Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOS-Fet simplu si stabil

Postări Recomandate

salutare ,am reusit sa termin acest amplificator. sunt multumit de cum se aude .daca s-ar urmari cu atentie schema ar functiona din prima. zic asta pentru ca eu am facut o greseala , sa zic asa.am folosit schema asta pentru procurarea pieselorpost-72485-139829731455_thumb.gif si schema asta pentru montajpost-72485-139829731458_thumb.jpg. totul bine si frumos , numai ca nu a functionat , si m-am chinuit eu vreo jumatate de zi sa reglez curentul de mers in gol , dar degeaba. nu voia sa faca nimicdupa o mie de draci si alte alea , am observat si "mica" diferenta. eu am cumparat operational NE5534 conform primei scheme , dar nu este acelasi lucru cu NE5532 din cea de-a 2 schema , si de aici tot balciul.pana la urma am facut o improvizatie pentru testare si a functionat perfect si cu NE5534 , dar urmeaza sa-mi cumpar 2 bucati de NE5532 sa nu stau cu tiganii prin montajcurentul de mers in gol l-am reglat la 50 mApoate sa-mi spuna cineva ce semnal are nevoie la intrare ? sau sa ma ajute cu o schema de preamplificator compatibil cu acest amplificator ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 141
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

din lipsa de orice alta activitate am mai facut ceva teste cu amplificatorul chiar daca nu i-am pus si integratele corespunzatoare ( folosesc tot cu improvizatia pe spate ) si merge super bine. din cate am putit eu sa-mi dau seama pana acum , nu se incalzeste exagerat , dar totusi o sa aiba si un cooler .

post-72485-139829732583_thumb.jpg

post-72485-139829732601_thumb.jpg

Link spre comentariu

salutare , hai ca eu facui pe treaba. am cumparat azi NE5532 si m-am gandit sa schimb si MPSA cu MJE. toate bune si frumoase , am lipit eu piesele si cand sa probez unul din canale ... surpriza : au sarit IRFP-urile in aer :ras: dupa o portie zdravana de injuraturi m-am gandit sa vad si care este problema. totul lipit perfect , teoretic fara greseala. o " mica " problema mi-a captat atentia , surubul care fixa BD-ul de radiator , implicit legarea colectorului la masa , a cazut singur din gaura. asta sa fi fost problema ?cu mari emotii m-am gandit sa alimentez si al2-lea modul , iar acesta a functionat perfect. ma poate ajuta cu un raspuns la intrebarea : ce se intampla daca colectorul BD-ului nu mai este legat la masa ?acum am tras si cate un fir din colector direct la masa , chiar daca radiatorul este legat la masa

Link spre comentariu

Cu colectorul în aer creste tensiunea de alimentare a operationalului, curentul prin bipolari si implicit tensiunile poarta-sursa la finali. Daca legati colectorul BD-ului la masa pe placa, atunci montati-l izolat pe radiator (mica + pasta termoconductoare). Altfel s-ar putea s-apara probleme (brum sau oscilatii).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări