gica70 Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Multumesc mult, dar caut o varianta mai ieftina, care sa concureze sistemul original si cat mai usor de realizat, eventual ceva cu cateva leduri sau chiar cu un voltmetru insa imi trebuie schema atat a indicatorului daca e cu leduri cat si a dispozitivului din rezervor.Care ar fi varianta cu senzor infrarosu ?Doamne ajuta.Daca nu ma insel intr-un Almanah Tehnium am vazut o schema simpla de monitorizat pulsul. Principiul era urmatorul; in functie de grosimea stratului de sange impins ritmic de catre inima, se masura lumina trimisa de un becusor aflat in spatele unui deget cu o fotodioda aflata in partea opusa. Prin aceasta modificare a transparentei vaselor de sange apareau impulsurile care erau numarate. Cred ca ati inteles ce va propun; 2 baghete de fibra de sticla (din cablaj imprimat pt. C.I.) pe care se monteaza perechi de led+foto (pe o bagheta ledurile si in dreptul lor fotodiodele pe cealalta bagheta). Schema trebuie sa lucreze invers adica la micsorarea fluxului luminos sa se aprinda ledul (pe bord) coresp. perechii respective a punctului de monitorizare. Cred ca aici va fi nevoie de comparatoare (gasiti pe net cate doriti). Mai cred ca un reglaj fin se poate face prin modificarea distantei dintre cele 2 baghete inainte de reglajele electronice si montarea lor intr-un suport. Puteti folosi pe post de fotodiode tranzistoare BC107 cu partea superioara a capsulei metalice indepartata. Daca va fi nevoie veti introduce fiecare bagheta intr-un tub de protectie transparent. Succes! Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Multumesc mult, dar caut o varianta mai ieftina, care sa concureze sistemul original si cat mai usor de realizat, eventual ceva cu cateva leduri sau chiar cu un voltmetru insa imi trebuie schema atat a indicatorului daca e cu leduri cat si a dispozitivului din rezervor.Care ar fi varianta cu senzor infrarosu ?Doamne ajuta.Daca nu ma insel intr-un Almanah Tehnium am vazut o schema simpla de monitorizat pulsul. M-am inselat! Montajul este in revista Tehnium nr. 9 din 1988, pg. 20.CHIAR nu inteleg de ce nu este folosita arhiva revistei Tehnium care este gratuita! Acolo se gasesc f. multe raspunsuri la f. multe intrebari! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum