Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertizor SPWM(Sinusoidal Pulse Width Modulation) 12V-220V

Vizitator daniel_zedo

Postări Recomandate

la pagina 5 e schema cu 16F84.Se poate pune din nou mai clar ,eventual pdf ?Se poate porta softul de pe 16F84 pe 16F628?Ma gandesc sa fac un modul si in varianta asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 280
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

39

• nel65

28

• Marian

8

• Cilibiu

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator flopir

Varianta cu PIC este inferioara variantei cu Attiny, in sensul ca amplitudinea sinusoidei variaza discret (parca 50 pasi) pe o perioada, in timp ce la attiny fiecare impuls are durata lui in tabel. In plus nu are temporizare la RESET (supracurent). Daca ti neaaparat o sa caut schemele alea si eventual o sa ajustez softul...

Link spre comentariu
Vizitator flopir

Si inca o chestie: in UPSurile care nu sunt dubla-conversie, nu exista filtrare pe partea de tensiune inalta.E doar puntea, o bobina de filtrare, apoi puntea H (si un mic cond in paralel cu iesirea)

Intre bobina si puntea H nu mai este nici un C de filtraj ??! :nas:
Link spre comentariu

azi am facut bobina pe tole FeSi tip E 20 ,aproximativ 2.5 cm2,pentru 1.3 mH >55 spire 1.6 mm

Se incalzeste si asa ,dar mult mai greu ,probabil datorita si volumului,in orice caz miezul e cel care se incalzeste ,bobinajul fiind rece mult mai mult timp,Un ventilator de sursa in apropierea bobinei ar rezolva sigur dilema.

Fata de un invertor de fabrica ,consuma cam mult in gol ,2A cu EG si 2.1A cu attiny,deci cam tot atat ,in conditiile in care la bornele invertorului ajunge 12v.Am vazut in unele specificatii pe net la invertoare sinus pur tot de 1000w ca consumul ajunge pe la max . 1.3A.Probabil ca la asta contribuie si eficienta partii ridicatoare

Nu stiu ce sa fac ,sa plang sau sa ma bucur,dati-va si voi cu parerea

http://tinypic.com/r/2moqjhf/6

Link spre comentariu
Vizitator flopir

Draguta uzina ! :aplauze Pentru reducerea consumului in gol trebuie micsorat condensatorul/marita bobina... Dar in primul rand trebuie sa vezi cat consuma invertorul fara punte H in gol ca sa sti de unde pleci.Daca bobina se incalzeste e clar ca e o pierdere inutila de putere si trebuie eliminata. Eu recomand sa ramai la ferita si sa incerci cu un E55 de exemplu cu intrefier generos.

Link spre comentariu

@nel65 -felicitari!@flopir -da, exact!Vad ca nu am atasat schema pana acum.Asa ca uite-o:Si mentionez ca am ars (fara efort) o astfel de bobina (am distrus lacul, de m-am curentat cand am atins-o :nebunrau: )

post-8163-13982961734_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator flopir

Cred ca la ups-ul ala comanda din primarul trafului este de tip PWM-SINUS (sinus redresat), iar puntea din secundar face doar inversarea de sens...si sunt comandate de acelasi controler. Altfel nu stiu cum face sa mearga... :bataie

Link spre comentariu

Pai da, exact (asa cred, inca n-am bagat osciloscopul acolo...si nici nu stiu ce bine o sa indice al meu).Nu m-am gandit pana acum ca puntea H de pe iesire face doar inversarea de sens :aplauze Traful e si el de ferita

Link spre comentariu

in primul rand trebuie sa vezi cat consuma invertorul fara punte H in gol ca sa sti de unde pleci..

45mA ,e cu stabilizare si cu condensator de filtraj ,practic inceteaza comanda mosilor si doar la 4-5 secunde mai da cate un impuls ca sa compenseze caderea de tensiune de pe condensatorul de filtraj
Link spre comentariu
Vizitator flopir

Nu m-am gandit pana acum ca puntea H de pe iesire face doar inversarea de sens

Altfel nu se justifica comanda in punte completa... e mult mai avantajos PUSH-PULL la tensiune mica...@nel65Incearca, de curiozitate sa vezi daca puntea consuma ceva fara filtru la iesire (in gol).
Link spre comentariu

nu consuma nimic ,nu are suprapunere de timpi de conductie la mosi ,cei 25w se duc efectiv in bobina,incazindu-i miezul in specialdeocamdata o sa abandonez electronica ,trec la rigipsuri ,zugraveli ,lavabile etc

Link spre comentariu

Altfel nu se justifica comanda in punte completa... e mult mai avantajos PUSH-PULL la tensiune mica...

Doar daca nu iei in considerare si costul tranzistorilor:gandeste-te ca tranzistorii folositi sunt de 60V, iar tensiunea de intrare e de 24V.Daca ar fi push-pull, s-ar strapunge tranzistoriiSi inca o observatie: toate UPSurile sinus au trafurile comandate cu punte H. Si majoritatea celor drepunghiulare sunt push-pull.Dar unele chinezarii mai noi, dreptunghiulare, sunt cu punte H
Link spre comentariu
Vizitator flopir

Daca ar fi push-pull, s-ar strapunge tranzistorii

Nu prea inteleg cum e cu strapungerea asta. Din cate stiu eu stresul de tensiune e cam la fel la ambele topologii...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări