Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termometru digital

Vizitator crizti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VEF

9

• nico_2010

8

• UDAR

5

• iuli09

4

Top autori în acest subiect

Schema de mai sus are câteva neclarități , în principal legate de alimentarea operaționalelor și a voltmetrului .

Cât despre precizie - poate cu mari eforturi 1-2°C. Posibil să se obțină un 0.5°C în jurul temperaturii de calibrare , eforturile rămânând valabile .

Alimentarea LM324 se face de la bateria de 9V, iar voltmetrul tot de acolo (cred) sau dintr-o sursa independenta. Cat priveste precizia undeva la +/- 2 grade. Pentru 0.5 grade precizie e mai complicat
Link spre comentariu

Ai dreptate , alimentarea AO era menționată pe schemă dar n-am observat-o ! . Era oricum clar că nu se poate alimenta la +5V , de aia m-am pronunțat .

Însă alimentarea la o sursă nestabilizată mai adaugă ceva la lipsa de precizie , e drept că nu foarte mult, PSSR la LM324 fiind destul de bun .

Link spre comentariu

Am gasir't aici ceva interesant poate daca s-ar mai putea mari temperatura negativa masurata ar fi mai bun

https://www.scribd.com/document/223093498/Termometru-digital

Mai am o schema ruseasca care folosea pentru afisare un microampermetru . Am sa o postez si pe aia pentru cineva mai e interesat si vrea sa faca asa ceva

Daca la prima schema care am postat-o folosesc si eu o jonctiune be de la un trenzistor in loc de dioda 1n4148 se obtine o precizie mai buna

Link spre comentariu

Nu-ți fă nicio iluzie că schema aia are precizie de 0.1°C ! Are o rezoluție de 0.1°C ce e cu totul altceva .

Nu mă aștept la precizie mai bună de 1°C pe domeniul uzual, probabil 2°C pe tot domeniul .

Link spre comentariu

Nu vei putea mari valoarea negativa a temperaturii negative pe care C520 o afiseaza. Integratul afiseaza -9.9 maxim (sunt doar 3 digiti). De ce nu vrei tu sa renunti la ideea cu termometru analogic si sa treci pe digital?

Link spre comentariu

Nu le am cu microcontrolere si asta oricum a gasit o schema ruseasca foarte simplasi cu precizie buna si fara nici un circuit integrat numai ca era facuta afisarea cu un microampermetru .

Ma gandeam poate merge sa ii maresc tensiunea de alimentare si sa inlocuiesc aparatul de masura cu un dizivor de tnsiune sa am pe o rezistenta o caderte de tensiune (10,0 V la 100 grade ) care sa o masor cu un voltmetru electronic . 10 V ca nu am decat voltmetru cu 3 cifre si altfel n-am cum . Dar nu stiu cum sa fac treaba asta

Dvs. puteti sa incarcati poze la mine nu merge nu apare butonul cu atach file degaba va zic daca nu pot sa pun imaginea

Link spre comentariu

Sa ma iertati daca gresesc dar de ce nu ma lasa forumul sa pun poza direct din calculator cu copy paste asa o vedea tot poporul nu numai cine are cont pe forum sau de astea cu servere externe si nici nu se mai stergea in timp asa am facut pana acuma si a fost foarte bine

. Sa ma scuzati daca am gresit eu n-am incredere in treburile astea cu site-uri de salvat imagini si asa daca au virusi nu ma risc

You are not allowed to use that image extension on this community.

Pe alte topicuri asa am facut asa si e foarte bine

Editat de VEF
Link spre comentariu

Am crezut ca s-a schimbat forumul n-am stiut ca e o defectiune .E greu de administrat un forum inteleg n-am stiut ca pe alte sectiune sa pot incarca imagini

Editat de VEF
Link spre comentariu

"Categorie propusa pentru arhivare. Puteti raspunde la subiecte dar nu puteti crea altele noi."

Asta este motivul pentru care doar putem raspunde la postari, insa nu putem adauga fisiere/foto sau altceva.

Link spre comentariu

Daca stiam ... Am zis ca e mai bine decat sa nu deschid un topic noumai bine scriu pe unul vechi ca asa poate nu se mai sterge ca eu stiu poate mai are ceva idei interesante .

Si ce sa fac sa deschid un topic nou sau nu ? M-am inteles bine pana acum cu moderatorii sau cum se cheama administratorii .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări