Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOS-Fet simplu si stabil

Postări Recomandate

E ideal ca si cantitativ si calitativ cu operationalul NE5532N cu zgomot foarte redus fata de aplificatorul folosit la A350 tip Quasi complementar cu multe condensatoare electrolitice uscate si de o calitate proasta. Putine piese bune=putine sanse de defectare si simetria finala=sunet mai placut mai rapid si mai linear cu mos feturi. E cel mai simpla alternativa de amplificator cu piese discrete.IRF540/9540 sunt bune pentru puteri pana la +/-32V vei avea cam 90W la 4ohm la+/-45V vei avea cam 80W la 8ohm la 8Ohm nu se poate mai mult pentru ca se limiteaza tensiunea de alimentare la max +/-40V-45V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 141
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E ideal ca si cantitativ si calitativ cu operationalul NE5532N cu zgomot foarte redus fata de aplificatorul folosit la A350 tip Quasi complementar cu multe condensatoare electrolitice uscate si de o calitate proasta. Putine piese bune=putine sanse de defectare si simetria finala=sunet mai placut mai rapid si mai linear cu mos feturi. E cel mai simpla alternativa de amplificator cu piese discrete.

Dar traful din ampliful A350 este "suficient"? Adica asigura amperajul? Daca as face cate 2module in punte pe fiecare canal,ce putere ar debita? La ce valoare se regleaza curentul de mers in gol,NU ai specificat valoarea.Mersi, nu am decat sa ma apuc sa achizitionez componentele si sa-l construiesc.
Link spre comentariu

Vreau sa realizez si eu acest amplificator si am proiectat un cablaj (imi place si al lui Csongore dar mi se pare prea aglomerat)! Am o nelamurire: In montajul practic se vede o rezistenta de 10Ohmi 3W si in schema nu apare nimic si nici pe cablajul original nu apare! Ma gandesc ca acea rezistenta face parte din ''reteua Zobel''! Am dreptate domnule Csongore?

Posted Image

Link spre comentariu

Da e filtru de iesire eu am pus condensatoare de 100n SMD si am facut o masa de semnal mic cu o rezistenta de 10R si 100n pararelDa e cam aglomerat pentru ca nu prea am loc in cutie si trasseele lungi nu pre sunt benefice.Dar cum se vede la poza nici una din componente nu e supra dimensionat si nu atinge pe celalalt

Link spre comentariu

csongore multumesc pentru faptul ca ai postat acest amplificator! (ca sa nu mai zic de cablaj)Cam la ce semnal de intrare beneficiezi de puterea maxima ?De obicei eu foloseam ca sa repar diversele amplificatoare amplificatorul quasi( n-mos)Acesta vad ca e mai micut , mai simplu ca sa nu mai zic de piese care sunt si ieftine si usor de gasit .Cred ca o sa-l fac si in varianta ta si in varianta lui mely17 cablajul sa vad daca apar diferente intre ele (ma refer la bucle de masa,oscilatii,etc)Adrian_BBS----vezi ca daca pui traseul acela pe langa irfp-uri mai rau te incurca in cazul in care vrei sa pui bd-ul si irfp-urile in picioare (chiar daca scapi de strapuri)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări