Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOS-Fet simplu si stabil

Postări Recomandate

• Răspunsuri 141
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu asa.1-->Pune 100-470ohmi in grila mosfetului,2--> si celalalt capat il legi la montaj in locul unde vine legata grila.3-->La fel faci si pentru celalalt mosfet. Asa ar trebui sa mearga cu 2 bucati.4-->La fel si rezistentele din sursa, pui cate una pe fiecare mosfet.

1-->Sa-nteleg ca trebuie sa inlocuiesc 220ohmi cu 100ohmi,470ohmi in locul rz de 1k? 2-->Despre ce capat vorbiti?3-->schema merge cu 2 bucati(1pereche), dar nu merge cu 4bucati(2perechi)4-->pot pune rezistente simple in sursa sau trebuie neaparat de minim 3w?...desi unii spun ca nu trebuie neaparat la schema cu 2perechi de irfp-uri.
Link spre comentariu

N-ai inteles exact.Deci: In schema aia pui in serie cu grila mosfetului inca o rezistenta. Rezistenta aia nu e desenata. Adica scoti mosfetul din montaj, ii pui o rezistenta intre 100 si 470ohmi (preferabil valoare mica, dar daca tot nu merge mai creste valoarea) in serie cu grila si celalalt capat il legi in locul unde ar fi mers grila. Asadar mosfetul nu il mai legi cu grila direct la montaj ci il legi prin rezistenta nou introdusa.Schema nu merge cu 2 bucati pt ca probabil oscileaza, asta in caz ca ai legat totul cum trebuie.Rezistentele din sursa ar fi bine sa fie de minim 2w, preferabil 5w. Trece curent destul de mare prin ele.E necesar sa le pui ca mosfetii sa imparta mai bine curentii. Nu afecteaza ampliful in mod negativ. Pierderea de putere e nesemnificativa.

Link spre comentariu

Am pus o rz de 100ohmi intre grila si rezistentele de 1k & 220ohmi - ampermetrul indica intre 18,4mA-18,9mA Am pus o rz de 470ohmi intre grila si rezistentele de 1k & 220ohmi - ampermetrul indica intre 18,4mA-18,9mA...deci aceeasi treaba.Gata, ma dau batut; nu mai incerc nimic la acest amp. Ma gandesc sa fac schema de la AV400 , insa voi folosi doar 2perechi de irf-uri.Voi avea probleme daca alimentez AV400 la +/-55vcc ? Avand in vedere ca voi folosi doar 2 perechi IRFP(in loc de 4) eu nu ma astept sa am probleme...insa ca si la aceasta schema din acest topic, ma gandesc ca poate ar trebui sa schimb si prin schema AV400 cateva rezistente.

Link spre comentariu

Ma gandesc sa fac schema de la AV400 , insa voi folosi doar 2perechi de irf-uri.Voi avea probleme daca alimentez AV400 la +/-55vcc ? Avand in vedere ca voi folosi doar 2 perechi IRFP(in loc de 4) eu nu ma astept sa am probleme...insa ca si la aceasta schema din acest topic, ma gandesc ca poate ar trebui sa schimb si prin schema AV400 cateva rezistente.

Tu nu stii sa pui a doua pereche de finali la un amplif....dar sa duci la capat schema av400 :nas:
Link spre comentariu
:jytuiyu In loc sa cârcotiti, mai bine incercati si voi aceasta schema cu 2 perechi de irfp-uri si apoi sa spuneti daca stiu sa pun o a 2'a pereche de irfp-uri. D-unde era sa stiu daca-s amator? Acum multumita voua stiu si eu mai multe. Ce-o fi asa de greu sa faceti acest montaj cu 2 perechi? Eu daca eram electrician din contra ma puneam sa-ncerc :da ...doar asa vom sti daca schema merge cu 2 perechi sau chiar am gresit eu; normal ca dupa cunostintele dvs AR TREBUI sa mearga, dar treceti si la fapte va rog. :freaza: Eu unul ma felicit singur ca am reusit din prima acest amp cu o singura pereche, avand in vedere ca e primul meu amp pe trz. Acum dupa citirea acestor comentarii .......cred ca n-am sa mai incerc AV400 si am sa raman la acest amp cu o singura pereche; asta e...ma asteapta REbobinarea traf-ului. Sarbatori fericite! :101
Link spre comentariu

Daca tii neaparat sa ai putere mai mare incearca un N-mos 200, e mai complicat decat schema din acest post dar merita....mie mi-a mers aproape din prima (mici greseli din neatentie).Dupa sarbatori ma apuc de schema asta si incerc si cu 2 perechi...doar sa vad cum se prezinta chiar daca in final le las doar cu o pereche. Sarbatori Fericite tuturor!!!! Un an nou fericit si cat mai multe realizari!!! La multi ani! :101

Link spre comentariu

1-->Daca tii neaparat sa ai putere mai mare incearca un N-mos 200, e mai complicat decat schema din acest post dar merita....mie mi-a mers aproape din prima (mici greseli din neatentie).2-->Dupa sarbatori ma apuc de schema asta si incerc si cu 2 perechi...doar sa vad cum se prezinta chiar daca in final le las doar cu o pereche.

1-->Nu tin neaparat sa am o putere mai mare...insa am traful pe 2x55vcc si chiar nu vreau sa ma apuc de rebobinare; in plus am 2xIRFP9240 si 2xIRFP240 pe care vreau sa-i folosesc;din ce am observat N-mos 200 merge doar cu irfp240.2-->Abia astept sa vad ce rezultate vei avea cu aceasta schema! :freaza: .::LA MULTI ANI!!!::. :101
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

M-am apucat si eu de el dar nu mi-au placut cablajele asa ca m-am apucat sa il refac. A aparut totusi o problema asa ca va cer parerea. In schema mea de mai jos nu cred ca am legat pinii operationalului bine in schema. Daca e asa spuneti-mi cum pentru ca mie legaturile pe cablaj la pinii operationalului sunt altfel decat in restul cablajelor din acest topic. Multumiri maxime.

Link spre comentariu

...nu avea nici un rost sa desenezi schema , e pe prima pagina , dar ma rog e pt tine , rezistorii R22 si R23 nu erau necesari in schema .Operationalul e legat corect , dar daca puneai cifra 4 jos si 7 sus , nu erau incrucisate alimentarile OP -ului .MOSFET-ul de sus e cu canal P, nu N cum l-ai desenat . Cablajul e chiar OK , mic dragut corect......sa-l vedem pe al tau . :da

Link spre comentariu

Asta mi-a iesit. E adevarat ca mai am de munca sa ajung sa fac cablaje reusite dar fara praftica nu rezolv nimic...asta e motivul pentru care l-am facut singur. Rezistentele de putere le las...ma simt mai impacat daca le las acolo si plus ca am vreo cateva noi. In legatura cu tranzistorii....nu am ce face pentru ca nu am gasit in biblioteca lui nenea Eagle capsula lui IRFP9240 si nici alta echivalenta...probabil ca e ne-updatata libraria de componente. Oricum nu cred ca e vreo greseala pe cablaj din punctul asta de vedere.Din cate am vazut au pinii lafel. Oi fi eu incepator dar cercetez si ii dau de cap.Multam domn Alex. Respect.LE: Totusi in celelate cablaje postate mai sus sunt legati pinii 1,2,3,4 si 8 iar la mine e altfel.....cam asta era problema mea...de ce e legat pinul 8 si nu si 6 care 6 din cate vad eu e iesirea(Output)?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări