Vizitator flopir Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Dupa postarea ta am realizat ca am ceva ce nu corespunde la soft (varianta cu punte H). Mai precis, pe ramura de 20Khz eu comand ambii mosfeti alternativ, folosind 0.5us deadtime. Am sa corectez...Nu vad de ce nu am incerca ambele abordari (analogica si uC) sa vedem ce iese... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Daca ii comanzi pe ambii, ai avantajul de a reproduce sinusoida si in gol, fara sarcina, pentru ca buck-ul reproduce echivalentul corect al tensiunii (sinusoida) numai pentru o sarcina care consuma minim jumatate din variatia de curent prin inductanta. Dar ai nevoie de deadtime. Daca il ai deja, e ok.Eu as zice asa: analogic cu 2x2186 si intarziere la intrarea lor, iar cu soft ramane de stabilit care din variante, eventual posibilitatea ambelor printr-o comanda anume.Da, daca esti la varianta comenzii ambelor MOS din 20kHz, ambele variante sunt disponibile, pentru a doua nu se mai folosesc comenzile de pe 50Hz.Nu se poate un CI cu cat mai putini pini? Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Nu se poate un CI cu cat mai putini pini?Acum lucrez la asta. Vreau sa implementez ceva pe Attiny13 de la ATMEL. Asta are o varianta DIP8 (8 pini) si in plus are si oscilator intern. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Sa nu scapi din vedere utilitatea unei comenzi de SD, preferabil 0 logic pentru a putea fi facuta de un BC, sau o valoare analogica undeva sub 1V pentru o comanda directa. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Pentru cei interesati de varianta analogica, parerea mea este ca TLC272 este cel mai potrivit la iesire. Cu terminatia I pentru -45-(+85), sa zicem TLC272IP ca nu intereseaza offsetul aici. Ofera un minim de 0V care pentru IRS2186 e vital: pentru comanda on e necesar 2,5V iar pentru off 0,8V. Maxima este cu 1,2V mai putin decat alimentarea. Pentru a produce intarzierea (deadtime-ul) am testat o configuratie pe multisim: 2k2+1n pentru intarziere, iar condul de 100p pentru a sunta capacitatea parazita a diodei schottky. Varf de 10,8V presupunand alimentarea de 12. Cu rosu impulsul original de 25us (semiperoada a 20kHz) si cu gaben intarzierea provocata: Am pus markerii pe inceputul impulsului rosu si pe punctul unde galben atinge cca. 2,5V necesar comenzii on, si T2-T1 (deadtime-ul provocat) este 0,75us: Doua astfel de filtre ar trebui montate la cele doua iesiri ale TLC272 pentru a comanda IRS2186. @flopir Eu acuma ca tiganu': daca tot suntem la uC, poate ca n-ar strica si studiul tensiunii de 320Vcc printr-un divizor. Ca si o comanda analogica de modificare a frecventei sinusoidei. Si SD-ul care la 0,5V atinsi (de exemplu) sa opreasca timp de 2sec. totul, iar dupa cateva ratari sa necesite restart. Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 @flopir Eu acuma ca tiganu': daca tot suntem la uC, poate ca n-ar strica si studiul tensiunii de 320Vcc printr-un divizor. Ca si o comanda analogica de modificare a frecventei sinusoidei. Si SD-ul care la 0,5V atinsi (de exemplu) sa opreasca timp de 2sec. totul, iar dupa cateva ratari sa necesite restart.Nu prea am inteles ce e cu modificarea frecventei sinusoidei in functie de tensiunea de 320?? Cred ca te referi la amplitudinea ei...Generarea PWM sinus cu uC, cel putin in cazul celor ieftine si mai putin pretentioase vizate de mine, se face citind efectiv timpii de intarziere dintr-un tabel predefinit. Asta inseamna ca nu prea se pot schimba in timp real. Timpii sunt de ordinul microsecundelor si nu prea lasa loc de calcule prea complexe. Partea de SD, cred ca o pot implementa... ramane insa de vazut cat de rapida va fi. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Erau separat:-daca tensiunea Vcc scade, se poate sacrifica forma sinus de dragul valorii efective, uneori mai importanta-unii sunt interesati in a avea un sinus de 60Hz sau 100Hz, daca se poate variabilNu e critica rapiditatea, dar e important sa fie ferma. Adica acea valoare a tensiunii odata atinsa, sa puna in functie procesul si sa nu mai conteze daca dispare sau nu (valoarea tensiunii). Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Cam ce deadtime ar fi indicat, pentru inceput? La Attiny13 am posibilitatea de al alege multiplu de 0.104us. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Probabil 0,5us este suficient pentru cam orice MOS pentru a incheia procesul de blocare. E frecventa mica, 20kHz, iar daca e cu 2186, e mult mai rapid.Cu celelalte cerinte se aude ceva? E posibil? Crede-ma, din ce-am vazut, multi ar fi interesati. Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Cu celelalte cerinte se aude ceva? E posibil? Crede-ma, din ce-am vazut, multi ar fi interesati.Daca te referi la posibilitatea reglarii in timp real a frecventei, nu este posibil (sau ma depaseste). Pot insa sa fac variante pentru orice frecventa de iesire - fixa .Despre partea cu modificarea undei pentru a pastra valoarea efectiva la iesire e cam greu dar studiez problema. Ma gandeam la o trecere la sinus modificat la cerere sau la o conditie externa... cum ar fi valoarea tensiunii de intrare. Oricum partea critica este generarea corecta a sinusului si asta e in lucru, celelalte "artificii" se pot completa ulterior. Am sa postez si variante intermediare.... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Bine, eu atrageam atentia ca un DIP8 e super, dar daca se pot implementa cerintele, merita si DIP14. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Avand in vedere ca e unda sinus,si un DIP40 e mai bun decat varianta analogica Parerea mea Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 am mai poastat undeva un proiect de invertor de unda pura sinus cu pic16f876a dar nu l-am mai gasit. idee ar fi folosirea unui uc cu intrari analogice si sa monitorizeze tensiunile si temperatura afisandu-le pe un 2x1 Lcd. http://www.girls+hare.ro/31863192.9-fara + Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Avand in vedere ca e unda sinus,si un DIP40 e mai bun decat varianta analogica Parerea meaPartea simpatica e ca daca vorbim pe uC din aceiasi familie (ex. PIC16Fxxx sau ATMEGA) mai multi pin nu aduc deloc un plus de putere de calcul. Arhitectura este aceiasi (sau aproape), difera doar capacitatea uC de a comunica cu lumea exterioara.am mai poastat undeva un proiect de invertor de unda pura sinus cu pic16f876a dar nu l-am mai gasit. idee ar fi folosirea unui uc cu intrari analogice si sa monitorizeze tensiunile si temperatura afisandu-le pe un 2x1 Lcd. http://www.girls+hare.ro/31863192.9-fara +Link-ul ala la mine nu prea a vrut sa mearga si cu + si fara. Sincer ma indoiesc ca se poate dar... cine stie. Pentru asa ceva eu vad ca solutie folosirea a doua uC. Unul DIP8 care sa se ocupe exclusiv de sinus si altul care poate monitoriza, 3-4 tensiuni, eventual curenti si temperaturi si sa le afiseze pe toate pe ecran LCD. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 la mine merge http://www.girls-hare.ro/31863192.9 scoateţi liniuţa. şi merge. păi pic 16f876a are 5 intrări ADC şi el să se ocupe de chestia asta cu citirea, sau se mai poate pune un buzzer de exemplu ca sa averizeze. ca să fie frumos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum