Dr.L Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 @flopir -Eu ziceam doar de faptul ca nu trebuie sa fie neaparat mic (fizic).@Vlad Mihai -lcd de 2x1?...(2x16 cumva?). Mai citeste ce posteziNu cred ca afisarea temperaturii e necesara pt un invetor sinus . Doar te asiguri ca e facut bine,nu la modul chinezesc,merge 15 min si ia foc!Inteleg ca se poate controla un ventilator sau mai stiu eu ce,dar iarasi, uC-ul este destul de critic pt obtinerea undei sinus,restul sunt briz-brizuri ce se pot rezolva (usor!) analogic Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 păi era doar o propunere. acum fiecare face cum vrea. e mult mai frumos sa afişeze monitorizările ca să ştii , începe să îmi placă electronica digitală. Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Dupa multe "lupte" am ajuns la o varianta viabila (zic eu, dupa simulari). Atasez niste rezultate pentru a vedea efectiv semnificatia pinilor. Acum sunt cam obosit, dar am sa revin cu detalii despre configurarea fusebitilor de la Attiny13 si altele...attiny_sin_v1.zip[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Nu vad deadtime-ul. Comanda de deschidere a oricarui MOS trebuie sa vina dupa o perioada de 0,5us (sa zicem) dupa comanda de blocare a celuilalt MOS de pe aceiasi ramura. In rest, pare ok.Acelea sunt semnalele cu care se ataca driverii (sper). Trebuie sa selectezi ce e important. Adica L de pe 50 face semisinusoida cu H de pe 20. Atunci cand L/50 este la 1 logic forma de pe H/20 trebuie pastrata si se sacrifica din 1 logic de la L/20 pentru deadtime. Este posibil ca unele impulsuri din L/20 sa dispara daca sunt mai mici decat dublul deadtime-ului, dar nu conteaza, daca e ceva de facut, va face dioda ramasa. Si invers pentru cealalta semialternanta. Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 La un zoom corespunzator se vede si deadtime-ul. Din graba nu am postat si poze mai detaliate...[attachment=1]Deadtime_2.jpg[/attachment][attachment=0]Deadtime_3.jpg[/attachment]In ceea ce priveste fusebitii se pot lasa cei impliciti din fabica. Astfel uC-ul va merge la 9.6Mhz, oscilator intern (CKSEL1=1;CKSEL0=0).Am facut si eu rost de un transformator cu tole cu miez de 15cm^2. Din nefericire trebuie rebobinat secundarul (viitorul primar ) ... O sa incerc sa fac varianta cu comanda in punte H, insa nu m-am hotarat la driverii pt. mosfeti. Presupunand ca tot montajul se alimenteaza de la baterie (12V), mai trebuie vreo sursa de tensiune separata pentru a comanda mosfetii ?? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Ai grija sa nu cumva sa-l pui de 12V. Am mai scris,UPS-urile folosesc infasurari de 7V! Iar acest raport (intre tensiunea trafului si cea a acumulatorului) se pastreaza in toate UPS-urile,de la cele chinezesti dreptunghiulare,la cele de calitate,de putere mare si sinus!Gandeste-te ca tu cu 10V pe acumulator (+ pierderi pe cupru + mos-feti) trebuie sa obtii >300V in partea ailalta a trafului (varful sinousoidei). Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Ai grija sa nu cumva sa-l pui de 12V. Stiu asta, dar mi-ai adus aminte de un detaliu important pe care nu l-am spus despre soft. Varful sinusoidei generate este la fix 92% din tensiunea de alimentare. Asta inseamna ca primarul trafului trebuie sa fie calculat la aprox. 0.65*Tensiunea minima acceptata la intrare. Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Vad ca nu este un subiect atat de interesat precum am crezut initial... oricum o sa imi tin promisiunea in a posta etape intermediare din acest proiect. Am realizat puntea H pentru comanda unui traf, de fapt am modificat una deja existenta construita pentru PIC16F84 si pentru 350V. Am testat programul pentru Attiny13 si se pare ca merge OK, cel putin cu sarcina un filtru LC si un bec auto.[attachment=0]Attiny13_sin1.jpg[/attachment]Singura problema de care am dat a fost un fusebit specific Attiny, respectiv CKDIV8, care vine configurat din fabrica si trebuie dezactivat. Imediat ce voi bobina traful o sa incerc si in sarcina... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 nu este un subiect atat de interesatSunt sigur ca te inseli, multi au nevoie de asa ceva. Mai ales pompe de recirculare, deci puteri mici. Dar nu numai. Atragatoare ar fi si varianta analogica, daca n-as avea alte prioritati, as face-o eu. Pentru varianta digitala numai tu poti confirma sau infirma. Asta e. N-ar strica o schema completa dupa experimente. Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Am pictat si schema de test. Daca se apuca vreunul de ea, atentie la capacitatea de filtraj de pe 5V (cel putin 1000u). Se pare ca attiny este mai sensibil la zgomot decat PIC-ul.[attachment=0]sinus_traf_tole_v0.1.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 S-ar putea sa nu fie nevoie de LC cu traf, poti si un simplu cond in secundar bazandu-te pe inerenta inductanta de scapari. Incearca. Eu as fi optat pentru IRS2186. Incearca sarcini apropiate de puterea miezului.Vad ca a ramas un terminal liber, nu-l poti folosi pentru protectie supracurent? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Sigur ajunge doar un cond dupa traf (UPS-urile sinus asa sunt facute) Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 S-ar putea sa nu fie nevoie de LC cu traf, poti si un simplu cond in secundar bazandu-te pe inerenta inductanta de scapari. Incearca. Eu as fi optat pentru IRS2186. Incearca sarcini apropiate de puterea miezului.Vad ca a ramas un terminal liber, nu-l poti folosi pentru protectie supracurent?Am testat cu LC doar ca sa vad forma de unda. Nici nu aveam de gand sa pun in primarul trafului LC.Nu am inteles la ce te referi cand spui sa testez la puteri apropiate de puterea miezului. Te referi la teste cat mai aproape de putera maxima?Eu ma gandeam sa folosesc pentru protectia la supracurent tocmai intrarile SD ale driverului IR2110 si un operational. uC-ul merge cam la maxim. Cred ca se poate implementa protectia pe el dar nu o sa aiba o viteza prea OK pentru a salva mosfetii... oricum inca studiez problema. Planul meu este sa fac un sistem gen UPS, cu alt uC care sa controleze si sa afiseze (macar cu niste leduri) incarcarea/descarcarea acumulatorului, sarcina si sa comute automat pe retea sau invertor. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Am pictat si schema de test. Daca se apuca vreunul de ea, atentie la capacitatea de filtraj de pe 5V (cel putin 1000u). Se pare ca attiny este mai sensibil la zgomot decat PIC-ul.[attachment=0]sinus_traf_tole_v0.1.jpg[/attachment]eu am inceput deja ,in sensul ca am comandat piesele,intre timp ma duc sa fac traful 230/8 si sa proiectez un cablaj o schema mai clara daca se poate , ...si vom vedea ce iese Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Da, ma refeream la puteri apropiate de maxima suportata de traf.Ziceam initial de un modul care sa fie inoculat intr-un sinus modificat pentru transformare in sinus pur. Poate ca, daca asta e directia, n-ar trebui protectie, majoritatea nu au. Oricum, protectia necesita modificari si in zona MOS... Stabileste cam ce timp de reactie ar fi acolo, poate merge totusi. Se poate adapta si ceva analogic cu diferite moduri de reactie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum