Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema progamator pic bobtech

marian_762001

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marian_762001

3

• Mikrosha

2

Top autori în acest subiect

pana in care tranzistor ai 13V? Daca ai 13V in baza si colectorul lui BC807, e firesc sa ai 0V la iesire ca-i blocat. In ideea ca n-ai gresit nimic la montaj, incearca asa:

1. In softul programatorului cauta pe undeva Hardware Check, si verifica daca TxD se schiba in concordanta cu Vpp. Daca nu, atunci verifica la setarile hardware. Daca da, atunci lasa TX sa fie pe +12V (Vpp ON) si treci la pasul urmator :d

2. In baza lui Q1 trebuie sa ai 0,6-0,8V fata de GND. Daca ai mai putin sau mai mult, tranzistorul e ars. (BE strapunsa.) Daca ai 0,6-0,8V, treci la pasul urmator

3. In colectorul lui Q1 daca ai 13V, atunci Q1 este ars. Aici ar trebui sa fie <2V.

4. Deconecteaza cablul si verifica masoara cu ohmmetrul R1. Daca-i buna, atunci Q2 este ars.

Totusi, la asemenea montaj nu prea au cum sa se arda piese, ca-s curenti prea mici. Banuiesc mai degraba o lipitura rece, unde vezi ca nu-i ce tensiune ar trebui, mai incalzeste lipitura 3-4 secunde.

Link spre comentariu

multumesc frumos q1 era ars,acum cind ii dau verifica am 13,4 v la pinul 4daca poti sa mai ma ajuti cu setarile la icprogsunt incepator si vreu sa invat sa programez,miam luat de inceput pic 16f84a si 16f628adaca nu merge programatorul asta am sal fac pe cel cu ic uln2803multumesc

Link spre comentariu

Pai din cate vad pe site-ul Bobtech, asta-i tot o versiune a programatorului JDM. Deci la ICPROG, intri in Settings>Hardware, si la Programmer selectezi JDM Programmer, alegi si portul sa fie corespunzator (COM 1 sau 2). In dreapta sus alegi "Windows API". Dai "Direct I/O" doar daca esti pe Windows 95 sau 98. Dai OK, si cam astea ar fi setarile...Acu, ca sa fi sigur ca interfata merge, poti verifica fiecare pin din settings>Hardware Check, cu voltmetrul. Atunci cand bifezi "data out" trebuie sa se bifeze automat si "data in", si la ICSP sa fie 0 sau 5V. Clock trebuie sa fie 0 sau 5V, Vpp trebuie sa fie 0 sau 13V. Vdd trebuie sa fie mereu la 5V. Daca pana aici e ok, atunci interfata e buna. Baga un PIC, incearca sa-l programezi. Daca nu merge din prima, la settings>hardware modifica-i delay-ul, incearca mai ales valori intre 1 si 15. Spor!

Link spre comentariu

am reusit cu programatorulde citii si scris am folosit poniprog,ci icprog nu am reusit am luat un hex gata facut si lam introdus in poniprog am scris pic-ul mia scris ca totul este okam introdus pic-ul in montajul care lam facut si nimic nu sa aprins lcd,tensiunile sunt bune lcd 9pini

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări