Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scopul rezistentelor de pull-up si pull-down

Vizitator kaesarion

Postări Recomandate

Vizitator kaesarion

sunt cam indus in eroare de aparitia acestora in circuitele electrice; pana la urma care este scopul pentru care sunt puse, pentru limitarea curentului sau pentru o nivelare a zogomotelor de retea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

3

• MifTy

2

• EmyRulz

1

• Mindware

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator kaesarion

ms; in articolul tau citez "When you configure the digital port as input, the micro controller internal circuit is reconfigured and the pins input impedance is very high, in simple terms any weak signal can change the pins state". Zici ca impedanta pinului este foarte mare, ceea ce ma duce la faptul ca trebuie un semnal puternic la intrarea acestuia pentru a-i schimba starea, nu? Tu zici ca orice semnal, chiar si oricat de mic poate schimba valoarea la intrarea pinului.

Link spre comentariu
Vizitator kaesarion

cu cat impedanta e mai mare, cu atat este si rezistenta pe pin; o rezistenta mai mare nu se opune trecerii semnalului electric intr-o masura mai mare decat daca as avea o rezistenta mai mica?

Link spre comentariu

Ca sa intelegi despre ce e vorba cu aceste rezistente de pull-up si pull-down, trebuie sa judeci impreuna cu contactele. O rez de pull-up de exemplu este legata la VDD in serie cu un comutator(care poate fi un contact mecanic, un releu, un tranzistor sau iesirea unui circuit digital, nu conteza, logica e aceeasi). Iesirea se afla intre contact si rezistenta de pull-up. Atunci cand contactul este deschis, tensiunea in gol la iesire va fi VDD de aceea se numeste pull-up. Daca acea rez. ar lipsi, atunci la iesire tensiunea ar fi relativ nedeterminata, deci Hi-Z, caz in care daca se conecteaza o sarcina la iesire si un alt potential, atunci iesira va avea potentialul respectiv(gnd sau VDD pt circuite digitale). Atunci cand contactul se inchide, la iesire vor fi 0V. Rez de pull-up este suficient de mica astfel incat daca la iesire se pune intrarea unor alte circuite digitale, acelea sa nu schimbe starea logica cand comutatorul este deschis.La pull-down e exact invers, rezistenta este conectata intre iesire si gnd. Atunci cand comutatorul este deschis, atunci iesirea va avea potentialul 0.

Link spre comentariu

sau o explica?ie în englez?:

In digital electronics the engineers use the terms pull-up or pull-down resistor, this is a simple resistor usually between 10k and 100k, to define the input state when no signal source is connected, this way overriding the noise signal, common sense dictates that when you have potentially larger noise then a smaller resistor is needed, but don?t be careless about it, don?t place a 100Ohm resistor because your signal source must be able to ?defeat? the pull-up(down) resistor. A rule of thumb is to use at least 10x larger pull-up(down) resistor then your signal source impedance.The pull-up term is used when the resistor connects the pin to the + and pull-down when connects to the ground, but then which should you choose? Good question, in these days it doesn?t really mater, your application or the pcb design should dictate, the older generation digital IC?s had asymmetrical current sink/source capability, they could sink more current and because of that the pull-up resistor was more common.

dac? nu ?tii englez? (valabil ?i pentru al?i forumi?ti), spune ?i o s? traducem... ?i pe cuvânt c? nu cu google translate, c? a?a n-ai s? mai pricepi nimic!!! :rade:sursa, ?i mai multe am?nunte: http://www.youritronics.com/atmega8-pro ... mple-demo/
Link spre comentariu

Ca demonstratie practica, in articol am pus si cateva poze, fara pull-up la o simpla atingere, sau numai apropierea unui obiect metalic induce o schimbare a starii pinului.

Link spre comentariu

Da eu l-am scris :) Nu-i mare lucru, am pus linkul fara scopuri de reclama numai ca acolo sunt si poze, si exemplu de cod etc. accept numai critici pozitive hehe, just kidding

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări