Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

afisaj LED tip CA56-11GWA

firefly

Postări Recomandate

vreau sa leg acest tip de afisor cu LED CA56-11GWA la un convertor analog>digital tip ICL7107 si sunt putin confuz fiindca n-am mai folosit niciodata scheme cu afisaj. Pe schema arata ca in poza atasata, dar nu doresc sa folosesc cele 3 module de LED ci sa pun un monobloc tip CA56-11GWA. Afisajul trebuie sa fie cu 2 zecimale; dupa logica mea prima cifra dupa care vine virgula ar fi fost normal sa fie si pe ICL cel cu marcajul "1" dar se pare ca gresesc (sau nu?) si este 3.acum intrebarea, acest grup de semnale "3" il leg la monoblocul CA56-11GWA la iesirile marcate cu "2", in ideea ca vrea sa pastrez acelasi tip de afisaj cu 2 zecimale?sper ca am reusit sa ma fac inteles ce anume doresc. multumesc parerilor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• firefly

2

• Mikrosha

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dac-am inteles bine...ti-e cam neclara ordinea in care s-ar lega?

Pai de la stanga la dreapta:

Pinul 19 (optional) vine la segmentele b si c de la primul digit din stanga, care poate indica numai "1". (*10). De fapt, numarul maxim care poate fi afisat este 19,99.

Grupul de pini [15..18,23..25] de la ICL vine la al doilea digit din stanga, adica cifra dinaintea virgulei. (*1)

Grupul de pini [9..14] de la ICL vine la al treilea digit din stanga, adica prima cifra dupa virgula (*0,1).

Grupul de pini [2..8] de la ICL vine la al patrulea digit din stanga, adica a doua cifra dupa virgula (*0,01).

Observ ca pinii displayului sint numerotati de asemenea de la stanga la dreapta:

http://www.datasheetarchive.com/pdf-dat ... 306682.pdf

Sper ca ti-am putut raspunde la intrebare.

Link spre comentariu

multumesc raspunsului, da ai inteles necazul meu desi poate nu l-am expus cel mai binem-ai convins ca asa e cum zici si cum credeam si eu desi mi se parea ciudat ca tocmai prima cifra de pe afisaj, sa aibe index "3" la grupele de semnale care le comanda (asta pe schema atasata), dar e asa cum zici, multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări