ohamoha Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Jucarica de mai jos este un "HM-R868S Miniature RF receiver -98dBm 868MHz FSK":[attachment=1]hm-r868s.jpg[/attachment]Am de asemenea si emitorul impreuna cu care lucreaza acest receptor. As vrea sa ma asigur de buna lor comunicatie adaugandu-le antene.O antena ca cea de mai jos sunt convins ca e foarte buna, dar din pacate costa 40 de RON, si nu sunt convins ca merita sa dau banii astia (am 4 emitatoare si 2 receptoare, cam mult 240 RON pentru antene).[attachment=0]as868.jpg[/attachment]Auzisem pe undeva ca o antena trebuie sa aiba o anumita lungime in functie de frecventa. Ce ma sfatuiti sa folosesc pentru antene? O sarma de cupru ar fi buna de ceva? Link spre comentariu
Mikrosha Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 In principiu merge o simpla sirma de cupru la receptie, pentru ca problema adaptarii impedantei si a undei reflectate nu este critica decat la emisie. Lungimea antenei trebuie sa fie direct proportionala cu o valoare "lambda", numita lungime de unda, care are formula c/f, unde c este viteza luminii si f este frecventa. Lambda pentru 868MHz este de aproximativ 30cm. Daca ai un plan de masa suficient de mare (ex. cutia montajului, daca-i din tabla) poti face o antena tip Ground Plane in lambda/4, caz in care sarma de cupru trebuie sa aiba doar 8 cm lungime. De asemenea sarma trebuie sa fie cat de cat groasa (zic, 2-3 mm) pentru a putea neglija efectul pelicular datorat frecventei inalte.Experimenteaza, n-are ce sa se strice.Mai mult nu stiu sa zic, sper ca radioamatorii experimentati sa poata da detalii mai clare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum