Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru reversibil

SirRoger

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

8

• Kuki

7

• miron1947

4

• cirip

3

Top autori în acest subiect

@kuki

Iti multumesc si apreciez faptul ca vrei sa ma ajuti. Schemele par interesante.

Sa vedem poate totusi userul cirip posteaza o modificare a generatorului de stari a frecventmetrului meu.

Cand are timp, bineinteles.

Link spre comentariu

Pai schema a doua e chiar cea pe care vrei sa o modifici. Nu are impartirea timpilor pentru mai multe canale, in rest sint aceleasi piese, adica porti sau-nu, prima schema e cu 2 integrate si aia e simpla. Poate intri pe mess, sa iti dau cartile de unde le-am luat...

Link spre comentariu

Pai schema a doua e chiar cea pe care vrei sa o modifici. Nu are impartirea timpilor pentru mai multe canale, in rest sint aceleasi piese, adica porti sau-nu, prima schema e cu 2 integrate si aia e simpla. Poate intri pe mess, sa iti dau cartile de unde le-am luat...

Sunt pe mess: yo8rze
Link spre comentariu

Daca ai Fx deja construit si vrei rezolutie de 1 Hz si citirea sa nu depaseasca semnificativ 1satunci va trebui sa renunti si la CI31 / CDB490.

La C31 am renuntat cand am adaugat a 7-a cifra la afisaj....Frecventmetrul e construit si vreau sa spun ca merge foarte bine cu rezolutia de 10Hz. Perioada de masura de 0,4s e mai mult decat comoda. Totusi as vrea rezolutia la hertz daca s-ar putea. Nu ma intereseaza calculele FI, VFO, etc.....Pentru asta am un frecventmetru cu PIC.
Link spre comentariu

Salut SirRoger,M-am ouat o schema. Dupa toate verificarile mele se pare ca merge. Schema are caracter logic-functional, adica nu da pinii corecti la integrate. Asignarea pinilor o faci cu foaia de catalog in fata. Ceea ce m-a interesat a fost sa verific numai corectitudinea sintezei functiilor logice. Chiar te rog sa incerci pe o placa de test inainte de a face cablaj.Am reusit sa scot tot automatul folosind un 7492, un 7410 si un 7400. Daca nu gasesti cipanele astea, pot sa rescriu functiile si sa le adaptez la ce ai.Ca sa functioneze corect trebuie sa aplici un semnal de 10Hz la intrarea automatului de stari. Cu 10Hz la intrare, iti va masura cu rezolutie de 1Hz in 1.2 secunde.Daca ai nelamuriri, posteaza.Cirip

Link spre comentariu

Merci Cirip, nu am 7492 dar dupa-amiaza imi aduce un amic cand vine de la munca. Pana atunci fac restul montajului pe o placa de test. O sa postez rezultatul aici mai pe seara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări