Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOS-Fet simplu si stabil

Postări Recomandate

• Răspunsuri 141
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lipsesc rezistoarele de putere de 0.1-0.4 ohmi din drenele finalilor. Merge si fara ele, dar nu strica sa fie acolo, mai ales daca nu imperecheati tranzistoarele.

:scarpin Si unde vin astea mai exact, ca yo habar n-am care-s drenele. :nas: Mai bine fa o re/editare la un cablaj si posteaza sa vada si ochii mei unde ar trebui puse aceste rezistoare; asta in caz ca voi folosi numai o pereche de finali.Multzam pentru cablaj ADR!@N! :88
Link spre comentariu
:nebunrau: Mey oameni buni, mai trebuie pusa vreo piesa sau nu? Cand mai spuneti ca trebuie adaugata piesa X poate atasati si schema cu schimbarea(adaugarea) respectiva sa stim si noi incepatorii mai exact CE si CUM, si daca trebuie adaugata la schema cu o pereche de finali sau la cea cu 2 perechi de finali. Rezistenta aceea de minim 3W unde trebuie pusa pana la urma..intre drena si iesire sau la sursa(care sursa?..de semnal sau de alimentare :d ..sau unde?) La o sarma de 2,4 ce amperaj am?..sa stiu ce sigurante sa folosesc. Dupa ce masor tensiunea in gol...pot masura amp-ul in sarcina cu un difuzor de 8 ohmi?..sau trebuie musai de 4 ohmi? Acea dioda patrata din puntea redresoare nu are o limita de curent? Merge la orice voltaj si amperaj? Eu am aceste 4 diode la indemana: 1) RBV-606 57 C ;2) KBPC-3510 ;3) D6SB 80 72 ;4) RS 605 ; le pot folosi fara nicio grija pentru un 2x50v cc? Am vazut pe forum si scheme cu 2 diode. E vreun avantaj cu 2 diode? La alimentarea cu tensiune a amp-ului cum se aude in difuzor fara protectie?..baraie tare sau nu prea? In momentul alimentarii rezistenta variabila trebuie sa indice valoarea maxima, adica 2k5 pe aparatul de masura ci nu 00.0 kohm, da? (in cazul meu 2k5, ca n-am gasit de 2k2) Am observat ca in loc de foaie de mica la izolarea tranzistorilor de radiator se mai foloseste o folie gumata(gri). Care e mai bine sa folosim: 1) foaie de mica(transparenta) sau 2) folie gumata? (sau cum s'o numi) LT6206L SBL2060CT ; LT6210 SBL4045PT ; LT6212 SBL3045PT - acestea sunt 3 superdiode, merge vreuna in locul lui BD139? Daca tot m-ati zapacit cu cea rezistenta..v-am adresat si yo mai multe intrebari :da ...numai bine! :101
Link spre comentariu

Îți spun, dacă nu-ți mai bagi picioarele în topicul ăsta și deschizi altul la secțiunea începătorilor... sau mai bine la bodegă, că un începător cred că face totuși diferența între un tranzistor folosit ca "superdiodă" și o diodă schottky; sau dacă nu știe, pierde o oră din viață și citește de pe net noțiunile de bază despre electricitate/electronică, nu umple forumul cu prostii și întrebări fără sens, doar ca să vorbim discuții aiurea. :bataie

Link spre comentariu

Pini unui mosfet sunt poarta(gate), drena si sursa...de aceasta sursa era vorba, nicidecum de vreo sursa de alimentare sau semnal :speriat Superdioda este un mic montaj care regleaza curentul prin final in functie de temperatura radiatorului pe care sunt montati. In poza de mai jos am incercuit montajul superdioda, tranz BD139 se monteaza pe radiator.Apucate de citit serios ca ai lipsuri foarte mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări