Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector Volum+Ton cu TCA 5500

GeoMar

Postări Recomandate

M-am decis sa construiesc si eu un corector Volum+Ton cu circuitul TCA 5500 si as vrea si eu ceva pareri,sfaturi pentru realizarea lui. Am reusit sa desenez cablajul :freaza: cu programul Sprint-Layout 5 (cred ca l-am desenat corect),dar pana la realizarea practica vreau sa stiu daca se merita efortul.Acest corector vreau sa-l montez intr-un "batran" amplif A 350 care are potentiometrele cam uzate si care functioneaza (inca). Poate mai tarziu,ampliful,il modernizez si la partea de etaje finale.Am atasat si Schema electrica,Cablajul si Partea cu componente.Am totusi o nelamurire,la partea cu componentele NU reusesc sa "fac" sa se vada si pinii componentelor (de fapt gaurile ptr pini). :nas: Poate cineva a lucrat cu acest program (Sprint-Layout 5) si imi poate oferi ceva informatii.Va multumesc anticipat pentru un eventual ajutor. :multumescL.E. NU stiu de ce nu apar atasamentele in topic ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GeoMar

5

• q_acdc

2

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Daca ai integratul, atunci realizeaza-l...nu are de ce sa nu mearga :da

DA,am integratul,dar vroiam si eu ceva "calitati" si "defecte" ale acestui corector,adica ceva pareri despre el. :daImi pare rau ca nu se vad atasamentele din postul anterior.Am sa incerc sa atasez iar poza cu cablajul si componentele.Vad ca tot nu vrea sa se vada poza atasata,cu toate ca am "urcat-o" ???? :41L.E.Am urcat sigur,doar asa imi arata.Nu e mare,are 321kBAm urcat acum poza cu Corector Vol+Ton(Cablaj+Componente) pe tinypic:http://it.tinypic.com/usermedia.php?uo= ... h4l5k2TGxc
Link spre comentariu

Cred ca suna mai prost corectorul cu Tca 5500 decat cel original. :da

De ce crezi ca suna mai prost acest corector? Ai realizat tu acest montaj si nu ai fost multumit de "prestatia" lui ? Daca ai realizat montajul,enumara si tu ceva calitati (daca are) si ceva defecte (daca are), ca sa aflam si noi,ceilalti,care vrem sa realizam acest montaj,sa stim la ce ne asteptam din partea lui. :da
Link spre comentariu

Da am facut corectorul si din punctul meu de vedere nu se merita.(ecranare a montajului,amplificare coreectilor mi sa parut mai slaba si zgomot mai mare decat cel original).Este o parere personala .

Link spre comentariu

Da am facut corectorul si din punctul meu de vedere nu se merita.(ecranare a montajului,amplificare coreectilor mi sa parut mai slaba si zgomot mai mare decat cel original).Este o parere personala .

E foarte bine ca ai spus ce "satisfactii" ai avut DUPA ce ai realizat montajul. :speriat Daca e asa cum spui, atunci NU se merita efortul pentru realizarea montajului [deja am in amplif corectorul].Daca cel vechi "SUNA" mai bine :da ,atunci prefer sa inlocui pot. de volum si cred ca ies mai ieftin ca valoare si calitate [si efort depus],asta daca este cum spui tu. :jytuiyu mersi oricum pentru sfat. :da O schema care se "merita" construita in locul lui TCA 55oo ??!! Se gaseste ???Daca tot "muncesc" sa cumpar [daca nu am] componente,sa fie calitativ,totusi,sa se merite investitia.Totusi ESTE criza si orice sfat este BINEVENIT. :da Oricum mai astept sfaturi,idei,etc ....
Link spre comentariu

In alldatasheet se gasesc doar datele de la TCA5550 http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... A5550.html ; daca TCA5500 are date asemanatoare , nu vad ce e rau intr-o corectie cu +/-14db si apoi, dupa cum vezi, poti modifica usor valorile condensatorilor din reteaua de corectie pentru joase si inalte, daca vrei sa actioneze la alte frecvente. Ecranarea e binevenita oricarui montaj audio, iar distanta fata de transformatorul de alimentare trebuie sa fie cu atit mai mare cu cit etajul respectiv e mai sensibil (lucreaza cu semnale mai slabe) sau lucreaza cu impedante mai mari de intrare.

Link spre comentariu

..., dupa cum vezi, poti modifica usor valorile condensatorilor din reteaua de corectie pentru joase si inalte, daca vrei sa actioneze la alte frecvente. Ecranarea e binevenita oricarui montaj audio, iar distanta fata ....

SINCER, pe mine ma interesa mai mult partea de volum,nu corectiile de ton [pot de volum uzat]. Dar daca relizez montajul,de ce sa nu il folosesc la "MAXIM" ??!! La capacitate maxima,sa zic asa. Despre ecranare ... stiu ca e "binevenita" unui montaj audio [mai ales preamplif sau corector]. Totusi vreau sa ma documentez inainte de realizare,sa nu "investesc" degeaba,bani,timp,efort, etc ... Totusi este CRIZA si orice banut trebuie "folosit" cu grija si ... intelept,totusi. :da De ce sa NU ne ajutam unii pe altii ??!! :nebunrau: Mersi oricum pentru sfaturi. :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări