studiate. BlueT probabil foloseste Plastic Ordinar in cea mai comuna forma.- Marginea de membrana - si ea foarte importanta. SS foloseste Cauciuc. Pt a lipi cauciucul de membrana trebuie folosit un procedeu de vulcanizare - care e mult mai scump decat lipirea cu lipici clasic. Asta e motivul pt. care doar difuzoarele scumpe au membrana de cauciuv. Mare majoritate au tot felul de materiale plastice care seamana cu cauciucul dar care au performante mult mai slabe. Un material care are probrietati bune e buretele dar acesta dupa 10-15 ani putrezeste.Astea ar fi doar cateva exemple - dar sunt sigur ca diferentele sunt mai multe.Ca si concluzie nu cred ca se poate compara un SS cu un bluetech, chiar daca SS e de 100x mai scump.Legat de preturile de productie la diverse obiecte - da asa este. Pretul e mult sub pretul de raft. Probabil si un SonusFaber care se comercializeaza cu 6000euro la usa fabricii costa 2000euro, dar nu se poate compara cu un bluetch care la usa fabricii costa 50euro.
Link spre comentariu

Diferentele intre producatori, ar trebui sa se regaseasca intr-o relatie de proportionalitate.

Poate o incinta, prin comparatie cu o alta, sa-mi produca, in raport cu pretul, senzatii mai intense de 80 ori? Dar de 800 ori? Dar de 8000 ori?

Care sunt diferentele acustice, obiectiv analizate, intre 150 euro si 15000? Dar intre 150 euro si 150 000 euro? Dar intre 150 si 1 500 000 euro?

150 000 euro

Posted Image

150 euro

Posted Image

DE O MIE DE ORI DIFERENTA! Unamiecincisute de bancnote de 100 de euro, puse una peste alta, peste boxele alea Blue Tech. Un teanc de 15cm.

Dumnezeule, mor in lume datorat bolilor asociate malnutritiei, 8 milioane de copilasi/an.

Analizati.

Apoi, inginerii de la SS, depun efort o singura data/solutie tehnologica a subansamblului, dupa care, subansamblul este scuipat in numar "infinit", pe o linie de productie, la costuri de rahat.

Aluminiul aliat este injectat intr-o matrita dubla, daca piesa e mai simpla, sau obtinuta cu metoda ceara pierduta, in numar de sute pe zi. Astia fac km de sasie pe luna, daca-si pun mintea. Evindent ca e mai costisitor dar, de cate ori? De 2 ori? 10 ori? 100 ori?

Multe din solutiile astea minunate, asociate subansamblelor magnetice, sunt la o prelucrare de cateva zeci de secunde distanta. Ai flexat cutitul de strung 2 miscari in plus si gata.

Toate cuvintele astea suna frumos, Kapton, Carbotanium, Carborundum, Beskar, Cortosis, Cargonite, etc. Hai sa fim seriosi, e frectie de marketing. Or fi ele mai speciale, dar nu sunt forjate in imponderabilitate.

Cauciuc? Un difuzor d-ala costa cat 4 anvelope Michelin X-Ice. Si m-ar mira ca astia care fac anvelope sa nu jumuleasca si ei ceva...

De asta eu sustin achizitionarea produselor SH, vintage. Cumperi cu putin, lucruri la care nici nu indrazneam sa visam acum multi ani. La un pret just.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări