ohamoha Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Am un circuit care cam papa curent. Am pus aparatul de masura pe el si-mi arata cam 80 mA. Nu stiu daca masuratoarea e corecta, oricum. Pentru alimentare folosesc o baterie de 9V. Cand eram pe la liceu, am impresia ca ne-a spus proful la fizica ca daca vrei sa tina mai mult bateria, poti folosi doua puse in paralel. Acuma ma intrebam eu daca-mi aduc bine aminte. Ma gandesc ca o baterie poate avea pe plus +3V iar pe minus -6V. Iar cealalta pe plus +4V si pe minus -5V.S-ar putea sa vorbesc prostii. Daca pun doua baterii in parelel, tine mai mult? Link spre comentariu
Mikrosha Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Nu prea are logica partea cu +3/-6V si +4/-5V. Bateriile se pot lega in paralel, cu toate plus-urile impreuna, si toate minus-urile impreuna, teoretic oricate, dar e preferabil sa fie aceeasi marca si sa fie amandoua la fel de uzate. (eventual amandoua noi). Avantajul este ca creste capacitatea. Capacitatea unei baterii se masoara in mA/h, adicamili amperi pe ora, adica cati miliamperi este capabila sa dea timp de o ora, ca sa se descarce complet. Daca pui in paralel 2 baterii, capacitatile se aduna, asa incat montajul tau o sa functioneze un timp dublu.(80mA este mult pentru o baterie de 9V, deci parerea mea, treci pe acumulator.Se amortizeaza repede investitia.)(ps: ai incercat ceva cu antenele pt receptoarele alea?) Link spre comentariu
Spitfire Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Alea cu magnet de cercei??? Link spre comentariu
Mikrosha Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Alea cu magnet de cercei??? NUU!! Omu' a mai pus un post in care vroia sa-si faca antene de receptie pentru 860Mhz, pentru niste module RF. De alea intrebam! Link spre comentariu
ohamoha Postat August 24, 2009 Autor Partajează Postat August 24, 2009 Am inteles cu bateriile. Merci. Oricum vroiam sa iau acumulatori, dar in ideea ca nici aia nu functioneaza suficient timp, eventual sa pun doi in paralel. E bine de stiut.N-am avut timp sa incerc antenele. Am sa revin cu un post cu detalii imediat ce am sa efectuez experimentul. Merci inca o data pentru sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum