Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertizor SPWM(Sinusoidal Pulse Width Modulation) 12V-220V

Vizitator daniel_zedo

Postări Recomandate

Foarte interesant @danzup, tine-o tot asa.

Inca mai descifrez cam cum lucreaza programul tau. Ce nu am folosit pana acum si inca nu stiu ce face este asta :

Ocr1ah = 0Ocr1al = 0Tccr1a = &H82Icr1h = &H03Icr1l = &HE7' ICR1 = 999 -> TOP -> 16kHzTimsk = &H04Tccr1b = &H19
si asta :

'************ Sine Table data for 32 samples ****************************Sine_dat:Data 0 , 100 , 199 , 296 , 390 , 480 , 566 , 645 , 718 , 783 , 840 , 889 , 928 , 958 , 979 , 989 , 989 , 979 , 958 , 928 , 889 , 840 , 783 , 718 , 645 , 566 , 480 , 390 , 296 , 199 , 100 , 0

Deja incept sa rasfoiesc dupa informati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 280
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

39

• nel65

28

• Marian

8

• Cilibiu

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Foarte interesant @danzup, tine-o tot asa.Inca mai descifrez cam cum lucreaza programul tau. Ce nu am folosit pana acum si inca nu stiu ce face este asta :

Ocr1ah = 0Ocr1al = 0Tccr1a = &H82Icr1h = &H03Icr1l = &HE7' ICR1 = 999 -> TOP -> 16kHzTimsk = &H04Tccr1b = &H19
si asta :
'************ Sine Table data for 32 samples ****************************Sine_dat:Data 0 , 100 , 199 , 296 , 390 , 480 , 566 , 645 , 718 , 783 , 840 , 889 , 928 , 958 , 979 , 989 , 989 , 979 , 958 , 928 , 889 , 840 , 783 , 718 , 645 , 566 , 480 , 390 , 296 , 199 , 100 , 0
Deja incept sa rasfoiesc dupa informati.
Sunt registri interni care dicteaza functionarea canalului de PWM/timer/compare 1Ocr1ah = 0 Partea high (byte superior) al registrul Ouput compare al canalului 1a de PWM/timer/compare 1Ocr1al = 0 Partea low (byte inferior) al registrul Output compare al canalului 1a de PWM/timer/compare 1Tccr1a = &H82 Time counter control register al canalului 1a de PWM/timer/compare 1Icr1h = &H03 Partea high (byte superior) al registrul Input compare al canalului 1a de PWM/timer/compare 1Icr1l = &HE7 Partea low (byte inferior) al registrul Input compare al canalului 1a de PWM/timer/compare 1' ICR1 = 999 -> TOP -> 16kHzTimsk = &H04 Timer/Counter Interrupt Mask = Register registrul care tine flagurile de intrerupereTccr1b = &H19http://mil.ufl.edu/5666/handouts/avr_pw ... ummary.pdfhttp://www.avr-modelleisenbahn.de/atmeg ... tmega8.htmAcele date din Sine_dat sunt folosite de instructiunea lookup adica asta :Tbl_pointer_shift = Lookup(duty_cycle , Sine_dat)in functie de pozitia unde se afla pe sinusoida generata (duty_cycle) incarca valoarea ( din Sine_dat ) care ajunge in variabila Tbl_pointer_shift .
Link spre comentariu

:nebunrau:

Eu pana acum doar asta am folosit cand a fost vorba de TIMER=PWM

COMPARE1A=xxx
Mai mult de atat nu am urcat, nu am avut nevoie, sau cel putin habar nu aveam de astea.

O sa ma documentez bine despre ele , vreau sa le inteleg , nu vreau doar sa fie acolo sa isi faca treaba si habar nu am cum lucreaza. :da

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

am tot cautat aici pe forum o schema a unui invertor cat mai bun dar nu am fost multumit de ceea ce am gasi asa ca am dat o raita pe google si am gasit astace parere aveti :da ar fi functionala???? :jytuiyu daca da ...ma ajuta cineva cu un desen al cablajului :da

post-28039-139829703658_thumb.jpg

Link spre comentariu

Iar subiectul pe tema aceasta este...astaCauta inainte de a posta...Ala e un microcontroller. Si ii trebuie si un cod pt a functiona, trebuie sa fie pe pagian de unde ai luat si schema.D-aia e bine sa pui link catre proiectul complet. + ca asa e frumos, sa zici si cine a facut aia

Link spre comentariu

Orice microcontroller oricat de "smecher" ar fi el, fara soft ( programul scris si instalat ) este complet inutil, nici macar un led nu va sti sa aprinda. Asadar atunci cand mai gasiti si propuneti scheme cu uC, postati oameni buni si softul altfel n-are sens...

PS: Referitor la schema care cik ar fi adaptabila pana la 5kW... da, poate, cu modificari majore. Apoi corectati-ma daca gresesc dar uC comanda tranzistorii cu semnal dreptunghiular, care semnal se gaseste in aceeasi forma si pe primarul trafului, deci inevitabil si pe secundar, atunci cum mama masii sa fie ala pur sine inverter? etajul de forta este un banal push-pull iar uC-ul este doar de fantezie acolo, si o risipa inutila, un amarat de TL494 rezolva comanda muuuult mai simplu si nici n-are nevoie de program...

PS2: Daca era asa de simplu de obtinut un pure sine wave...

Link spre comentariu

in toate invertoarele sinus pur cu iesire pe trafo ,exista acel condensatorpsde fapt si in cele cu punte H ,doar ca mai au bobina din filtru.La cele cu trafo pe iesire ,rolul bobinei e luat de insusi traful de iesire

Link spre comentariu

@marian

Nu.

Trz lucreaza la frecventa mare, zeci de kHz. Si aceasta frecventa e modulata cu 50Hz. Deci, la filtrare, va iesi un sinus:

Posted Image

Dar un filtru e format dintr-o inductanta si un cond. Inductanta e chiar cea a trafului si condul se vede.

Asa lucreaza si UPSurile sinus cu traf pe tole.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări