Vizitator flopir Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 felicitari. codul sursa poate fi public? o sa incerc si eu mai incolo cu un atmega 8 smd asa ceva. Ma mai gandesc... Deocamdata nu, dar te ajut cu placere... icon_jook Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Am modificat schema dupa observatiile voastre. Sper sa fie ok...[attachment=0]sin_inv_sch_v3.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Pare ok, dar sa iei masa AO chiar de pe grupul de rezistoare iar acel traseu de masa sa-l folosesti numai pentru AO. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 o (alta) nelamurire am si eu la aceasta schema ,si anume cam ce valoare efectiva are la iesire ,pentru o plaja de tensiune de la 10V la 15V la intrare?Adica bateria incarcata full si descarcata full.Schema tine cont de aspectul acesta? Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 cam ce valoare efectiva are la iesire ,pentru o plaja de tensiune de la 10V la 15V la intrare?Adica bateria incarcata full si descarcata full.Schema tine cont de aspectul acesta? Din pacate NU. Tensiunea efectiva la iesire este, neglijand caderile pe mosfeti si conductori, in jur de 0.65*tensiunea de alimentare. O implementare cu asa ceva ar necesita un uC mult mai puternic. Pentru urmarirea nivelului de tensiune de pe baterie vreau sa folosesc alt controler. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Poate ma insel,dar in varianta asta,folosind traf retea,nu vad cum s-ar putea stabiliza tensiunea de iesire.S-ar putea face in varianta cu convertor DC_DC,12V-300V,unde se poate stabiliza tensiunea de 300V. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 vazusem o schema undeva in care tensiunea de iesire de 220V alimenta si un mic traf care la randul lui avea un secundar de mica tensiune,12v de ex., ,se redresa aceasta ,apoi se diviza la o valoare convenabila si se aplica circuitului care avea rolul de stabilizareDeci tensiunea din secundarul acelui mic traf ,dadea informatia despre tendinta tensiunii de iesire.E o idee. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 @pisica matache -toate UPSurile cu traf pe tole functioneaza asa cum a explicat nel65.Iar cele in comutatie nu stabilizeaza tensiunea de 300Vcc,dupa diode e doar o bobina, apoi imediat puntea H Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Problema, in cazul de fata, nu este cum sa citim tensiuni, ci cum sa generam o forma de unda sinus de amplitudine variabila (in pasi suficient de marunti) folosind PWM. Ar merge destul de lejer pentru sinus modificat prin reglarea factorului de umplere, dar la sinus pur este alta poveste. Calculul pentru durata fiecarui impuls este destul de complex... ca idee pentru programul postat anterior pentru attiny13 a fost nevoie sa fac alt program (pe PC) pentru generarea tabelei cu duratele impulsurilor. Poate cu o implementare analogica ar merge... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Ar putea exista niste prize pe secundar care sa asigure prin relee un domeniu de tensiuni, iar daca puntea e pe 340Vcc, acei 340 ar putea fi stabilizati.Cu siguranta poate fi facut si logic, probabil mai complex, dar daca umplerea maxima scade, scade si efectivul de 50Hz. Trebuie sa scada proportional la toate nivelele sinusoidei... Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Ca sa se pastreze unda,toate impulsurile ar trebui sa fie mai scurte (umplerea mai mica la fiecare din ele!)Asta mi se pare o varianta mai usor de implementat Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Ar putea exista niste prize pe secundar care sa asigure prin relee un domeniu de tensiuni, iar daca puntea e pe 340Vcc, acei 340 ar putea fi stabilizati.Parca nu se asorteaza releele cu aplicatia de fata.De dragul discutiei,pentru varianta cu traf retea si puteri mici,poate un step up,care sa ridice de la 10-12V la un 16-18V stabilizati.Poate chiar o reactie de la iesirea de 220V care sa mentina constanta tensiunea efectiva,modificand tensiunea de alimentare a puntii, chiar daca sarcina variaza. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 si ce putere sa aiba ,mai multe sute de w ?!!!! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Habar n-am;cred ca la cateva sute de watti,scade randamentul.N-am testat asa ceva,am sugerat-o doar ca posibila teoretic.Am facut un step up,cu UC3843,de la 12 la 17V,la cca 100W.Randament peste 90%.Puteri mai mari n-am testat. Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Cu siguranta poate fi facut si logic, probabil mai complex, dar daca umplerea maxima scade, scade si efectivul de 50Hz. Trebuie sa scada proportional la toate nivelele sinusoidei..Teoretic da, dar practica ma omoara... Timpii scad/cresc discret. Daca sinusoida are amplitudine mai mica or sa dispara multe impulsuri in zona de trecere prin 0, iar daca e prea mare invers - o sa dispara impulsuri in zona de varf. In ambele cazuri or sa apara distorsiuni destul de urate, si in plus implica citirea ADC si un algoritm care sa previna oscilatiile datorate buclei - deja e treaba de DSP si sincer ma cam depaseste .De dragul discutiei,pentru varianta cu traf retea si puteri mici,poate un step up,care sa ridice de la 10-12V la un 16-18V stabilizati Cu siguranta cea mai eleganta solutie este cea cu step-up (la care am de gand sa ma intorc ulterior), dar la 350V. E cam acelasi efort, dar macar se elimina traful. Deocamdata vreau un invertor sinus pentru centrala cu gaz... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum