vzsolt Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Salut!As vrea sa clonez un amplificator Electrocompaniet de putere medie, ex: AW 65, AW 70 sau AW 75.Ma poate ajuta cineva cu schema, eventual cablaj, experiente in ajustarea amplifului...?Mersi! Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 DA, sunt niste amplificatoare destul de reusite, le-am ascultat in cateva ocazii si eu sunt interesat de schema daca o faci rost. Link spre comentariu
vzsolt Postat August 25, 2009 Autor Partajează Postat August 25, 2009 Astea sint schemele pe care le detin: AW65, 75, 100, 120 Poate are cineva schema/poza de la cablajele originale. Pentru AW65, 100 e mai simplu avind deja amplasarea componentelor pe placa dar cine stie, poate cineva s-a straduit si ne poate da mura in gura Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Sunt scheme de la modelele mai vechi, pe astea nu le-am ascultat niciodata. Oricum, schemele sunt simple si interesante, mai ales ideea cu etaj de intrare open-loop(cel de la Aw120 e mai interesant). Link spre comentariu
vzsolt Postat August 25, 2009 Autor Partajează Postat August 25, 2009 Sunt scheme de la modelele mai vechi, pe astea nu le-am ascultat niciodata. Oricum, schemele sunt simple si interesante, mai ales ideea cu etaj de intrare open-loop(cel de la Aw120 e mai interesant).Intr-adevar sint scheme mai vechi, AW120 fiind cel mai nou.Eu as fi interesat de AW 70Daca nu o are nimeni atunci poate ma apuc de AW 120, mai ales daca nu voi fi singur la realizarea acestuia Link spre comentariu
danzup Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Sunt scheme de la modelele mai vechi, pe astea nu le-am ascultat niciodata. Oricum, schemele sunt simple si interesante, mai ales ideea cu etaj de intrare open-loop(cel de la Aw120 e mai interesant).Intr-adevar sint scheme mai vechi, AW120 fiind cel mai nou.Eu as fi interesat de AW 70Daca nu o are nimeni atunci poate ma apuc de AW 120, mai ales daca nu voi fi singur la realizarea acestuia Daca vrei sa produci pcb pentru proiect sa ne spui si noua !!!! Link spre comentariu
zal Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Ampliful e unul clasic, cu simetrie total?, nu v?d nimic deosebit în afara intr?rii ''prin dos'', cum mai f?cea ?i Nad prin anii 80. Link spre comentariu
Sharky Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 le-a postat deja in topicul cu scheme. Merci mult! Link spre comentariu
vzsolt Postat August 25, 2009 Autor Partajează Postat August 25, 2009 Daca exista mai multi doritori pot face o proiectare si o realizare de PCB cu adevarat HI-END, o pot paneliza cu LQ405 pentru cei ce doresc iar placa, asta pentru a iesi mai ieftin.:daSint curios ce sursa ai folosit: ai realizat cumva o sursa FTT (floating transformer technology) ce e mentionat in materialul de marketing? Pe diyaudio am vazut un thread despre asta: diyaudio FTT. Se pare ca nu au ajuns la nici o concluzie... :)Ce finali ai folosit? In schema sint 2SC5200 si 2SA1943 dar din astea sint numai fake-uri mai nou.Trimit zipurile in mail... Link spre comentariu
vzsolt Postat August 26, 2009 Autor Partajează Postat August 26, 2009 Cat despre proiectare as vrea sa stiu ce e de preferat, cu finalii intr-o parte asa ca la LQ-405 sau cu doi intr-o parte si doi in cealalta parte ?Mie imi place mai mult cu finalii si toata partea de putere pe o parte, separat de partea de intrare, asa cum se vede si pe boardul de la AW 65 (pg5_res.jpg).Pentru scurtarea/eliminarea cablurilor de la boardul de alimentare la amplif am putea conecta sursa cu ampliful, cum au facut si cei de la EC (AW120DMB.jpg).Sper sa gasesti pdf-ul, ar fi util sa avem tot. Link spre comentariu
vzsolt Postat August 27, 2009 Autor Partajează Postat August 27, 2009 @sortehTe rog posteaza pdf-ul cu AW120 daca o gasesti.E interesant ca partea de iesire/putere (ca si schema) este identica cu cea a modelelor mai "vechi" AW75, AW100, ECI-1; doar valorile componentelor difera in functie de puterea dorita.Ar fi interesant sa separam modulul de iesire de cea de intrare, astfel s-ar putea acoperi 3 modele de diferite puteri cu acelasi modul de iesire (ar fi loc pentru 2 perechi de finali pe placa). Modulele de intrare ar fi de aceesi marime si s-ar putea monta pe placa de iesire.Sapt viitoare sper sa am timp sa fac a scurta simulare a diferitelor modele. Sint special curios de spectrul de armonici la diferite frecvente si puteri. EC e aclamat ca avind un sunet cald, apropiat de cea a tuburilor, as vrea sa vad ca asta reiese si din simulari. Link spre comentariu
vzsolt Postat August 28, 2009 Autor Partajează Postat August 28, 2009 Ar fi interesant sa separam modulul de iesire de cea de intrare,Avind in vedere ca si partea de intrare a modelului mai nou se aseamana mult cu cele vechi, nu cred ca trebuie sa ne complicam cu mai multe module. Cine vrea putere mai mica, de ex eu, ar putea folosi o pereche de finali, eventual cu o tensiune de alimentare cu 5-10% mai mica decit pentru AW120. Din cite am vazut asa a procedat si EC la modelele AW75 si AW100. Link spre comentariu
Bubu Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Tot un amplificator produs de ei. Pacat ca nu am si traducerea textului. Link spre comentariu
vzsolt Postat August 28, 2009 Autor Partajează Postat August 28, 2009 Tot un amplificator produs de ei. Pacat ca nu am si traducerea textului.In schema ta nu se vad tensiunile de alimentare.Am postat ce am eu despre asta, e tradus in engleze: EC 2 Channel Power Amplifier Practic este primul lor amplif. Versiunea din documentul tau nu stiu in ce masura functioneaza ca in simulare nu merge.O mica istorie a firmei si a amplifului de mai sus: The Early ElectrocompanietLa inceput am vrut sa fac acest amplif dar nu am reusit sa fac rost de schema mentionata "The great change". Tipul, Terje Sandstr?m, a avut pe site toata documentatia amplifului de 25W, a imbunatatirilor, dar nu o mai are. I-am cerut schema dar nimic, poate mai incerc odata. Link spre comentariu
Bubu Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Dar la o clona a lui NEMO nu vati gandit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum